Άρσεναλ: Κάθε αρχή... και δύσκολη

Άρσεναλ: Κάθε αρχή... και δύσκολη

Άρσεναλ: Κάθε αρχή... και δύσκολη

bet365

Το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία τους στην Premier League πραγματοποιούν οι «κανονιέρηδες», που έχουν μόλις 13 βαθμούς, μετά από 12 αγωνιστικές. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται ποιες άλλες σεζόν η ομάδα του Λονδίνου «βολόδερνε», έπειτα από ισάριθμα παιχνίδια, αλλά και σε ποια θέση τερμάτισε στο τέλος του πρωταθλήματος.

2014-15
Τα πολλά προβλήματα τραυματισμών και η αδυναμία να εκμεταλλευθεί την έδρα της είχαν φέρει την Άρσεναλ στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Το limit down εκείνη τη σεζόν ήρθε στη 12η αγωνιστική της Premier League, μετά την εντός έδρας ήττα με 1-2 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που άφησε τους «κανονιέρηδες» στους 17 πόντους και στην όγδοη θέση της βαθμολογίας. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η ανοδική πορεία για την ομάδα του Βενγκέρ (έκανε οκτώ σερί νίκες το διάστημα Φεβρουάριος-Απρίλιος), τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση.

2019-20
Το κάκιστο ξεκίνημα της περσινής σεζόν στοίχισε στον Ουνάι Έμερι τη θέση του στον πάγκο της Άρσεναλ. Στις 12 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, οι Λονδρέζοι μάζεψαν μόλις 17 βαθμούς, όμως ακόμη βρίσκονταν στην... τιμητική έκτη θέση της βαθμολογίας. Ο αγωνιστικός κατήφορος συνεχίστηκε μέσα στη σεζόν, με τους «κανονιέρηδες» να φτάνουν μέχρι και τη 12η θέση στο τελευταίο παιχνίδι του 2019. Τελικά, η Άρσεναλ κατάφερε να φτάσει τελικά μέχρι την όγδοη θέση της βαθμολογίας, όμως το ευρωπαϊκό εισιτήριο το εξασφάλισε μέσω του κυπέλλου και όχι από το πρωτάθλημα.

1994-95
Η χειρότερη σεζόν της ιστορίας της στην Premier League, που «σημαδεύτηκε» από το σκάνδαλο χρηματισμού του προπονητή της, Τζορτζ Γκράχαμ. Μέχρι τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος, η Άρσεναλ είχε μαζέψει μόλις 18 πόντους και βρισκόταν στη 10η θέση της βαθμολογίας. Η κατάσταση όχι μόνο δε βελτιώθηκε στη συνέχεια, αλλά έγινε ακόμη χειρότερη για τους «κανονιέρηδες», που έφτασαν να είναι μέχρι και 14οι στο βαθμολογικό πίνακα. Τελικά, τερμάτισαν στη 12η θέση και έμειναν εκτός Ευρώπης.

2012-13
Κάκιστο ήταν το πρώτο μισό της σεζόν για τους «κανονιέρηδες», οι οποίοι στη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος είχαν μαζέψει μόλις 19 βαθμούς και βρίσκονταν στην έκτη θέση. Το ξεκίνημα του 2013 βρήκε την Άρσεναλ μέχρι και 10η στην κούρσα, όμως στη συνέχεια ανασυντάχθηκε αγωνιστικά, φτάνοντας σε ένα εντυπωσιακό φινάλε. Οι οκτώ νίκες και οι δύο ισοπαλίες στις δέκα τελευταίες αγωνιστικές την ανέβασαν βαθμολογικά, όχι όμως πάνω από την τέταρτη θέση, όπου και τερμάτισε.

2001-02
Μία σεζόν που εξελίχθηκε σε θρίαμβο για την Άρσεναλ, αν και στη 12η αγωνιστική είχε φτάσει στο χειρότερο δυνατό σημείο. Η βαριά ήττα με 2-4 από την Τσάρλτον ήταν η τρίτη στο γήπεδό της και οι «κανονιέρηδες» ήταν στην έκτη θέση με 19 βαθμούς. Από εκείνο το σημείο και μετά... γύρισε το κουμπί για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, που στις υπόλοιπες 26 αγωνιστικές δεν έφυγε ποτέ ηττημένη από τον αγωνιστικό χώρο. Με απολογισμό 21 νίκες και 5 ισοπαλίες, η Άρσεναλ κατέκτησε πανηγυρικά τον τίτλο, κάνοντας το απόλυτο comeback.

 

Τελευταία Νέα