The real goal machine

Γιώργος Καραμάνος
The real goal machine

bet365

Ρονάλντο + Βάρντι = Ασλεϊ Φλιν. Αυτή είναι η ιστορία του υπερσκόρερ των 75 γκολ της Northern Counties East Division One, ο οποίος ζητάει μία ευκαιρία από τη Νιούκαστλ.

«Στο προηγούμενο ματς, ένας από τους συμπαίκτες μου έκανε την μακρινή μπαλιά με στόχο εμένα. Μετά το γκολ ήρθε και μου είπε: “Κανονικά θα έπρεπε να ακολουθήσω τη φάση. Ηξερα όμως ότι δεν χρειάζεται. Οτι θα την καθάριζες εσύ από μόνος σου”». Ο Ασλεϊ Φλιν περιγράφει το διάλογο και καμαρώνει. Ξέρει ότι έχει δώσει στους συμπαίκτες του κάθε δικαίωμα να πιστεύουν σε αυτόν. Για την ακρίβεια το έχουν δώσει τα 75 γκολ του. Και τη σημασία έχει που αυτά τα έχει σημειώσει στην ταπεινή Northern Counties East Division One (10η στη σειρά στην πυραμίδα του αγγλικού ποδοσφαίρου); Σημασία έχει ότι έχει προσπεράσει κατά πολύ τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Λουίς Σουάρες και τον Γκονσάλο Ιγουαΐν...

«Είχα στόχο τα 35-40 γκολ και είναι απίστευτο το πως μου έχει εξελιχτεί η σεζόν», εξηγεί ο 25χρονος σέντερ φορ, ο οποίος πριν από αυτό το θαύμα είχε προσωπικό ρεκόρ τα 42 τέρματα. Και να φανταστείτε ότι τώρα έχει φτάσει τα 75, έχοντας μείνει και εκτός δράσης για πέντε αγωνιστικές εξαιτίας τραυματισμού. Με το επίτευγμα του να τρέχει, έχει αφήσει κατά πολύ πίσω του το ρεκόρ όλων των εποχών στην 10η κατηγορία. Ηταν τα τα 57 γκολ από το 2013-'14 και εκεί που θα το φτάσει ο επιθετικός της παντελώς άγνωστης, Εμλεϊ, μάλλον θα είναι απίθανο να το πιάσει κάποιος άλλος στο μέλλον.

Σε αυτό το διάστημα έχει βάλει και επτά χατ τρικ (σ.σ.: τα τρία κατέληξαν σε καρέ) και όπως πλέον ομολογεί, κοιτάζει το μυθικό τριψήφιο νούμερο: Εάν πάμε και στα play-offs ανόδου, κάτι που πιστεύω ότι θα συμβεί, τότε θα έχω την ευκαιρία να κυνηγήσω το θαύμα. Τα 100 γκολ μπορεί να μοιάζουν ονειρικά, αλλά να δείτε, είμαι ήδη στα 75 και βρίσκομαι σε τρομερά καλή κατάσταση». Ο Φλιν είναι πράγματι σε κατάσταση... σπίντας που εκτός από το να τον συγκρίνουν με τον Τζέιμι Βάρντι, εκείνος τρέχει υπερβολικά και με τον αυτοκίνητο του, σε σημείο να του έχουν αφαιρέσει το δίπλωμα οδήγησης και με τον τοπικό Τύπο να τον χαρακτηρίζει «Speed goal maniac».

Πλέον στα παιχνίδια της Εμλεϊ συνωστίζονται κάθε λογής μάνατζερ, για να παρακολουθήσουν από κοντά αυτόν τον απίθανο σκόρερ, ο οποίος εργάζεται ως βοηθός σεφ για να βγάζει τα έξοδα του, καθότι ερασιτέχνης. Ο νεαρός φορ σίγουρα λοιπόν είναι για άλλα, μεγαλύτερα πράγματα. Το πρώτο όνειρο του ήταν να παίξει για την Τότεναμ. Πιτσιρικάς είχε δοκιμαστεί, αλλά δεν τον κράτησαν. Τώρα παρακολουθεί την αγαπημένη του Νιούκαστλ να παλεύει για την παραμονή της και παρακαλάει, τουιτάροντας:

«Σας παρακαλώ εκεί στη Νιούκαστλ. Δώστε μου ένα trial έξι εβδομάδων, πάρτε με μαζί στην προετοιμασία και εγώ θα γεμίσω με γκολ τους αντιπάλους μας». Προφανώς στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» δεν συμμερίζονται αυτήν του την αισιοδοξία-φιλοδοξία. Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει πως μπορεί να εξελιχτεί τούτη η περίεργη ποδοσφαιρική ιστορία. Αλλωστε και ο Βάρντι στα 25 του σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα έπαιζε. Γιατί να μην συμβεί το ίδιο και με τον Φλιν;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα