Ήταν ο Μέσι ο καλύτερος του 2019;

Ήταν ο Μέσι ο καλύτερος του 2019;

bet365

Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα κατέκτησε το βραβείο “The Best” της FIFA και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος αναρωτιέται αν ο Λιονέλ Μέσι άξιζε φέτος να βρεθεί στην κορυφή.

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Ίντερ - Λάτσιο και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Σχεδόν κάθε χρόνο, η ίδια κουβέντα. Ποιος βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου, ποιος ευνοήθηκε ή ποιος αδικήθηκε. Το «δίπολο» Μέσι-Ρονάλντο έσπασε πέρσι εξαιτίας του Λούκα Μόντριτς, όμως φέτος επανήλθε... η κανονικότητα. Ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος για το 2019, αφήνοντας δεύτερο τον Φαν Ντάικ και τρίτο τον Ρονάλντο.

Το ερώτημα είναι απλό. Το άξιζε ο Λιονέλ Μέσι, σύμφωνα με τα επιτεύγματά του τη σεζόν 2018-19; Προσωπικά, θεωρώ πως σε ατομικό επίπεδο ο Λιονέλ Μέσι είναι ο κορυφαίος του πλανήτη τα τελευταία δέκα χρόνια. Τέλος. Και ο Κριστιάνο (πάντα) δεύτερος. Ωστόσο, ούτε η προσωπική μου γνώμη μετράει, ούτε το ατομικό ταλέντο του κάθε παίκτη. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό σπορ και σύμφωνα με τις ομαδικές επιτυχίες έρχονται και οι αντίστοιχες διακρίσεις. Γιατί, όπως είπε και ο Σέρχιο Ράμος, αν ήθελε ατομικά βραβεία, θα έπαιζε τένις και όχι ποδόσφαιρο.

Ο Λιονέλ Μέσι, λοιπόν, δε χρειαζόταν το συγκεκριμένο βραβείο για να αποδείξει ότι είναι ο κορυφαίος όλων. Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, όμως, το χρειαζόταν και πιθανότατα το δικαιούταν. Πόσες ευκαιρίες θα έχει πάλι ένας κεντρικός αμυντικός για μια τέτοια διάκριση; Ελάχιστες. Και ο Ολλανδός «βράχος» στην άμυνα της Λίβερπουλ ήταν ένας από τους κύριους λόγους της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ από τους «κόκκινους». Και μάλιστα αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι στα ημιτελικά.

Τι είχε να αντιπαρατάξει ο Μέσι στο διάστημα Ιούλιος 2018-Ιούλιος 2019; Σε ομαδικό επίπεδο την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος και σε ατομικό επίπεδο το «Χρυσό Παπούτσι», μετά τα 36 γκολ στη La Liga. Την ίδια στιγμή, είχε τρεις παταγώδεις αποτυχίες. Στο κύπελλο Ισπανίας ηττήθηκε στον τελικό από τη Βαλένθια, ενώ για μία ακόμη χρονιά δεν μπόρεσε να οδηγήσει την εθνική Αργεντινής σε κάποια επιτυχία, μένοντας στην τρίτη θέση του Κόπα Αμέρικα. Και φυσικά, νωρίτερα είχε αποκλειστεί από τη Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Με ποιο κριτήριο, λοιπόν, ψηφίστηκε ο Λιονέλ Μέσι ως ο κορυφαίος για το 2019; Αν είναι με το ατομικό, θα πρέπει να καταργηθεί ο διαγωνισμός, μέχρι ο ίδιος να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Γιατί ως τότε θα παραμένει ο κορυφαίος. Ένας εκ των Φαν Ντάικ ή Άλισον δικαιούταν το βραβείο, καθώς οδήγησαν τη Λίβερπουλ στην κορυφή της Ευρώπης. Με τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα, πάντως, να μην είναι καν στην πρώτη δεκάδα της σχετικής ψηφοφορίας...

 

Τελευταία Νέα