Γι' αυτό η Λίβερπουλ είναι το φαβορί για τον τίτλο! (poll)

Γι' αυτό η Λίβερπουλ είναι το φαβορί για τον τίτλο! (poll)

Γι' αυτό η Λίβερπουλ είναι το φαβορί για τον τίτλο! (poll)

bet365

Τίτλο δεν πήρε κανείς τον Νοέμβρη στην Premier League, αλλά αυτή η Λίβερπουλ έχει όλο το πακέτο για να σπάσει την κατάρα 30 ετών!

Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν προπονεί μόνο τους παίκτες του σε μία φρενήρη πορεία της Λίβερπουλ φέτος. Εκπαιδεύει και φτιάχνει μία ολόκληρη νέα γενιά οπαδών των Reds. Μετά το 3-1 επί της Σίτι η ερώτηση που του γινόταν από τους φιλάθλους ήταν η εξής «Μμπορούμε να το κάνουμε; Μπορούμε να τα καταφέρουμε»;

Μπορεί όντως φέτος να είναι η χρονιά αυτή; Ο κόσμος περίμενε υπομονετικά τόσα χρόνια από τότε που η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς τερμάτισε εννέα πόντους από την Άστον Βίλα του Γκρέιαμ Τέιλορ. Τριάντα χρόνια πίσω είχε γίνει αυτό. Κάποιοι δεν είχαν καν γεννηθεί από τους σημερινούς οπαδούς της.

Ο κόσμος έχει αρχίσει να το πιστεύει. "Ναι μπορούμε", λένε αρκετοί. Η πίστη τους στην ομάδα έχει να κάνει τόσο με τον Κλοπ όσο και με την ποιότητα παικτών όπως ο Σαλάχ ή ο Μανέ και φυσικά ο Φιρμίνο. Η εμπιστοσύνη στην ομάδα υπάρχει και για τα ηγετικά χαρακτηριστικά του Τζόρνταν Χέντερσον, την ενέργεια που βγάζει ο Φιρμίνο και ο Βαϊνάλντουμ και το επιθετικό νεύρο των Ρόμπερτσον και Άρνολντ. Η εμπιστοσύνη και η πίστη του κόσμου υπάρχει λόγω της ηρεμίας που έχει η άμυνα των Reds με τον Φαν Ντάικ κυρίως, αλλά και τους Λόβρεν, Ματίπ και Γκόμεζ και φυσικά την ασφάλεια που δίνει ο γκολκίπερ Άλισον.

Οι φανς τολμούν και ονειρεύονται. Ονειρεύονται διότι έχουν μία προσωπικότητα στον πάγκο. Με τον Κλοπ η Λίβερπουλ έχει αήττητο 46 αγώνων στο πρωτάθλημα στο Άνφιλντ. Ένα πάθος και μία δυναμική που έβγαλε και στο ντέρμπι με την Σίτι.Η Kop είναι ένα μεγάλο όπλο στην... φαρέτρα του Κλοπ. Οι οπαδοί των Reds είναι ικανοί να αποπροσανατολίσουν με την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οποιονδήποτε αντίπαλο ακόμα και την Σίτι.

Ο Γερμανός κόουτς αποδείχθηκε εκτός από πολύ καλός προπονητής και μετρ της ψυχολογίας. Διαχειρίστηκε εξαιρετικά τον τελικό του Champions League με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης, έφερε ξανά το τρόπαιο στην ομάδα του, άφησε πίσω του μεγάλες ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και τώρα δείχνει πως μπορεί να φέρει ένα ιστορικό πρωτάθλημα.
Όταν οι παλμοί ανεβαίνουν, όταν υπάρχει ένταση ο Κλοπ παραμένει αφοσιωμένος στον στόχο του και επικεντρωμένος σε αυτό που θέλει να κάνει και να πετύχει. Αφήνει στην άκρη τα ρεκόρ, τα αήττητα και τις εκτιμήσεις. «Το 100% της επιτυχίας είναι να μην το σκέφτεται. Να κοιτάς το τι θέλεις να πετύχεις», λέει ο Κλοπ, παρότι η ομάδα του έχει χάσει μόνο μία φορά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος το 2018-2019.

