Τόμας Μίλερ: Ένας υπέροχος Βαυαρός

Τόμας Μίλερ: Ένας υπέροχος Βαυαρός

Κώστας Ζάλιαρης
Τόμας Μίλερ: Ένας υπέροχος Βαυαρός

bet365

Φτάνοντας στις 20 ασίστ και καταγράφοντας ρεκόρ 5ετίας στην Ευρώπη, ο Τόμας Μίλερ γι' ακόμα ένα παιχνίδι της Μπάγερν Μονάχου απέδειξε πως ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται πλέον την παρουσία του στο γήπεδο και οι ευθύνες που του αναλογούν, τον καθιστούν ποδοσφαιριστή – πολυτέλεια για το τοπ επίπεδο. Γράφει ο Κώστας Ζάλιαρης

Αυτός ο ψηλός έχει καταφέρει να είναι... χάρμα οφθαλμών. Αν προσέξει κανείς το παιχνίδι του, το καταλαβαίνει. Είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να βρεθεί μέσα στη φάση ανά πάσα ώρα και στιγμή. Να βοηθήσει την ανάπτυξη, να κάνει εκείνος την καθοριστική μπαλιά, να βγάλει την ασίστ ή να σκοράρει. Ακόμα κι αν παίζει με πλάτη προς την περιοχή και έχει βάλει τον αντίπαλο πίσω. Το έχει χάσει το παιχνίδι εκεί όποιος κι αν προσπαθήσει να του πάρει τη μπάλα.

Με το κεφάλι πάντοτε ψηλά για να «βλέπει» το γήπεδο και τους συμπαίκτες του κι έναν τρομερό τρόπο να πετυχαίνει αυτό που θέλει είτε με κεφαλιά, είτε με τακουνιά, είτε με οποιοδήποτε σημείο που μπορεί να χρησιμοποιήσει από το σώμα του, ακόμα κι αν είναι απαραίτητη η μια επαφή για την εξέλιξη της φάσης, ο Τόμας Μίλερ θα κάνει σωστά αυτό που πρέπει.

Απέναντι στη Λεβερκούζεν, το απόγευμα του Σαββάτου, ο Γερμανός επιθετικός «σέρβιρε» ακόμα δυο γκολ προς τους Γκορέτσκα (σε τρομερή φάση για την Μπάγερν με εναλλαγές της μπάλας για... χάζεμα) και Λεβαντόφσκι και έφτασε στις 20 ασίστ για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Αυτή η επίδοση είναι η κορυφαία της καριέρας του αλλά και η καλύτερη που έχει καταγραφεί από το 2015, όταν τότε είχε φτάσει στον συγκεκριμένο αριθμό ο νυν αστέρας της Μάντσεστερ Σίτι, Κέβιν Ντε Μπρόινε, με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ. Ο Μίλερ θα κυνηγήσει το απόλυτο ρεκόρ στα εναπομείναντα παιχνίδια της Bundesliga προκειμένου να καθοδηγήσει και την ομάδα του σε ακόμα μια κατάκτηση τίτλου στη Γερμανία.

Με την πρόσληψη του Χάνσι Φλικ στη θέση του Νίκο Κόβατς, την τρομερή βελτίωση της Μπάγερν για να φτάσει αυτή τη στιγμή στο +7 στην κορυφή και τον τρόπο παιχνιδιού των Βαυαρών στον αγωνιστικό χώρο, ο Μίλερ απογείωσε τις επιδόσεις του. Σε πέντε συμμετοχές και μάλιστα προερχόμενος από τον πάγκο το πρώτο διάστημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου μέχρι την απομάκρυνση του Κόβατς, ο Γερμανός είχε μονάχα 4 ασίστ δίχως να έχει σκοράρει και το rating έφτανε στο 6,67, βάσει και των στατιστικών της δημοφιλούς ιστοσελίδας «whoscored».

Η αλλαγή προσώπου στην άκρη του πάγκου των Βαυαρών έφερε και τη μεγάλη αλλαγή του Τόμας Μίλερ. Κατέγραψε 18 συμμετοχές σε επίπεδο πρωταθλήματος, μόλις δυο εξ αυτών από τον πάγκο, έχει 7 τέρματα, έκανε άλλες 16 ασίστ για να φτάσει πλέον στο σύνολο των 20 και το rating έχει φτάσει στο 7,73.

«Το μότο της Μπάγερν είναι το “mia san mia” και σημαίνει “δεν φοβόμαστε κανέναν”. Εμπιστευόμαστε τις δυνάμεις μας και είμαστε σε πολύ καλό μομέντουμ. Όποιος θέλει να έρθει να παίξουμε, είναι ευπρόσδεκτος» είπε σε συνέντευξη Τύπου αποτυπώνοντας την αυτοπεποίθηση που χαρακτηρίζει τους ποδοσφαιριστής του κλαμπ του Μονάχου τη δεδομένη χρονική στιγμή και φυσικά τους λόγους που θεωρείται η ομάδα μεγάλο φαβορί για το νταμπλ εντός των γερμανικών τειχών και μια από τις υποψήφιες για διεκδίκηση του φετινού Champions League όταν αυτό συνεχιστεί.

«Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να φέρνει κοντά όλους τους ανθρώπους και να τους κάνει να μιλούν την ίδια γλώσσα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να ζήσουμε σε έναν ειρηνικό κόσμο και ξέρω πως ο καθένας ζει τη ζωή του μέσα από τα δικά του μάτια, με τη δική του οπτική. Ωστόσο, πρέπει να κοιτάζουμε και τους συμπαίκτες μας, τους συνανθρώπους μας, να μοιράζουμε αγάπη και αυτό μπορεί να επιτευχθεί και μέσα από τον αθλητισμό» έχει δηλώσει, φανερώνοντας πως δεν ξέρει μονάχα να κλωτσάει τη μπάλα και να παίρνει αυτή την άγρια έκφραση στο πρόσωπο όταν σκοράρει ή πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του. Εξέφρασε την άποψή του για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό με τον ρατσισμό, την προσπάθεια να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα, όπως έγινε στα γήπεδα της Bundesliga τον τελευταίο καιρό, με τα περιβραχιόνια για τον Φλόιντ, το γονάτισμα και τις ιδιαίτερες κουβέντες παικτών και ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

Το πολύ καλό για την Μπάγερν Μονάχου είναι ότι δεν μπήκε σε... περιπέτειες με το μέλλον του 30χρονου ποδοσφαιριστή, το συμβόλαιό του ανανεώθηκε και εκείνος έχει να προσφέρει την συνέπειά του στη διατήρηση του πήχη στο υψηλότερο επίπεδο, όπως το κάνει όλα τα χρόνια της παρουσίας του στο κλαμπ. Κι αν από το 2016 άρχισαν να μειώνονται σε ποσότητα τα γκολ, η βελτίωση και η σημασία της παρουσίας του στον αγωνιστικό χώρο για την Μπάγερν με όλα όσα κάνει στη δημιουργία φάσεων για γκολ, τον κάνει να μην απασχολεί κανέναν το γεγονός πως δεν είναι εκείνος που στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Θα το κάνει κι αυτό, αλλά μεγαλώνοντας έμαθε κι άλλες δουλειές στο χορτάρι και τις κάνει με εκπληκτικό τρόπο.

 

Τελευταία Νέα