Εισαγγελείς εναντίον Μπαλάσκα: «Ανεύθυνη χυδαιότητα εκπροσώπων της Αστυνομίας» (vid)

Εισαγγελείς εναντίον Μπαλάσκα: «Ανεύθυνη χυδαιότητα εκπροσώπων της Αστυνομίας» (vid)
Αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων μετά τις αναφορές Μπαλάσκα «περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών»

Έντονα αντέδρασε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), με σημερινή ανακοίνωσή της, στις αναφορές συνδικαλιστή της Ελληνικής Αστυνομίας (σ.σ τον Σταύρο Μπαλάσκα) σε τηλεοπτική εκπομπή περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών.


Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΔΕ έχει ως εξής: «Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media.

Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους.

Θα αποστείλουμε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. απόσπασμα των δηλώσεων του συγκεκριμένου εκπροσώπου της Αστυνομίας.

Με τον τρόπο αυτό θα απαντάμε πλέον σε κάθε ανάλογη πρόκληση».