Οι καλύτερες μεταγραφές στην Premier League για το 2016-17

Gazzetta team
Οι καλύτερες μεταγραφές στην Premier League για το 2016-17

bet365

Αν και είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις το πραγματικά καλό στις μέρες μας, ο Alex Keble γράφει για τις κορυφαίες μεταγραφές στην Premier League τη σεζόν που διανύουμε.

10. Αντάμα Τραορέ (Από Αστον Βίλα και Μίντλεσμπρο)
Ο 20χρονος… απόφοιτος της Masia δεν τα πήγε πολύ καλά πέρυσι στην Αστον Βίλα καθώς ένας τραυματισμός στο μετατάρσιο τον κράτησε εκτός για 3 μήνες και ούτε ο Τιμ Σέργουντ, ούτε ο Ρεμί Γκαρντ θέλησαν να βάλουν ένα καθαρά επιθετικό εξτρέμ ενώ η ομάδα έδινε μάχη για την παραμονή. Ομως ο Αϊτόρ Καράνκα επιβραβεύτηκε για την επιλογή του ύστερα από τη μεταγραφή των 7 εκατ. λιρών. Κανένας παίκτης στην PL δεν έχει περισσότερες ντρίμπλες ανά αγώνες από τις δικές του 8.6 ανά 90 λεπτά φέτος και οι κούρσες του είναι εντυπωσιακές. Κόντρα σε Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Τότεναμ πέρασε 29 παίκτες και πρόλαβε να ακουστεί για μεταγραφή τον Ιανουάριο.

9. Σκόντραν Μουστάφι (Από Βαλένθια σε Αρσεναλ)
Με τον Μουστάφι, η Αρσεναλ βρήκε δίνοντας 35 εκατ. λίρες, τον ιδανικό σέντερ μπακ για να παίξει δίπλα στον Κοσιελνί. Ο Γερμανός έχει εκπληκτικές αμυντικές ικανότητες και συμπληρώνει τον Γάλλο, που είναι πιο τεχνίτης, δίνοντας την κατάλληλη ισορροπία στους Gunners. Η άμεση ποιότητα που πρόσθεσε στην ομάδα φάνηκε τον Δεκέμβριο, όταν έμεινε εκτός λόγο τραυματισμού και η Αρσεναλ έχασε δύο σερί αγώνες από Εβερτον και Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Βενγκέρ έχει πάρει 34 βαθμούς από τους 34 αγώνες στους οποίους έπαιξε ο Μουστάφι και 10 από τους 7 που δεν έπαιξε. Οι οπαδοί ελπίζουν η απόκτησή του να έχει σημάνει την αλλαγή όσον αφορά το σκεπτικό των μεταγραφών.

8. Νταβίντ Λουίζ (Από Παρί σε Τσέλσι)
Ο κεντρικός αμυντικός της Τσέλσι δέχθηκε έντονη κριτική για τις εμφανίσεις του κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας στους Μπλε, όμως ύστερα από δύο χρόνια στην Παρί Σεν Ζερμέν έχει επιστρέψει και βοηθά την ομάδα να είναι στην κορυφή της Premier League. Τα λάθη τοποθέτησης του Νταβίντ Λουίζ, που κόστισε 34 εκατ. λίρες, έχουν μειωθεί χάρη στο σύστημα του Κόντε που παίζει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Χάρη και στον Βραζιλιάνο η Τσέλσι έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στην κατηγορία.

7. Τζο Αλεν (Από Λίβερπουλ σε Στόουκ)
Ο Ουαλός Τσάβι είναι το παρατσούκλι που έχει κερδίσει φέτος ο Αλεν που κόστισε 13 εκατ. λίρες και έχει έναν πιο προωθημένο ρόλο μέσου στην ομάδα του Μαρκ Χιούζ. Σε Σουόνσι και Λίβερπουλ χρησιμοποιήθηκε κυρίως σαν deep-lying-playmaker, όμως φαίνεται ότι οι Μπρένταν Ρότζερς και Γίργκεν Κλοπ έχασαν κάτι. Στην Στόουκ ο Αλεν είναι αυτός που δίνει και ορίζει τον ρυθμό έχοντας εξαιρετικές τοποθετήσεις και διατηρώντας τη φόρμα του σε όλους τους αγώνες.

6. Βίκτορ Γουανιάμα (Από Σαουθάμπτον σε Τότεναμ)
Η Τότεναμ δεν μπορεί να καμαρώνει για τα όσα έγιναν το καλοκαίρι αφού Βίνσεντ Γιάνσεν και Μούσα Σισοκό κόστισαν μαζί 47 εκατ. λίρες, όμως με τον Γουανιάμα έβαλε έναν βράχο στο κέντρο. Ο Κενιάτης, για τον οποίο δαπανήθηκαν 11 εκατ. λίρες, προσαρμόστηκε γρήγορα στον υψηλό ρυθμό και τις κοντινές πάσες, που είναι απαίτηση του Μαουρίσιο Ποκετίνο και πήρε τη θέση του Ερικ Ντάιερ στο βασικό σχήμα. Αυτό έχει επιτρέψει στον Αγγλο και παίξει στο κέντρο της άμυνας όταν χρειάζεται και έχει βοηθήσει τους Spurs να έχουν δεχθεί μόλις 14 γκολ σε 21 αγώνες στην Premier League.

