Τα χατ-τρικ του “clasico”

Τα χατ-τρικ του “clasico”

bet365

Μπαρτσελόνα εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης σήμερα στο Καμπ Νου και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τους πέντε τελευταίους ποδοσφαιριστές, που σημείωσαν τρία τέρματα στο ισπανικό ντέρμπι.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Λουίς Σουάρες
Ο νυν άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης είναι ο τελευταίος ποδοσφαιριστής, που έκανε χατ-τρικ σε “clasico”. Στην αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής της La Liga, τη σεζόν 2018-19, η Μπαρτσελόνα συνέτριψε τη Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 5-1, στο Καμπ Νου. Ο Σουάρες σκόραρε τρεις φορές για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, σε ένα ντέρμπι που οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν άνετα χωρίς τον τραυματία Λιονέλ Μέσι. Τα υπόλοιπα γκολ των γηπεδούχων είχαν σημειώσει ο Κουτίνιο και ο Βιδάλ, ενώ ο Μαρσέλο είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 για τη «βασίλισσα».

Λιονέλ Μέσι
Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των “clasico” με 26 τέρματα. Τα τελευταία 15 χρόνια, ο Αργεντινός σούπερ σταρ έχει διαλύσει ουκ ολίγες φορές την άμυνα της Ρεάλ μέσα στο Μπερναμπέου και μία από αυτές ήταν τη σεζόν 2013-14, στην 29η αγωνιστική της La Liga. O Μέσι έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και μετά την ασίστ στον Ινιέστα, στο πρώτο γκολ της Μπαρτσελόνα, στη συνέχεια ο ίδιος σημείωσε τρία τέρματα. Το τελικό σκορ έγραψε 3-4 υπέρ των «μπλαουγκράνα», ενώ οι σκόρερ των γηπεδούχων ήταν ο Μπενζεμά (2) και ο Ρονάλντο.

Λιονέλ Μέσι
«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» και όπως αποδείχθηκε, αυτό ίσχυσε στην περίπτωση του Μέσι με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην πρώτη του συμμετοχή σε “clasico”, μέσα στο Καμπ Νου, ο Αργεντινός ήταν κυριολεκτικά ασταμάτητος, επισκιάζοντας με την εμφάνισή του τους αστέρες των «μπλαουγκράνα», όπως ο Ροναλντίνιο και ο Ετό. Τρεις φορές προηγήθηκε η «βασίλισσα» μέσα στην έδρα της Μπαρτσελόνα, όμως ισάριθμες φορές απάντησε ο 20χρονος – τότε – Αργεντινός, διαμορφώνοντας το τελικό 3-3, στην αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής της La Liga, τη σεζόν 2006-07.

Ιβάν Ζαμοράνο
Ίσως η καλύτερη εμφάνιση του Χιλιανού επιθετικού με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Στο clasico της 16ης αγωνιστικής, τη σεζόν 1994-95, ο Ιβάν ο τρομερός ήταν μια ομάδα μόνος του. Ο Ζαμοράνο σημείωσε τα τρία πρώτα γκολ της «βασίλισσας» (όλα στο πρώτο ημίχρονο) και στη συνέχεια από εκτελεστής, έγινε δημιουργός. Από δικές του προσπάθειες προήλθαν τα δύο επόμενα τέρματα από τους Λουίς Ενρίκε και Αμαβίσκα, για το τελικό 5-0 επί της Μπαρτσελόνα, στο Μπερναμπέου.

Ρομάριο
Το καλοκαίρι του 1993 ο Βραζιλιάνος επιθετικός πήρε μεταγραφή από την Αϊντχόφεν στην Μπαρτσελόνα και λίγους μήνες αργότερα έβαλε την υπογραφή του στο πρώτο “clasico” που συμμετείχε. Στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ο Ρομάριο πήρε από το χέρι την ομάδα του Γιόχαν Κρόιφ και με τρία τέρματα την οδήγησε στο εντυπωσιακό 5-0 στο Καμπ Νου. Ο νυν τεχνικός των Καταλανών, Ρόναλντι Κούμαν, σημείωσε ένα ακόμη γκολ, ενώ το τελικό αποτέλεσμα είχε διαμορφώσει ο Ιβάν Ιγκλέσιας.

Γκάρι Λίνεκερ
Ο Άγγλος επιθετικός υπέγραψε στην Μπαρτσελόνα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού το 1986 και στην παρθενική του σεζόν στο Καμπ Νου ήταν εντυπωσιακός. Η κορυφαία του εμφάνιση εκείνη τη χρονιά πραγματοποιήθηκε την πρώτη φορά που αγωνίστηκε σε “clasico”, μπροστά στο κοινό της ομάδας του. Στην 25η αγωνιστική της La Liga, ο Λίνεκερ ήταν «καυτός», σημειώνοντας τα τρία πρώτα τέρματα της αναμέτρησης. Η Ρεάλ μπορεί να μείωσε με τους Βαλντάνο και Σάντσες, όμως το τελικό σκορ έγραψε 3-2 με πρωταγωνιστή τον Άγγλο φορ.

 

Τελευταία Νέα