Αντρέα Κόντι, ο μπακ που παίζει μπροστά

Αντρέα Κόντι, ο μπακ που παίζει μπροστά

bet365

Ο Παναγιώτης Παλλαντζάς γράφει για τον αμυντικό που σκόραρε περισσότερο από όλους και είναι έτοιμος για την Μίλαν.

Οταν μια μικρή ομάδα κάνει μια τρελή σεζόν, ξέρει ότι θα έρθει η ώρα που θα συνειδητοποιήσει ότι αυτό έχει ένα καλό και ένα κακό. Το καλό είναι ότι τα ταμεία θα γεμίσουν με λεφτά. Το κακό είναι ότι για να έρθουν αυτά τα λεφτά θα πρέπει να πουληθούν οι καλύτεροι παίκτες, μετατρέποντας αυτομάτως σε πολύ πιο δύσκολη, από ό,τι θα ήταν ούτως ή άλλως, την επόμενη χρονιά. Αυτό, βέβαια, δεν ενδιαφέρει τους μεγάλους του ιταλικού ποδοσφαίρου, οι οποίοι φροντίζουν να παίρνουν ό,τι μπορούν από τους Μπεργκαμάσκι. Η Γιουβέντους έκανε την αρχή με τον Ματία Καλντάρα (παραμένει ως δανεικός), η Ιντερ ακολούθησε με τον Ρομπέρτο Γκαλιαρντίνι και η συνέχεια δόθηκε από την Μίλαν με τον Φρανκ Κεσί. Και είναι οι Ροσονέρι αυτοί που επιμένουν να ψωνίζουν από Μπέργκαμο, έχοντας ουσιαστικά κλείσει και τον Αντρέα Κόντι.

Κι όμως, ο 23χρονος πλάγιος μπακ ήταν ο πρώτος που ακούστηκε για μεταγραφή και συγκεκριμένα τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου. Η ομάδα, δε, που συνδέθηκε μαζί του, ήταν αυτή που ήθελε να ακούσει. «Κοιτάξτε, προς το παρόν η Γιουβέντους δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί μας αλλά πιθανότατα θα μιλάει με την Αταλάντα. Ο Αντρέα είναι φανατικός Γιουβεντίνος, είναι τρελός για αυτή την ομάδα από τότε που γεννήθηκε. Το να φορέσει αυτή τη φανέλα θα είναι η πραγματοποίηση ενός ονείρου. Αν μπορέσει να επιλέξει, θα είναι η Γιούβε η επόμενη ομάδα του», έλεγε τότε ο μάνατζερ Μάριο Τζιουφρέντι. Και να μην τα έλεγε, πάντως, δεν θα άλλαζε κάτι. Ηδη, άλλωστε, οι δημοσιογράφοι είχαν προλάβει να βρουν στους λογαριασμούς του διάφορα οπαδικά σχόλια υπέρ των Μπιανκονέρι, σαν κι αυτό της παραπάνω φωτογραφίας πριν από ένα ντέρμπι με την Ιντερ.

Σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς, πάντως, από το Τορίνο δεν υπήρξε ανταπόκριση. Ετσι, η επόμενη ομάδα που ακούστηκε για τον Κόντι ήταν η Νάπολι, με τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις να δείχνει αρκετά ζεστός στο να κλείσει τον παίκτη από νωρίς. Σύμπτωση ή όχι, οι Παρτενοπέι αποφάσισαν να μην προχωρήσουν το θέμα, όταν στα social media του νεαρού πλάγιου μπακ ανακαλύφθηκε και ένα σχόλιο για τον πρόεδρο των Ναπολιτάνων, σε μια περίοδο που υπήρχε ένταση με τη Γιουβέντους: «De Laurentiis uomo di merda»! Σαφής ο Κόντι σε αυτό που έγραψε, σαφής ήταν και η ενόχληση της Νάπολι. Ετσι, ακολούθησαν τα σενάρια για την Ρόμα και στη συνέχεια μπήκαν στο παιχνίδι και ομάδες εκτός Ιταλίας, όπως για παράδειγμα οι Μπάγερν Μονάχου και Τσέλσι.

