Aπότακτος αστυνομικός μεταξύ των συλληφθέντων για την δολοφονία της συζύγου του Κορφιάτη

Aπότακτος αστυνομικός μεταξύ των συλληφθέντων για την δολοφονία της συζύγου του Κορφιάτη
Πρώην αστυνομικός και bodyguard εφοπλιστή στους συλληφθέντες για τη δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη.

Τρια άτομα οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ, ως βασικοί ύποπτοι ύποπτοι για την περσινή δολοφονική ενέδρα σε βάρος της συζύγου του ξενοδόχου Ντίμη Κορφιάτη.

Οι τρεις άνδρες οδηγήθηκαν νύχτα με ταχύπλοο σκάφος από την Ζάκυνθο στην Κυλλήνη και απ’ εκεί οδικώς στη ΓΑΔΑ.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Ντίμη Κορφιάτης, είχε τραυματιστεί σοβαρά στο περιστατικό αλλά έχασε τελικά βίαια τη ζωή του στο νέο καρτέρι θανάτου που στήθηκε σε βάρος του στις 7 του περασμένου Μαΐου.

Τα εντάλματα σύλληψης αφορούν, προς το παρόν, μόνο την περσινή δολοφονία και απόπειρα.

Απότακτος αστυνομικός στους συλληφθέντες

Στους συλληφθέντες είναι και απότακτος αξιωματικός της Ασφάλειας Ζακύνθου, ο οποίος είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης για την ληστεία μαμούθ των 550.000 ευρώ σε βάρος του εισοδηματία Νικήτα Αρετάκη που στη συνέχεια εκλέχτηκε στις τελευταίες εκλογές δήμαρχος του νησιού.

Ο κ. Αρετάκης, κατευθυνόταν στην τράπεζα αλλά έξω από το υποκατάστημα του επιτέθηκε Αλβανός δράστης και του απέσπασε τον φάκελο που κρατούσε. Ως ηθικός αυτουργός της ληστείας κρίθηκε ο εν λόγω απότακτος αξιωματικός και η κατηγορία στηρίχθηκε στην δίκη με μάρτυρα τον ξενοδόχο Ντίμη Κορφιάτη. Ο πρώην αστυνομικός αποφυλακίστηκε πριν από το Πάσχα, σύμφωνα με το newsit.gr.

Ο «ματωμένος» σωματοφύλακας του εφοπλιστή

Ο Κορφιάτης πάντως ως εκτελεστή της συζύγου του κατονόμασε Ζακυνθινό που ζει στην Αθήνα και εκτελούσε χρέη σωματοφύλακα σε εφοπλιστή κάτοικου Ψυχικού.

Ως βασικό συνεργό είχε καταγγείλει κάτοικο της Ζακύνθου που ο αδελφός του είχε δολοφονηθεί στο νησί το 2017, από συγχωριανό του ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Σε βάρος του κατηγορουμένου, είχε επιβληθεί πρωτόδικα συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών, ενώ στο εφετείο η ποινή έπεσε στα 7 χρόνια, αφού η επίδικη ανθρωποκτονία είχε τελεστεί σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής του κατηγορουμένου και «προκλήθηκε από επανειλημμένες απειλές και λοιπές παράνομες πράξεις που είχε τελέσει ο θανών».

Ένταλμα σύλληψης και για τον οδηγό του σκάφους

Ανάμεσα στους τρεις Ζακυνθινούς συλληφθέντες είναι και ο οδηγός που φέρεται να μετέφερε τους δολοφόνους της συζύγου του Κορφιάτη, απ’ την Ζάκυνθο στην Κυλλήνη, για να χαθούν τα ίχνη τους. Ο φερόμενος ως εκτελεστής –σύμφωνα με την καταγγελία Κορφιάτη- συνελήφθη στην Αθήνα.