Λιονέλ Μέσι: One man... clasico

Λιονέλ Μέσι: One man... clasico

bet365

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα συγκρούονται στη Μαδρίτη και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις κορυφαίες εμφανίσεις του Αργεντινού σούπερ σταρ μέσα στο σπίτι της «βασίλισσας».
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια των αγώνων και ενισχυμένες αποδόσεις. |21+

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-6 (2/5/2009)
Με τη διαφορά στους τέσσερις πόντους υπέρ της Μπάρτσα, πριν την αναμέτρηση της 34ης αγωνιστικής, το συγκεκριμένο clasico είχε το χαρακτήρα τελικού. Η επιλογή του Γκουαρδιόλα να κάνει ένα τρικ, με τη χρησιμοποίηση του Μέσι ως «ψευτοεννιάρι», αποδείχθηκε κίνηση-ματ στην αναμέτρηση. Με τον Τσάβι να κάνει όργια στη δημιουργία (4 ασίστ), ο Μέσι έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της Ρεάλ. Σέρβιρε το πρώτο γκολ της Μπαρτσελόνα στον Ανρί και στη συνέχεια πέτυχε ο ίδιος δύο ακόμη τέρματα. Η ποδοσφαιρική ραψωδία των «μπλαουγκράνα» και το τελικό 2-6 άφησαν άφωνη όλη την Ευρώπη, με τον Αργεντινό να σφραγίζει με την εμφάνισή του την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-2 (27/4/2011)
Είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην ιστορία των “clasico”. Με 26 τέρματα, ο Λιονέλ Μέσι είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών. Τα 24 από αυτά έχουν σημειωθεί στις εγχώριες διοργανώσεις (18 στο πρωτάθλημα, 6 στο σούπερ καπ), ενώ τα άλλα δύο έχουν δώσει στην Μπαρτσελόνα το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League, το 2011. Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στα ημιτελικά της διοργάνωσης, στην απόλυτη κόντρα. Μουρίνιο εναντίον Γκουαρδιόλα και Ρονάλντο εναντίον Μέσι, με τον Αργεντινό να μην αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης της κυριαρχίας του. Μπορεί ο “Special One” να τον είχε μπλοκάρει στο πρώτο μέρος, όμως η αποβολή του Πέπε άλλαξε τις ισορροπίες. Με δύο γκολ στο φινάλε της αναμέτρησης, ο «σούπερ Λίο» έγραψε το τελικό 0-2 και ουσιαστικά έστειλε την Μπάρτσα στον τελικό.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 3-4 (23/3/2014)
Τα πρώτα του τέρματα απέναντι στη «βασίλισσα» τα είχε πετύχει σε ένα 3-3 το 2007, στο Καμπ Νου. Τότε, ο Μέσι είχε σημειώσει και τα τρία γκολ της ομάδας του. Επτά χρόνια μετά, ο Αργεντινός έκανε και δεύτερο χατ-τρικ σε “clasico”, αυτή τη φορά μέσα στο Μπερναμπέου. Ο ίδιος είχε συμμετοχή σε όλα τα γκολ της Μπαρτσελόνα, αφού είχε δώσει και ασίστ στον Ινιέστα, πριν αρχίσει να «πυροβολεί» την εστία του Λόπες. Η Ρεάλ προηγήθηκε με 2-1, όμως ο Μέσι είχε την απάντηση. Η Ρεάλ προηγήθηκε εκ νέου με 3-2, όμως και πάλι ο Μέσι ήταν εκεί. Με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι, διαμόρφωσε το τελικό 3-4 για τους «μπλαουγκράνα» μέσα στη Μαδρίτη, κρατώντας ζωντανή την ομάδα του στο κυνήγι του τίτλου.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-3 (23/4/2017)
Το ιλιγγιώδες νούμερο των 663 τερμάτων έχει φτάσει στην καριέρα του ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και το υπ’ αριθμόν 500 το πέτυχε σε “clasico” μέσα στο Μπερναμπέου. Η Ρεάλ ήταν στο +6 από την Μπαρτσελόνα πριν το ματς της 33ης αγωνιστικής και της αρκούσε απλά να μη χάσει, προκειμένου να αγγίξει τον τίτλο. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, όμως, είχε αντίθετη άποψη. Ήταν αυτός που ισοφάρισε σε 1-1 στο πρώτο ημίχρονο, όμως το... καλό το κρατούσε για το τέλος. Οι δύο ομάδες ήταν στο 2-2 και απέμεναν λίγα δευτερόλεπτα για την ολοκλήρωση και των καθυστερήσεων. Σε μία υποδειγματική αντεπίθεση, ο Μέσι με... buzzer beater έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της «βασίλισσας», γράφοντας το τελικό 2-3. Και στη συνέχεια έβγαλε τη φανέλα του, δείχνοντας το όνομά του στους φίλους των γηπεδούχων.

 

Τελευταία Νέα