Top 8: Οι κορυφαίες μεταγραφές U21 (vids)

Gazzetta team
Το Planet Football του gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις 8 κορυφαίες μεταγραφές παικτών U21 το φετινό καλοκαίρι.
Η μεταγραφική περίοδος μπορεί να μην έχει ακόμα ολοκληρωθεί, όμως ήδη έχουν ξοδευτεί πάρα πολλά χρήματα για νεαρούς παίκτες, κάποιοι από τους οποίους γράφτηκαν στην ιστορία για το κόστος της μεταγραφής τους. Το Planet Footbal σας παρουσιάζει τις 8 μεταγραφές παικτών U21 που μέχρι στιγμής έχουν κλέψει την παράσταση.
Ζοάο Φέλιξ (Ατλέτικο Μαδρίτης)
Κατάφερε να κάνει πέρυσι το... ξεπέταγμα και μόλις λίγους μήνες μετά το ντεμπούτο του είδε την Ατλέτικο Μαδρίτης να πληρώνει τη ρήτρα του στην Μπενφίκα για να τον κάνει δικό της. Κανένας δεν αμφισβητεί το ταλέντο του 19χρονου επιθετικού, όμως όταν έχει κοστίσει 120 εκατ. ευρώ, τότε πέφτει τεράστιο βάρος στις πλάτες του. Υπό τις οδηγίες του Σιμεόνε θα προσπαθήσει να αντικαταστήσει το κενό που άφησε ο Γκριεζμάν. Στην Μαδρίτη, προφανώς, τον πιστεύουν πολύ.

Ματάις Ντε Λιχτ (Γιουβέντους)
Ήταν ένα από τα σίριαλ του καλοκαιριού. Δεν ήταν μόνο η εκπληκτική περσινή σεζόν του Άγιαξ που τον έβαλε στο στόχαστρο όλων των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Ήταν και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει ότι είναι ο κορυφαίος κεντρικός αμυντικός στην ηλικία του και ότι μπορεί να αφήσει εποχή. Ζήτησε από τον Άγιαξ να τον αφήσει να φύγει, καθώς ένιωθε έτοιμος για το επόμενο βήμα και η διοίκηση του Αίαντα του έδωσε το δικαίωμα να επιλέξει την επόμενη ομάδα του. Αυτή είναι η Γιουβέντους, με τον Μίνο Ραϊόλα να παίζει καθοριστικό ρόλο. Το κόστος ανήλθε στα 75 εκατ. ευρώ, κάτι που τον κάνει έναν από τους πιο ακριβούς αμυντικούς στην ιστορία.

Λούκα Γιόβιτς (Ρεάλ Μαδρίτης)
Το πιο εντυπωσιακό είναι πώς ξέφυγε από την Μπενφίκα με τόσο λίγα χρήματα. Στην Άιντραχτ ξεδίπλωσε το ταλέντο του, απέδειξε ότι είναι ένας από τους πληρέστερους επιθετικούς στον κόσμο (μπορεί να σκοράρει κυριολεκτικά με κάθε τρόπο) και η Ρεάλ του δίνει την ευκαιρία να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Μόλις 21 ετών ο Σέρβος επιθετικός, που κόστισε 65 εκατ. ευρώ χωρίς τα μπόνους. Τώρα, θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να σπάσει ρεκόρ στην Ισπανία.

Άαρον Γουάν Μπισάκα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Ο Αντόνιο Βαλένσια αποτελεί παρελθόν, όμως ούτως ή άλλως το δεξί άκρο της άμυνας της Γιουνάιτεντ εδώ και χρόνια ήταν πονεμένη ιστορία. Αυτός ακριβώς θα κληθεί να λύσει ο Γουάν Μπισάκα. Ο 21χρονος μπακ έκανε εντυπωσιακή σεζόν με την Κρίσταλ Πάλας και το επόμενο βήμα ήρθε πολύ γρήγορα. Πάντως, από τις πρώτες του μέρες υπό τις οδηγίες του Σόλσκιερ έδειξε ότι πρόκειται για κάτι ξεχωριστό. Οι κόκκινοι διάβολοι θα κληθούν να πληρώσουν 45-50 εκατ. λίρες για την απόκτησή του.