5. Ζοέλ Μάτιπ (Από Σάλκε σε Λίβερπουλ)
Ο νέος στόπερ της Λίβερπουλ έχει τεθεί εκτός δράσης από τα μέσα Δεκεμβρίου εξαιτίας τραυματισμού στον αστράγαλο, όμως καταφέρνει να βρίσκεται στη λίστα με τα 12 εξαιρετικά πρώτα παιχνίδια του με τους Reds. Ο 25χρονος ήταν αναμφισβήτητα η κορυφαία ελεύθερη μεταγραφή του καλοκαιριού έχοντας αποκτηθεί από την Σάλκε όταν τελείωσε το συμβόλαιό του. Η Λίβερπουλ δέχθηκε 1.44 γκολ ανά αγώνα όσο έλειπε ο Μάτιπ και 0.9 όταν ο Καμερουνέζος έπαιζε.

4. Ματ Φίλιπς (Από ΚΠΡ σε Γουέστ Μπρομ)
Οι ‘ειδικοί’ της Premier League αποθέωναν τον Τόνι Πιούλις στο ξεκίνημα της σεζόν για τη μεταγραφή του Νασέρ Τσαντλί, όμως ο Φίλιπς ήταν ίσως μια καλύτερη άφιξη για την Γουέστ Μπρομ. Πέρα από τα τέσσερα γκολ, ο εξτρέμ που κόστισε 5.5 εκατ. για να αποκτηθεί από την ΚΠΡ, έχει δώσει 8 ασίστ στην Premier League, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για την καριέρα του Σκωτσέζου.

3. Ιντρίσα Γκουέγ (Από Αστον Βίλα σε Εβερτον)
Σε πολύ κόσμο έκανε εντύπωση όταν διαπίστωσε ότι ο Γκουέγ, με 285 τάκλιν και κοψίματα, έπιασε σχεδόν τις αμυντικές επιδόσεις του Ν’ Γκολό Καντέ πέρυσι. Ομως μέσα σε αυτούς δεν ήταν οι οπαδοί της Αστον Βίλα. Οι ομοιότητες ανάμεσα στους δύο παίκτες είναι πολλές. Και οι δύο είναι αθλητικοί, box-to-box μέσοι και με ικανότητα να διαβάσουν τον κίνδυνο και να τον εξουδετερώσουν. Εκπληκτικό deal ήταν η απόκτηση αντί μόλις 7.1 εκατ. λίρες ενός παίκτη που μέσα στο 2016-17 έχει περισσότερα τάκλιν από κάθε άλλο (94) κάνοντας λειτουργικό το κέντρο της Εβερτον.

2. Σαντιό Μανέ (Από Σαουθάμπτον σε Λίβερπουλ)
Το μεγάλο πλάνο του Γίργκεν Κλοπ προχώρησε πιο γρήγορα με την απόκτηση του Μανέ, ο οποίος αποχώρησε για το Copa Africa ως ο πρώτος σκόρερ των Reds με 9 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και ο πολυτιμότερος παίκτης τους. Το passing game και η πίεση στον αντίπαλο είναι κάτι που αποτελεί απόλαυση στο μάτι των οπαδών της Λίβερπουλ και ο Σενεγαλέζος είναι ένα πολύ σημαντκό κομμάτι της μηχανής. Η ικανότητά του με τις ντρίμπλες και το κάθετο παιχνίδι του δημιουργεί χώρους για τον Ανταμ Λαλάνα, ο οποίος είναι εκπληκτικός φέτος. Τα 34 εκατ. λίρες φαίνονταν πολλά στο ξεκίνημα της σεζόν, όμως ο Μανέ τα κάνει τα δείχνουν μια κανονική τιμή.

1. Ν’ Γκολό Καντέ (Από Λέστερ σε Τσέλσι)
Το γεγονός ότι οι δημιουργικοί παίκτες παίρνουν πάντα όλα τα φώτα, στέρησε από τον Ν’ Γκολό Καντέ την ευκαιρία να πάρει στο σπίτι του όλους τους ατομικούς τίτλους για όσα έκανε την περσινή σεζόν. Η Τσέλσι μεταμορφώθηκε με την απόκτηση αυτού του τόσο αθλητικού κόφτη και δημιουργού αντί 30 εκατ. λιρών. Τα αμυντικά του στατιστικά έχουν πέσει φέτος σε σχέση με πέρυσι (έχει μέσο όρο 3.1 τάκλιν και 2.6 κοψίματα το 2016-17 και είχε 4.7 και 4.2 με την Λέστερ) όμως αυτό έχει να κάνει με το ότι ο ρόλος του είναι λίγο διαφορετικός. Οι αντίπαλοι της Τσέλσι δεν προσπαθούν να περάσουν μέσα από το κέντρο της όπως συνέβαινε πέρυσι με τους Foxes και έτσι ο Καντέ δεν έχει τους ίδιους αριθμούς.

 

Τελευταία Νέα