Γιατί, όμως, όλοι αυτοί ενδιαφέρθηκαν, έστω σε φιλολογικό επίπεδο εκείνη την περίοδο, για τον Κόντι; Επειδή έκανε κάτι που οι Ιταλοί είχαν χρόνια να δουν σε ένα πλάγιο μπακ: Σκόραρε. Και σκόραρε εύκολα. Στο ούτως ή άλλως επιθετικό παιχνίδι του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, ο οποίος λόγω της άμυνας τριών θέλει από τους πλάγιους μπακ να παίρνουν όλη την πλευρά, ο Κόντι πήρε μπρος και δεν σταμάτησε. Αυτό το κατάλαβε καλύτερα από όλους ο μάνατζερ του, ο οποίος κινδύνεψε να... μείνει στον δρόμο. Μέσα σε μία σεζόν, άλλωστε, έχασε ρολόι και αυτοκίνητο. Ο Τζιουφρέντι είχε βάλει στοιχήματα με τον πελάτη του, στον οποίο θα έδινε το Rolex του αν έβαζε 5 γκολ στη Serie A και το Range Rover αν τα έκανε 7. Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος θα κερδίσει, ο Κόντι σταμάτησε τελικά στα 8, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο αμυντικό στη Serie A.

«Σε κάθε ομάδα υπάρχουν φάσεις που τις βλέπεις συνεχώς και έχουν πάντα την ίδια κατάληξη. Στην Αταλάντα, για παράδειγμα, ο Γκόμες θα κάνει κίνηση από αριστερά, θα γεμίσει για το δεύτερο δοκάρι και εκεί θα είναι ο Κόντι για να σκοράρει», έγραψε η Gazzetta dello Sport, περιγράφοντας μια από τις αγαπημένες κινήσεις του πλάγιου μπακ και γενικά των Μπεργκαμάσκι. «Ευχαριστώ τον Παπού για τις ασίστ αλλά θα πρέπει να με ευχαριστήσει κι αυτός γιατί κάνω γκολ τις πάσες του και γράφει ασίστ», ήταν το σχόλιο του, το οποίο δεν έδειχνε μόνο το καλό κλίμα στις τάξεις της ομάδας αλλά και την αυτοπεποίθηση του 23χρονου. Μια αυτοπεποίθηση που δεν είχε σαν "πηγή" της μόνο το ταλέντο του αλλά και το πώς έβλεπε και ο ίδιος ότι το αξιοποιούσε αυτό το ταλέντο.

Στον αγώνα με την Ρόμα στο Olimpico, για παράδειγμα, ο Κόντι αγωνίστηκε στην αριστερή πλευρά και τα πήγε μια χαρά. Οπως μια χαρά τα πήγε και στην ισοπαλία με τη Γιουβέντους (2-2), όπου πέτυχε και το πρώτο γκολ της ομάδας του. Οι Ιταλοί μιλάνε για έναν πλάγιο μπακ που δεν έχει πρόβλημα με την δουλειά, όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι παίζει και αριστερά αν χρειαστεί, και του αρέσει πολύ να επιτίθεται. Ενδεχομένως και περισσότερο από όσο πρέπει αλλά όταν ένας πλάγιος μπακ μπορεί να δώσει λύσεις μπροστά, του συγχωρείς αν χάσει και μια φάση πίσω. Αν είσαι Αταλάντα, σίγουρα. Αν είσαι Μίλαν, λιγότερο. Αυτό, όμως, είναι κάτι που δεν απασχολεί τον Βιτσέντσο Μοντέλα αυτή την στιγμή. Είναι πολύ πιο σημαντικό το γεγονός ότι θα έχει στη διάθεση του έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεδομένα -εγγυώνται οι ακαδημίες των Μπεργκαμάσκι για αυτό- έχει πάρει τις σωστές βάσεις. Από εδώ και πέρα, είναι δικό του θέμα το πού θα φτάσει και όποιος τον αμφισβητεί, ας στοιχηματίσει εναντίον του. Ο Μάριο Τζιουφρέντι, πάντως, δεν θα θεωρούσε καλή ιδέα κάτι τέτοιο...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα