Αντιδράσεις για την ψυχολόγο της Καρολάιν: Της ζητάνε να δείξει το πτυχίο της

Αντιδράσεις για την ψυχολόγο της Καρολάιν: Της ζητάνε να δείξει το πτυχίο της
Ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων κάλεσε την Ελένη Μυλωνοπούλου να δείξει το πτυχίο της και την άδεια ασκήσεως επαγγελμάτος.

Τις τελευταίες μέρες έκανε την εμφάνισή της σε διάφορα ΜΜΕ, η ψυχολόγος της Καρολάιν που σκοτώθηκε στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, μιλώντας για τις συνεδρίες της με την 20χρονη κοπέλα...

Τα όσα είπε η Ελένη Μυλωνοπούλου προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις για τη μη τήρηση του απορρήτου και είχαν ως αποτέλεσμα την επέμβαση του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έλεγαν οτι δεν είναι ψυχολόγος.

Έτσι, με επιστολή που της έστειλαν στις 31 Μαΐου, της ζητάνε να προσκομίσει το πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Αναλυτικά η επιστολή...

«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέρφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους.

Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμου 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος.

Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο».

Σύλλογος Ψυχολόγων
Σύλλογος Ψυχολόγων