Τα «φιλαράκια» της μπάλας

Τα «φιλαράκια» της μπάλας

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές, που δεν είναι μόνο συμπαίκτες στον αγωνιστικό χώρο, αλλά είναι κολλητοί φίλοι και εκτός γηπέδου.

Οι σχέσεις των ποδοσφαιριστών μέσα στα αποδυτήρια, πολλές αποτελούν και τον «καθρέφτη» της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Αν οι παίκτες είναι μαλωμένοι, είτε μεταξύ τους, είτε με τον προπονητή, αυτό «βγαίνει» και στο γήπεδο. Όπως φυσικά και το αντίθετο. Δεκάδες έριδες έχουν δημιουργηθεί, όταν κάποιοι παίκτες έχουν δημιουργήσει τις λεγόμενες... κλίκες με τους «κολλητούς» τους, με αποτέλεσμα η ομάδα να μην μπορεί να λειτουργήσει σαν σύνολο.

Όπως οι παλαιότεροι έλεγαν ότι οι καλύτερες αντρικές φιλίες γίνονται στο στρατό, έτσι και στο χώρο της μπάλας οι καλύτερες φιλίες γίνονται μέσα στα αποδυτήρια. Για το λόγο αυτό, το FourFourTwo του gazzetta.gr όχι μόνο παρουσιάζει τους «κολλητούς» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αλλά και πώς δημιουργήθηκε η στενή φιλία τους.

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς – Μάξουελ
Εκτός από το γεγονός πως ο Σουηδός επιθετικός κάνει πολλές αναφορές στον Βραζιλιάνο μπακ στην αυτοβιογραφία του, αυτό που ακούγεται είναι πως ο Ζλάταν σχεδόν επιβάλλει στις περισσότερες ομάδες που αγωνίζεται την παρουσία του καλού του φίλου. Ιμπραϊμοβιτς και Μάξουελ ξεκίνησαν μαζί στον Άγιαξ το 2001 και στη συνέχεια πήγαν «πακέτο» στην Ίντερ το 2006, στην Μπαρτσελόνα το 2009 και στην Παρί Σεν Ζερμέν - όπου βρίσκονται μέχρι σήμερα - το 2012.

Ζεράρ Πικέ – Σεσκ Φάμπρεγας
«Έδεσαν» από τότε που ήταν μαζί στην ακαδημία της Μπαρτσελόνα, την περίφημη «Μασία». Από τότε, Ζεράρ Πικέ και Σεσκ Φάμπρεγας είναι δύο καλοί φίλοι και κάνουν παρέα οικογενειακώς, παρά το γεγονός πως αγωνίστηκαν μαζί στους «μπλαουγκράνα» μόλις τρία χρόνια. Ο Πικέ ήταν αυτός που πίεσε τον Φάμπρεγας να πάρει μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα το 2011, προκειμένου να μην αγωνίζεται με τον καλό του φίλο μόνο στην εθνική Ισπανίας.

Μάριο Γκέτσε – Μάρκο Ρόις
Μετά τη λήξη του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, ο «χρυσός» σκόρερ της Γερμανίας, Μάριο Γκέτσε, πήρε μια φανέλα του μεγάλου άτυχου των «πάντσερ» και κολλητού του, Μάρκο Ρόις, για να πανηγυρίσει. Οι δυο τους είναι μαζί από μικρά παιδιά, όταν αγωνίζονταν στις ακαδημίες της Ντόρτμουντ. Γι’ αυτό και ο Ρόις απογοητεύθηκε, όταν ο φίλος του πήρε μεταγραφή για την Μπάγερν Μονάχου, λέγοντας με νόημα πως «αν θα μπορούσα να ξοδέψω όσα λεφτά θέλω για να αποκτήσω έναν ποδοσφαιριστή, θα έφερνα πίσω στην ομάδα τον Μάριο».

Κριστιάνο Ρονάλντο – Μαρσέλο
Όταν ο Πορτογάλος πήρε μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2009, ο Μαρσέλο – που βρισκόταν ήδη δύο χρόνια στο Μπερναμπέου - ήταν αυτός που τον βοήθησε στην αρχή να προσαρμοστεί, καθώς και οι δύο είχαν ως μητρική γλώσσα τα πορτογαλικά. Από τότε οι δυο τους είναι «κολλητοί» και πολλές φορές οι φάρσες τους έχουν φτάσει στο σημείο να διακόψουν μέχρι και την προπόνηση της «βασίλισσας».

Τιάγκο Σίλβα – Νταβίντ Λουίζ
Όταν οι δυο τους ήταν παιδιά και έπαιζαν μαζί ποδόσφαιρο στο δρόμο είχαν όνειρο να αγωνιστούν κάποια στιγμή στην εθνική Βραζιλίας. Και τα κατάφεραν. Τιάγκο Σίλβα και Νταβίντ Λουίζ, εκτός από κολλητοί, είναι το βασικό αμυντικό δίδυμο τόσο της «σελεσάο», όσο και της Παρί Σεν Ζερμέν. Μάλιστα, λόγω της φιλίας τους κάποια στιγμή έγινε viral μία φωτογραφία, η οποία απεικόνιζε δύο μικρά παιδιά που ήταν φίλοι και έμοιαζαν σαν δυο σταγόνες νερό στους Νταβίντ Λουίζ και Τιάγκο Σίλβα.

 

Τελευταία Νέα