Eduardogoal! (vids)

Gazzetta team
Eduardogoal! (vids)

bet365

Ο Κάρλος Εντουάρντο πέτυχε 5 γκολ στη νίκη 7-2 της Νις επί της Γκινγκάμπ. Διαβάστε στο FouFourTwo του gazzetta.gr τους παίκτες που έγραψαν ιστορία στην Ligue.

Το περασμένο καλοκαίρι έφτασε... ινκόγκνιτο στη Γαλλία. Η Νις τον απέκτησε δανεικό από την Πόρτο και σε ηλικία των 25 ετών η μεταγραφή του δεν έκανε αίσθηση. Λίγους μήνες αργότερα, όμως, έγραψε το όνομά του στην ιστορία της Ligue 1.

Στο «Ρουντουρού» έγινε αυτό που κανένας δεν περίμενε. Η Νις του Κλοντ Πιελ, που πασχίζει να πείσει ότι μπορεί να μείνει στα ψηλά, διέλυσε με 7-2 την Γκινγκάμπ, που την προηγούμενη αγωνιστική είχε επιστρέψει με εμφατικό τρόπο στις νίκες, κερδίζοντας την Λιλ εκτός έδρας με 2-1!

Ήταν η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία των «νισουά», που έγιναν η πρώτη ομάδα που σκοράρει 7 φορές εκτός έδρας στην Ligue 1 για πρώτη φορά μετά την Μετς το 1984! Παρεμπιπτόντως σε εκείνο το ματς, στο 7-3 επί της Νιμ ο Τόνι Κουρμπός είχε πετύχει 6 γκολ! Δύο εβδομάδες νωρίτερα ο Φιλίπ Ανζιανί είχε καταφέρει να πετύχει 5 γκολ στη νίκη της Σοσό με 8-2 επί της Τουλόν και 30 χρόνια αργότερα ο Κάρλος Εντουάρντο τους ακολούθησε, σκοράροντας 5 φορά για τη Νις!

Ο 25χρονος μέσος, μάλιστα, τα κατάφερε με 7 σουτ στο ματς! «Εντουαρντογκόλ» τον χαρακτήρισε το επίσημο site της Ligue 1. Ο τελευταίος παίκτης των «νισουά» που είχε πετύχει 5 γκολ ήταν ο Φοντέν το 1954 στη νίκη με 6-1 επί της Λανς! «Έκανε το τέλειο ματς. Επιβεβαίωσε την ποιότητά του. Αν και είναι σπάνιο κάποιος να σκοράρει 5 φορές, δεν μου είναι έκπληξη ότι το κατάφερε. Πρέπει να είναι πιο σταθερός. Έχει τα φόντα να γίνει παίκτης παγκόσμιας κλάσης», τόνισε ο Κλοντ Πιελ.

Το ρεκόρ γκολ σε ένα ματς ανήκει... προπολεμικά στους Αντρέ Αμπεγκλέν (Σοσό) και Ζαν Νικολάς (Ρουέν) είχαν σκοράρει από 7 φορές! Ο πρώτος το 1935 και ο δεύτερος το 1938, αμφότεροι εναντίον της Βαλενσιέν!

 

Τελευταία Νέα