Top 5: Οι παίκτες που πρέπει να προσέξεις στο Euro U21 (vids)

Gazzetta team
Top 5: Οι παίκτες που πρέπει να προσέξεις στο Euro U21 (vids)

bet365

Το Euro U21 στην Ιταλία και στο Σαν Μαρίνο ξεκίνησε και είναι γεμάτο αστέρια. Το Planet Football γράφει για τους παίκτες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Φεντερίκο Κιέζα (Ιταλία)

Το ρόστερ της Ιταλίας είναι πραγματικά εκπληκτικό και ίσως το κορυφαίο του τουρνουά. Από τον Μόιζε Κεν μέχρι τον Μπαρέλα και τον Τζανιόλο η ομάδα του Ντι Μπιάτζιο μπορεί να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου. Στην πρεμιέρα κέρδισε με ανατροπή την Ισπανία και για αυτό πρέπει να ευχαριστήσει τον Φεντερίκο Κιέζα. Ο εξτρέμ της Φιορεντίνα απέδειξε γιατί η τιμή του έχει εκτοξευθεί και είναι έτοιμος να ηγηθεί της προσπάθειας των συμπαικτών του για διάκριση. Αργά ή γρήγορα, πάντως, αναμένεται να βρεθεί σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Σεμπάστιαν Σιμάνσκι (Πολωνία)

Αυτή η γενιά της Πολωνίας είναι πολλά υποσχόμενη και δείχνει ικανή να κάνει τη μετάβαση ομαλά από εκείνη που σιγά-σιγά αποχωρεί. Ο Κοβνάτσκι στην επίθεση, ο Ζουρκόβσκι στη μεσαία γραμμή και ο Γκούμνι στην άμυνα είναι οι ηγέτες που θα την πάρουν στις πλάτες της. Στην πρεμιέρα, πάντως, με το Βέλγιο εκείνος που έλαμψε ήταν ο Σιμάνσκι. Τον χειμώνα είχε βρεθεί κοντά στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πριν λίγες ημέρες ναι μεν μετακόμισε στην ρωσική πρωτεύουσα, αλλά για λογαριασμό της Ντινάμο, που έβγαλε από τα ταμεία της 5,5 εκατ. ευρώ. Ο νεαρός μέσος δεν αναμένεται να μείνει και πολύ στη νέα του ομάδα, ανεβάζοντας και άλλο την αξία του.

Φιλ Φόντεν (Αγγλία)

Φέτος, ο Φόντεν πήρε μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει πει ότι τον υπολογίζει ακόμη περισσότερο στην Μάντσεστερ Σίτι την επόμενη σεζόν. Όλοι συμφωνούν ότι έχει την ωριμότητα να ξεχωρίσει και αναμένεται να πάρει την Αγγλία στους ώμους του στο τουρνουά. Το μέλλον του ανήκει και κάθε εμπειρία είναι υπέρ του. Ειδικά τώρα που θα πρέπει να ξεχωρίσει.

Λούκα Γιόβιτς (Σερβία)

Τι να πει κανείς για τον Σέρβο επιθετικό; Εξαργύρωσε τις απίθανες εμφανίσεις του με την Άιντραχτ με τη μεγάλη μεταγραφή στην Ρεάλ. Δεν μιλάμε μόνο για το αστέρι της εθνικής του ομάδας, αλλά για ολόκληρου του τουρνουά. Έχει τα φόντα να γίνει ο πιο ολοκληρωμένος επιθετικός στον κόσμο και δείχνει τη διάθεση να δουλέψει για να καταφέρει. Μέσα σε λίγους μήνες βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου...

Νίκολα Βλάσιτς (Κροατία)

Στην Έβερτον δεν πήρε τον χρόνο που ήθελε για να δείξει τι αξίζει. Ο δανεισμός του, όμως, στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν αρκετός για να ανεβάσει πολύ τις μετοχές του. Ο ηγέτης των Μοσχοβιτών στη σεζόν που μόλις τελείωσε, θα πουληθεί από την αγγλική ομάδα μόνο αν η πρόταση θα είναι άνω των 20 εκατ. ευρώ. Τώρα, με φόρα θέλει να αποδείξει ότι τίποτα δεν ήταν τυχαίο τους προηγούμενους μήνες και να πάρει την Κροατία στους ώμους του. Μέσος που σκοράρει πολύ και δείχνει ηγετικά χαρακτηριστικά.

Φυσικά, αυτοί οι παίκτες δεν μπορούν να δείξουν την ποιότητα που έχει αυτό το τουρνουά. Η Ισπανία, η Γαλλία και η Γερμανία για παράδειγμα έχουν ρόστερ που όλοι θα ζήλευαν. Οι περισσότεροι παίκτες, όμως, ήδη είναι «φτασμένοι», γι’ αυτό και δεν μπήκαν στη λίστα. Ίσως να αδικήσαμε λίγο τους Ογιαρθάμπαλ και Αουάρ, όμως δεν γίνεται να τους χωρέσεις όλους...

 

Τελευταία Νέα