Ντι Κάνιο: «Ήταν εντυπωσιακό» (vid)

Gazzetta team
Ντι Κάνιο: «Ήταν εντυπωσιακό» (vid)

bet365

Ο Πάολο Ντι Κάνιο θυμάται στο FourFourTwo το εκπληκτικό του γκολ στην αναμέτρηση της Γουέστ Χαμ με την Γουίμπλεντον το 2000.

Η σεζόν 1999-2000 ήταν με διαφορά η καλύτερη του Πάολο Ντι Κάνιο με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ. Άλλωστε, οι οπαδοί το αναγνώρισαν, ψηφίζοντάς τον MVP της ομάδας τους. Αυτό δεν ήταν το μοναδικό παράσημο του Ιταλού εκείνη τη σεζόν, καθώς ένα του γκολ ξεχώρισε περισσότερο από όλα τα άλλα και ψηφίστηκε το καλύτερο της χρονιάς.

Τα σφυριά πάλεψαν μέχρι το τέλος για την έξοδο στην Ευρώπη και αν υπάρχει ένα ματς που δε θα έχει ξεχάσει κανένας οπαδός δεν πρόκειται να έχει ξεχάσει είναι εκείνο με την Γουίμπλεντον, που στο τέλος υποβιβάστηκε, για την 26η αγωνιστική. Όχι για τη νίκη με 2-1, αλλά για το απίστευτο γκολ του Ντι Κάνιο, που αψήφησε τους νόμους της φυσικής.

«Δέχθηκα πολλά συγχαρητήρια για εκείνο το γκολ. Ναι, σίγουρα ήταν εντυπωσιακό. Αυτό που έκανα ήταν πάρα πολύ δύσκολο, καθώς απαιτούσε εκπληκτικό έλεγχο του σώματος, συγχρονισμό και ισορροπία», μας είπε.

Μόλις στο 8’ ο αλησμόνητος Μαρκ-Βιβιέν Φοέ άφησε στον Σινκλέρ, που έβγαλε τη σέντρα από δεξιά. Αυτό που ακολούθησε ήταν απίστευτο και 26.000 οπαδοί πραγματικά δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν, τρίβοντας τα μάτια τους μα αυτό που είδαν. Ο Ντι Κάνιο με απίστευτο βολέ πέτυχε ένα από τα ομορφότερα γκολ στην ιστορία της Premier League.

«Ήταν ακόμη πιο δύσκολο σε σχέση με ένα ψαλιδάκι – ακόμη και ανάποδο – γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις το βάρος του σώματος μεταφέρεται προς τα πίσω, κάτι που σε βοηθάει στην ισορροπία. Όταν, όμως, έκανα το σουτ και τα δύο μου πόδια ήταν στον αέρα και μόνο που κατάφερα να βρω την μπάλα ήταν επίτευγμα».

«Αυτά τα γκολ δεν τα βλέπεις συχνά. Μπόρεσα να το βάλω, καθώς είχα περάσει ατέλειωτες ώρες στην προπόνηση. Το είχα επιχειρήσει τόσες φορές που είχε γίνει κάτι σαν ενστικτώδες. Όταν έγινε η σέντρα, δεν χρειάστηκε καν να σκεφτώ τι θα κάνω. Το μυαλό μου αποφάσισε πριν από μένα. Απλά συνέβη».

 

Τελευταία Νέα