Καταστροφή για την... ιστορία της Premier η οριστική διακοπή!

Καταστροφή για την... ιστορία της Premier η οριστική διακοπή!

bet365

Σύγχυση και αστερίσκοι, γιατί μια ακυρωμένη σεζόν στην φετινή Premier League θα προκαλούσε καταστροφή στα βιβλία του ποδοσφαίρου...

Τα σχέδια για να μπορέσει να τελειώσει κανονικά - όσο κανονικά μπορεί να ειπωθεί υπό αυτές τις συνθήκες - η φετινή σεζόν στην Premier League παραμένουν υπό επεξεργασία, σκορπίζοντας χαρά και αισιοδοξία στον κόσμο, αλλά και γενικότερα σε όσους σχετίζονται με την κατηγορία. Το να ακυρώσει κανείς μία τέτοια χρονιά αυτό θα σήμαινε πως 288 ματς που είχαν παιχθεί από τον Αύγουστο θα ήταν σαν να μην έγιναν ποτέ. Τα επόμενα χρόνια θα δείξουν ίσως περισσότερο το πόσο εν τέλει επηρέασε ο κορονοϊός. Υπάρχουν βέβαια πολλές υγειονομικές ασφαλιστικές δικλείδες που πρέπει να μπουν. Όμως το να ακυρωθεί από την άλλη μία ολόκληρη περίοδος θα ήταν καταστροφικό.

Όλα αυτά βέβαια έχουν να κάνουν και με τις τέσσερις κατηγορίες και ίσως και πιο κάτω. Για την Premier υπάρχουν φέτος οι τρομερές επιδόσεις της Λίβερπουλ. Μία ονειρική χρονιά που κατά πολλούς θα ήταν άδικο να ακυρωθεί ή να μην ισχύσει. Υπάρχει πάντως ένα σχετικό προηγούμενο με ακύρωση χρονιά. Με... λευκό δελτίο την σεζόν 1939-1940 λόγω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με μόλις τρεις αγωνιστικές να έχουν παιχθεί. Οπότε είχε πολύ μικρή σημασία το τι είχε γίνει τότε.

Φαν Ντάικ: Απέτισε φόρο τιμής στους γιατρούς με μια συγκινητική φωτογραφία (pic)

Η ομάδα του Κλοπ έχει κερδίσει 18 ματς σερί στην Λίγκα από τον Οκτώβριο έως και τον Φλεβάρη, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Σίτι. Σκεφτείτε αυτή η επίδοση να μην ίσχυε. Οποιαδήποτε αναφορά στο μέλλον θα υπήρχε απλά ως ένας αστερίσκος.

Όταν η Covid-19 σταμάτησε το αγγλικό πρωτάθλημα και την Λίβερπουλ είχε πιάσει την 22η εντός έδρας νίκη της στην σειρά στην τοπ κατηγορία. Η πιο καλή της επίδοση ever. Εάν δεν ισχύσει η φετινή σεζόν όμως η αμέσως επόμενη κορυφαία επίδοση είναι ένα σερί επτά νικών εντός έδρας. Υπήρχε σημείο όπου η Λίβερπουλ είχε κερδίσει τα 35 από τα 36 ματς στο πρωτάθλημά της. Το αμέσως επόμενο καλύτερο ρεκόρ ήταν το... 1888 με τον σχηματισμό της Λίγκας με 23 νίκες σε 24 ματς.

Βέβαια το ίδιο πρόβλημα με την Λίβερπουλ έχουν και άλλες ομάδες. Όπως οι επιδόσεις της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ φέτος. Εάν συμβεί αυτό τότε για να βρεθεί νεοφώτιστη ομάδα που παρέμεινε χωρίς ήττα μέχρι την Boxing Day πρέπει να πάμε πίσω το 1888. Η Σέφιλντ το κατάφερε αυτό και θα πρέπει να της... πιστωθεί.