Έντερ Μιλιτάο (Ρεάλ Μαδρίτης)
Η «επανάσταση» της Ρεάλ ξεκίνησε με αγορές Βραζιλιάνων. Ο πρώτος ήταν ο Βινίσιους, ο δεύτερος ο Ροντρίγκο και ο τρίτος ο Μιλιτάο. Ο 21χρονος αμυντικός αποκτήθηκε για 40 εκατ. ευρώ από την Πόρτο, μία αγορά που έχει προσφέρει εξαιρετικές λύσεις τα προηγούμενα χρόνια. Για την ανανέωση που επιχειρεί η Ρεάλ μοιάζει ιδανική επιλογή. Ήδη χρίστηκε διεθνής και έχει μεγάλο κίνητρο να αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται σε μία από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη.

Μόιζε Κεν (Έβερτον)
Ήταν μία από τις εκπλήξεις της μεταγραφικής περιόδου. Ο 19χρονος επιθετικός κέρδισε μία θέση στο ρόστερ της Γιουβέντους μετά το δανεισμό του στην Βερόνα πριν δύο σεζόν και πέρυσι αποδείχθηκε πολύτιμη λύση από τον πάγκο. Όταν παρουσιάστηκε η προοπτική της Έβερτον δύο παράγοντας έπαιξαν ρόλο στη μεταγραφή του: η Γιουβέντους χρειαζόταν χρήματα και ο ίδιος ήθελε περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Τα 40 εκατ. ευρώ, μαζί με τα μπόνους, ήταν αρκετά για να τελειώσουν γρήγορα τα πάντα. Τώρα, ο νεαρός επιθετικός έχει σκοπό να γίνει ένας από τους καλύτερους στην Premier League.

Γουλιάμ Σαλιμπά (Άρσεναλ)
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι απλά η Άρσεναλ βιάστηκε να τον κλείσει, ώστε να προλάβει τους υπόλοιπους μνηστήρες. Ο 18χρονος αμυντικός μετράει μόλις 18 συμμετοχές στην Ligue 1 με την Σεντ Ετιέν, όμως σε συνδυασμό με το scouting που είχε γίνει τα τελευταία χρόνια εκτόξευσαν την τιμή του στα ύψη. Οι κανονιέρηδες ξόδεψαν 30 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσουν και απλά να τον αφήσουν ως δανεικό στη γαλλική ομάδα για την επόμενη σεζόν. Βασικός και αναντικατάστατος, πλέον, θα προσπαθήσει να μαζέψει εμπειρίες πριν μετακομίσει στην Αγγλία.

Ράφαελ Λεάο (Μίλαν)
Η Μίλαν πούλησε ένα νεαρό επιθετικό (Κουτρόνε στην Γουλβς) για να αγοράσει έναν άλλο. Τα οικονομικά και το Financian Fair Play έπαιξαν ρόλο σε αυτή την απόφαση, καθώς μπορεί ο Πορτογάλος να κόστισε 35 εκατ. ευρώ (30 αν βάλουμε στην εξίσωση και τον Τζαλό που πουλήθηκε για στους λιλουά) από την Λιλ, αλλά αυτά τα χρήματα θα «διασκορπιστούν» τα επόμενα χρόνια. Από τους παίκτες που αποχώρησαν από την Σπόρτινγκ, σπάζοντας μονομερώς τα συμβόλαιά τους (οι Πορτογάλοι βρίσκονται στα δικαστήρια, ζητώντας αποζημιώσεις), υπέγραψε ως ελεύθερος στην Λιλ και ύστερα από ένα χρόνο έκανε το επόμενο βήμα. Μόλις 20 ετών δεν είναι η εκτελεστική του δεινότητα που κάνει τη διαφορά, αλλά το πόσα μπορεί να προσφέρει στο παιχνίδι. Στην Γαλλία, άνοιγε το δρόμο στους εξαιρετικούς μέσους για να σκοράρουν. Η «θυσία» του δεν πέρασε απαρατήρητη και στην Ιταλία σίγουρα θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο την πειθαρχία του στην τακτική.