Ο βασικότερος λόγος που η Λίβερπουλ μπορεί να πετύχει είναι ο τρόπος προσέγγισης και σκέψης του προπονητή της. Ο Κλοπ περιμένει μετά την διακοπή των Εθνικών ομάδων να γυρίσουν υγιείς όλοι οι διεθνείς του. Ο Γερμανός όμως παράλληλα λέει πως «Εμείς δεν νιώθουμε την πίεση στο 100%. Θέλω να είμαι ειλικρινής ως προς αυτό. Κοιτάξτε εμείς βλέπουμε το πως έρχονται τα πράγματα και το τι αντιμετωπίζουμε κάθε φορά. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε. Δεν μπορείς να λες ότι δεν θα χάσεις κανέναν πόντο. Είναι πιθανό να χάσεις πόντο ή πόντους

Άλλοι το λένε δεδομένα αυτό αλλά θεωρώ πως είναι πολύ αρνητική προσέγγιση. Σας υπόσχομαι δεν κοιτάμε το πως το βλέπουν οι άλλοι. Εμείς είμαστε πλήρως προσηλωμένοι στο παιχνίδι μας και στο να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε κατάσταση. Δεν κοιτάμε τους πόντους ή την διαφορά με την Σίτι. Θα είναι τρελό να το κάνεις αυτό συνέχεια. Ναι είναι εννιά πόντοι αλλά δεν μπορείς να πεις ότι σημαίνει πολλά αυτό. Ποιος θέλει να είναι πρώτος τον Νοέμβριο; Θέλουμε να είμαστε πρώτοι τον Μάϊο και όχι απλά τον Νοέμβριο».

Κανείς δεν λέει ότι "θα δούμε το κάθε παιχνίδι και το πως έρχεται", όπως λογικά το θέτει ο Κλοπ. Επίσης οι παίκτες του είναι της ίδιας λογικής. Ο Ρόμπερτσον επισημαίνει πως "πρέπει να συνεχίσουμε και να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Μπορεί να ακούγεται βαρετό και κλισέ αλλά αυτό πρέπει να κάνουμε".


Οι οπαδοί της Λίβερπουλ σκέφτονται από τώρα τον Μάιο. Η προσμονή και η υπομονή έχει δώσει την θέση της στην πίστη, τη βεβαιότητα, την ελπίδα και την σιγουριά. Η περσινή κατάκτηση του Champions League διέλυσε μια και καλή τις όποιες αμφιβολίες μπορεί να υπήρξαν για την ποιότητα της ομάδας. Οι φίλοι της το περιμένουν και το πιστεύουν πολύ φέτος.

Οι οπαδοί δεν είναι χαζοί βέβαια. Θυμούνται το τι είχε γίνει με τον Τζέραρντ εναντίον της Τσέλσι το 2014. Θυμούνται κι άλλες δύσκολες ήττες. Η ιστορία όμως δίνει μαθήματα. Αυτήν την στιγμή η Σίτι του Γκουαρδιόλα είναι πιο ευάλωτη και η Λίβερπουλ του Κλοπ πιο δυνατή ψυχολογικά, αγωνιστικά και πνευματικά. Την σεζόν 2013-2014 δεν την έχει σβήσει από το μυαλό του ο κόσμος. Όμως οι εποχές αλλάζουν. Υπάρχει φυσικά και η κόντρα με την Γιουνάιτεντ για τους τίτλους και τον αριθμό τους. Ο Κλοπ έχει το μυαλό, την λογική και την διορατικότητα να χειριστεί όσα πρέπει. Δεν ενθουσιάζεται υπερβολικά και πάντα θέλει να πετυχαίνει τους κοντινούς στόχους για να φτάνει στους πιο μακρινούς.

Η πίεση φυσικά θα μεγαλώσει. Θα μεγαλώσει όσο πλησιάζουμε στις γιορτές και τη Πρωτοχρονιά. Η Λίβερπουλ επίσης έχει ματς στο Γκούντισον Παρκ τον Μάρτιο και ταξίδι στο Ετιχάντ με την Σίτι τον Απρίλιο.
Ο Κλοπ δείχνει πως είναι ένας άνθρωπος που όλα αυτά μπορεί να τα χειριστεί σωστά. Θα κρατήσει την δίψα. Θα κρατήσει το κίνητρο. Θα έχει την ομάδα σε εγρήγορση και θα την εμπνεύσει. Ο Γερμανός θα φροντίσει ώστε να μην πανηγυρίζει κανείς για την διαφορά 9 βαθμών με την Σίτι και να υπάρχει απόλυτη προσήλωση μέχρι τέλους.

Ο Κλοπ είναι έξυπνος. Επικοινωνιακός και ουσιώδης όμως δεν θέλησε να ικανοποιήσει ένα... αίτημα ενός cameraman για έξτρα πλάνα του μπροστά από την Kop μετά το ματς με την Σίτι. Ο 52χρονος είναι στην 5η του χρονιά στην Λίβερπουλ και καταλαβαίνει πως όταν είναι να πάει στον κόσμο θα πρέπει να έχει πετύχει κάτι. Ο Γερμανός πηγαίνει βήμα - βήμα και με σχέδιο. Μέχρι στιγμής το σχέδιό του πηγαίνει πολύ καλά. Το θέμα είναι να πάει μέχρι τέλους και να πετύχει ειδικά ως προς την κατάκτηση του τίτλου.

 

Τελευταία Νέα