Ή μία ομάδα που σκόραρε 13 γκολ σε τρεις σερί εκτός έδρας αγώνες χωρίς να δεχθεί κανένα. Το έκανε η Λέστερ φέτος με το 9-0 με Σαουθάμπτον και μετά με το 2-0 με Κρίσταλ Πάλας και Μπράιτον.

Σε ένα τέτοιο δυσάρεστο σενάριο ούτε η Γουότφορντ θα μπορεί να λέει το πως σταμάτησε και νίκησε την Λίβερπουλ τον Φλεβάρη, στερώντας της την δυνατότητα για νέο βαθμολογικό ρεκόρ. Ο Τέεμου Πούκι από την άλλη έβαλε έξι γκολ στα πρώτα πέντε ματς της Νόριτς στην Premier . Ένα ακόμα σημαντικό επίτευγμα.

Premier League: Πως θα είναι η τελική βαθμολογία με βάση τους βαθμούς ανά παιχνίδι


Σε άλλη παράμετρο παραμένει η ελπίδα ότι ακόμα και εάν δεν τελειώσει κανονικά η χρονιά θα υπάρξει τρόπος ανάδειξης πρωταθλητών αλλά και να ξεκαθαρίσει η άνοδος και ο υποβιβασμός. Ακόμα και έτσι το πλέον δυσάρεστο παραμένει εάν η Λίβερπουλ δεν μπορέσει να στεφθεί πρωταθλήτρια. Η αποτυχία της ομάδας του Άνφιλντ να φτάσει στα 29 χρόνια χωρίς τίτλο στην Premier δεν είναι κάτι που αποτελεί μία απλή αναφορά.

Μία ομάδα που έχει ως τελευταίο τίτλο του 1990 σε μία περίοδο όμως τότε που κυριαρχούσε απόλυτα. Από το 1973 έως το 1990 θα έπαιρνε 11 τίτλους στην Premier . Εάν η φετινή σεζόν βγει κενή τότε κανείς δεν θα θυμάται όταν θα αναφέρεται πως η Λίβερπουλ έμεινε για 30 ή 32 χρόνια δίχως τίτλο.

Οι στατιστικολόγοι βρίσκονται σε μία μεγάλη πρόκληση. Η Premier δημιουργήθηκε το 1992. Έτσι ο όρος τοπ ή πρώτη κατηγορία έπρεπε να έχει και τις επιδόσεις πριν από το 1992. Οι αλλαγές στον αριθμό των συλλόγων και οι διαφορετικές σεζόν έπαιξαν τον ρόλο τους στην αλλαγή και του τρόπου που γίνονταν οι συγκρίσεις. Επίσης από το 1981 και μετά η νίκη άρχισε να μετράει για τρεις βαθμούς. Οπότε ως γενικό πλαίσιο πέρασε και στατιστικά αυτό το στοιχείο.

Επίσης εφόσον η σεζόν καταφέρει να ολοκληρωθεί η στατιστική θα έχει και άλλη... δουλειά. Πριν την πανδημία η Λίβερπουλ απείχε μόλις έναν βαθμό από το να γίνει η ομάδα που κερδίζει πιο νωρίς τον τίτλο βάσει ημερομηνίας μετά το 1891! Τώρα όμως μπορεί να γίνει εκείνη που το κερδίζει πιο αργά από κάθε άλλον (14 Ιουνίου ίσως). Επίσης αυτή η σεζόν πήγαινε να πάρει τον τίτλο της πιο μεγάλης προσέλευσης του κόσμου μετά το 1888, όμως η δράση παύθηκε και οι επόμενοι αγώνες δεν θα έχουν κόσμο. Επίσης υπάρχει το ερώτημα το εάν οι αγώνες θα γίνονται σε ουδέτερες έδρες και τι θα θεωρείται τότε εντός και εκτός έδρας ματς; Το πιο πιθανό είναι να υπάρχουν τυπικά γηπεδούχοι και να μπαίνει αστερίσκος.

 

Τελευταία Νέα