Πρόωρο... τέλος

Πρόωρο... τέλος

bet365

Σαν σήμερα, το 2006, ο Ζινεντίν Ζιντάν έριχνε την περίφημη κουτουλιά στον Μάρκο Ματεράτσι και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται ποδοσφαιριστές που αποβλήθηκαν στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας τους.

Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006. Ιταλία εναντίον Γαλλίας, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, σε ένα παιχνίδι που ήταν το τελευταίο στη σπουδαία καριέρα του Ζινεντίν Ζιντάν. Ο μεγάλος «Ζιζού» κατάφερε να επισκιάσει μέχρι και το αποτέλεσμα του τελικού, αφού η κίνησή του να ρίξει κουτουλιά στον Μάρκο Ματεράτσι, κατά τη διάρκεια της παράτασης, αποτέλεσε μεγαλύτερο θέμα συζήτησης, ακόμη και από τη μετέπειτα παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία. Τα «γαλλικά» του Ματεράτσι έκαναν τον Ζιντάν να χάσει την ψυχραιμία του και να πει «αντίο» στους αγωνιστικούς χώρους, με μία κόκκινη κάρτα. Κάτι, που έχει συμβεί και σε άλλους ποδοσφαιριστές. Να αποβληθούν, δηλαδή, στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας τους.

Έντγκαρ Ντάβιντς
Αφού «κρέμασε τα παπούτσια του» το 2010, ο Ολλανδός χαφ αποφάσισε να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο δύο χρόνια μετά και μάλιστα με διπλό ρόλο. Συμφώνησε με την αγγλική Μπαρνέτ, που αγωνιζόταν στην League 2, να αναλάβει το ρόλο παίκτη-προπονητή. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα υποβιβάστηκε, ο Ντάβιντς παρέμεινε στο διπλό πόστο του και τη σεζόν 2013-14. Το «πίτμπουλ» ξεκίνησε... αγριεμένα τη χρονιά και στα πρώτα οκτώ παιχνίδια είχε δει τρεις κόκκινες κάρτες. Η τρίτη και τελευταία αποβολή του, σε ένα ματς κόντρα στην Σάλσμπουρι, ήταν αυτή που... ξεχείλισε το ποτήρι για τον Ολλανδό. Αποφάσισε να μην ξαναπαίξει ποδόσφαιρο, δηλώνοντας πως οι διαιτητές «κυνηγούν την Μπαρνέτ», μέσω του ίδιου.

Μαρκ Φαν Μπόμελ
Οι εμφανίσεις του με την Αϊντχόφεν μέχρι το 2005 αποτέλεσαν το «διαβατήριο» για καριέρα σε Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Μίλαν. Μετά από επτά χρόνια... περιπλανήσεων, ο Ολλανδός αμυντικός μέσος επέστρεψε στην πατρίδα του και στην PSV, προκειμένου να αγωνιστεί μία χρονιά και να ολοκληρώσει την καριέρα του. Τελευταίο παιχνίδι της σεζόν 2012-13 για την ομάδα του ήταν απέναντι στην Τβέντε, με τον Φαν Μπόμελ να είναι βασικός και αρχηγός. Στο 56’ αντίκρισε την πρώτη του κίτρινη κάρτα και μετά από 15 λεπτά τη δεύτερη. Έτσι, τέλειωσε πρόωρα η σεζόν και... η καριέρα του.

Γιούργκεν Κόλερ
Κορυφαία στιγμή στην καριέρα του ήταν η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1990 στα γήπεδα της Ιταλίας. Ο Γερμανός αμυντικός φόρεσε κατά σειρά τη φανέλα της Μπάγερν, της Γιουβέντους και της Ντόρτμουντ, με τις οποίες πανηγύρισε εγχώριους και διεθνείς τίτλους. Τελευταία του σεζόν ήταν το 2001-02, όταν έφτασε με την Μπορούσια στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Αντίπαλος η ολλανδική Φέγενορντ, με τον Κόλερ να κάνει τραγικό λάθος και στη συνέχεια να ανατρέπει τον Τόμασον μέσα στη μεγάλη περιοχή. Πέναλτι και κόκκινη κάρτα για τον Γερμανό, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο είπε «αντίο» στο ποδόσφαιρο, σε ηλικία 37 ετών.

Κάρλτον Πάλμερ
Ένας μέσος με σπουδαία καριέρα σε Σέφιλντ Γουένσντεϊ και Λιντς τη δεκαετία του ’90, διάστημα που φόρεσε και τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας. Τελευταίος σταθμός στην επαγγελματική καριέρα του ήταν το 2001 η Στόκπορτ, στην οποία ανέλαβε και τον διπλό ρόλο του παίκτη-προπονητή. Ένα παιχνίδι κόντρα στην Τσέλτεναμ, τη σεζόν 2002-03, έμελλε να είναι και το τελευταίο του, ως ποδοσφαιριστής. Μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (36’-38’), ο Πάλμερ αντίκρισε δύο φορές την κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Αν και με αριθμητικό μειονέκτημα, η ομάδα του νίκησε κι έτσι ο ίδιος αποφάσισε να μην ξαναχρησιμοποιήσει τον εαυτό του ποτέ πάλι.

 

Τελευταία Νέα