Τις αγάπησε; Τις σκότωσε! (vids)

Γιώργος Καραμάνος
Τις αγάπησε; Τις σκότωσε! (vids)

bet365

Με το γκολ στη Ρεάλ ο Ρομπέρτο Σολδάδο έγινε ο κορυφαίος matador στην Ισπανία κόντρα στις πρώην ομάδες του. Εχει πλέον 17, με τα πέντε στα δίχτυα των Μαδριλένων.

Χρειάστηκε να μεσολαβήσουν 828 λεπτά από εκείνο το πρώτο γκολ του με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ (κόντρα στη Μπέτις), ώστε να σκοράρει και πάλι. Και πήγε ο αθεόφοβος και το έκανε ξανά κόντρα στην ομάδα της καρδιάς του. Ναι, ο Ρομπέρτο Σολδάδο δεν έχει κρύψει ποτέ ότι είναι… φόλα Ρεάλ. Εκεί άλλωστε, στις ακαδημίες της μεγάλωσε (2002-’06), για να περάσει ανεπιτυχώς δύο χρόνια με τους Αντρες (2006-’08). Μόνο που στη Μαδρίτη ουδέποτε τον πίστεψαν και εκείνος βάλθηκε να τους τιμωρεί γι’ αυτό.

Αυτό το γκολ την Κυριακή το βράδυ που σήμανε την ήττα των Μαδριλένων (1-0) στο «Μαδριγάλ», είναι το πέμπτο που τους βάζει ο Ισπανός φορ. Μόνο που έχει μία τεράστια διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα τέσσερα. Είναι το μοναδικό που σημειώνει και η δική του ομάδα νικάει την πρώην.

Είχε προηγηθεί η ήττα στο Χετάφε – Ρεάλ 3-2 (2009), στην πρώτη του εμφάνιση κόντρα στο club που τον ανέθρεψε ποδοσφαιρικά. Ένα γκολ που δεν πανηγύρισε, μιας και εκείνα που ακολούθησαν τα γιόρτασε μία χαρά.

Το 2011 πλέον βρισκόταν στην Βαλένθια, η οποία βρέθηκα να χάνει 0-5 στο «Μεστάγια», στην κορυφαία εμφάνιση του Κακά με τους Μερένγκες (2 γκολ, 2 ασίστ), με το ματς να λήγει τελικά στο 3-6.

Την αμέσως επόμενη σεζόν ο Σολδάδο έβαλε δύο, αλλά οι Νυχτερίδες ηττήθηκαν με 2-3.

Ωσπου φτάσαμε στο τώρα και τη νίκη της Βιγιαρεάλ. Με αυτό το τελευταίο τέρμα του λοιπόν ο 30χρονος matador βρέθηκε στην κορυφή μίας πολύ ιδιαίτερης λίστας για το ισπανικό ποδόσφαιρο. Πρόκειται για εκείνους με τα περισσότερα γκολ κόντρα στις πρώην ομάδες τους γενικότερα. Ο Σολδάδο έφτασε έτσι τα 17 τεμάχια απέναντι στις Οσασούνα (6), Χετάφε (6) και όπως είπαμε και τα πέντε στη Ρεάλ.

Με αυτόν τον τρόπο άφησε πίσω του τον παλιό Βάσκο φορ, Ισμαελ Ουρθάιρ που είχε 16 γκολ κόντρα σε πρώην, όσα δηλαδή και ο Σάμουελ Ετό, ενώ με ένα λιγότερα ακολουθεί ο θρυλικός Παΐνιο και στα 14 γκολ βρίσκονται ο μύθος Λουίς Αραγονές και ο Χούλιο Σαλίνας. Μόνο που ο Σολδάδο σε σχέση με όλους αυτούς, θα έχει τις ευκαιρίες του να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το ρεκόρ…

Follow me: @jorgekaraman

 

Τελευταία Νέα