Καρανίκας: «Έχω δοκιμάσει ναρκωτικα με επιστημονικό τρόπο» (vid)

Καρανίκας: «Έχω δοκιμάσει ναρκωτικα με επιστημονικό τρόπο» (vid)
Ο Νίκος Καρανίκας μίλησε για την επιλογή Τσίπρα, για τα ναρκωτικά και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Για όλους και για όλα, μίλησε ο Νίκος Καρανίκας στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στον Alpha και στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ, «Tik Talk».

Ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα αναγνώρισε πως έκλεισε τους λογαριασμούς του στα social media, καθώς του έβγαζαν έναν άλλον εαυτό που έβριζε, ενώ αποκάλυψε πως ο μισθός του όσο ήταν σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού ήταν 1.200 ευρώ και όχι 5.000, 10.000 και 50.000 ευρώ που έλεγαν, με αποτέλεσμα να του ζητάνε δανεικά οι φίλοι του.

Η επιλογή Τσίπρα

Όπως είπε ήταν και αυτός στην ομάδα που ανακάλυψαν τον Αλέξη Τσίπρα: «Μαζί με άλλα στελέχη της Αριστεράς, κόντρα στη βούληση της -τότε- προέδρου του Συνασπισμού, Μαρίας Δαμανάκη, ιδρύσαμε τη Νεολαία του κόμματος», χαρακτηρίζοντάς τον ηγέτη που όμοιός τους δεν θα υπάρξει άλλος: «Ο Τσίπρας είναι ηγέτης της Αριστεράς, φίλος μου και δημοκράτης. Δεν θα ξαναβρούμε άνθρωπο σαν τον Αλέξη. Πήρε το βάρος να με διορίσει σε μια υψηλή θέση, άκουσε χυδαιότητες και με υπερασπίστηκε ονομαστικά στη Βουλή».

Η συνεργασία με Καμμένο

Ένα από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ήταν και επιλογή της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο: «Θα ήμασταν κυβέρνηση πανίσχυρη αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αυτοδυναμία και 160 βουλευτές. Ο Καμμένος μια χαρά ήταν, παρ’ όλα αυτά έπρεπε να πάω με τον Καμμένο», συμπληρώνοντας: «Μπορεί ο Τσίπρας να έδωσε την εικόνα ότι σκίζουμε τα μνημόνια, αλλά τον συμβολισμό δεν τον βλέπει κανείς. Δεν σκίσαμε τα μνημόνια ως πράξη, αλλά υπογράψαμε ένα άλλο μνημόνιο που ακύρωνε τα υπόλοιπα».

Το τηλεφώνημα του Άδωνι

Φυσικά από τα όσα ειπώθηκαν δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στο τηλεφώνημα από τον Άδωνι Γεωργιάδη: «Ήμουν στην Κουμουνδούρου σε κάποιο γραφείο, όταν χτύπησε το τηλέφωνο. “Μισό λεπτό να σας συνδέσω με τον κ. υπουργό”, μου είπε η γραμματέας. Προς στιγμήν χάθηκα, νόμιζα ότι έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μου είπε “ξέχασε όσα είπαμε, φύγε από τη Θεσσαλονίκη και έλα να μιλήσουμε για τη φαρμακευτική κάνναβη”. “Δεν είμαι στη Θεσσαλονίκη, εδώ είμαι”, του απάντησα. Ενημέρωσα τον Αλέξη Τσίπρα και πήγα στο γραφείο του. Εκεί μιλήσαμε για το project. Ήταν ευγενής. Είναι ένας άνθρωπος που παραδέχθηκε το λάθος του, ζήτησε συγγνώμη. Αφού είχε σκοπό να προχωρήσει ένα θέμα για το οποίο χάσαμε 2,5 χρόνια, είπα ας προχωρήσουμε».

Η δοκιμή των ναρκωτικών

Τέλος εξέφρασε την άποψή του για τα ναρκωτικά, αποκαλύπτοντας πως τα έχει δοκιμάσει κάποια από τα λεγόμενα σκληρά... «Η κάνναβη για εμένα δεν είναι σκληρό ναρκωτικό. Είναι πολύ πιο ακίνδυνο, πολύ πιο ευεργετικό από τη βότκα και του ουίσκι. Το κάπνισμα κάνει κακό, το χασίς δεν κάνει. Η κάνναβη δεν είναι για να την υπερκαταναλώνουμε. Ναι έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα, εις γνώση μου. Έκανα κοκαΐνη και ηρωίνη. Θέλω να σου πω ότι από τα 14 μου είμαι στρατευμένος στην Αριστερά. Ό,τι έκανα, το έκανα μέσα σε μια λογική ελέγχου, μέτρου, πιο πολύ για μια εμπειρία που μπορούμε να μιλήσουμε και να απομυθοποιήσουμε τον εχθρό. Δεν μου άρεσαν, δεν τα αγάπησα. Όταν έκανα, το έκανα για να δω τι είναι αυτό που λένε, το οποίο γνώριζα επιστημονικά ότι δεν είναι αυτό που λένε. Η επιστήμη έλεγε άλλα πράγματα.

Σαν παρέα, κάτσαμε, το κουβεντιάσαμε, οργανωμένα παιδιά στην Αριστερά ήμασταν. Είπαμε να κάνουμε δοκιμή να δούμε και από εκεί μπορούμε να μιλάμε στον κόσμο. Το κάναμε, με τρόπο επιστημονικό, με φίλο που ήταν γιατρός. Κάτσαμε να βρούμε ποια είναι η δοσολογία που δεν σε σκοτώνει, τον τρόπο που μπορείς να το κάνεις και να μην είναι επώδυνος, να μην είναι μεταδοτική αρρώστια, επίσης το περιβάλλον για να μην εκτεθούμε. Μείναμε σε ένα σπίτι, να δούμε τι κάνει. Δεν το χαρήκαμε. Η κόκα τζάμπα τη βγάζουνε, για έναν άνθρωπο που είναι ενεργητικός, κινητικός, δραστήριος. Δεν κατάλαβα, θεώρησα ότι είναι χαζό πράγμα. Δεν μου άρεσε, το είπα και στους φίλους μου. Η ηρωίνη είναι ένα άλλο πράγμα, είναι οπιούχο, που λέμε. Το έκανα, το δοκίμασα μία φορά, δε μου άρεσε. Αυτές οι ουσίες σε κάνουν κάποια λέβελ πέραν του εαυτού σου. Είσαι ο εαυτός σου με μια ξένη ουσία. Πόσο ωραίο να είναι φιλοσοφικά αυτό; Η κάνναβη δεν σε κάνει άλλο άνθρωπο. Γι’ αυτό λέω ότι δεν είναι ναρκωτικό».

Για την κοκαΐνη τόνισε ότι είναι χημική ουσία που δημιουργεί ψυχολογικές εξαρτήσεις και πρέπει να χορηγείται με χαρτί γιατρού. «Πρέπει να πηγαίνει στο φαρμακείο να την πάρει, αντί να πηγαίνει στον ντίλερ της γειτονιάς του», τόνισε.