Κατέβασαν ρολά από τα έντεκα βήματα

Κατέβασαν ρολά από τα έντεκα βήματα

bet365

Ο Ντάνιελ Μπατζ της Σάαρμπρικεν έπιασε πέντε πέναλτι στον αγώνα της ομάδας του για το κύπελλο Γερμανίας και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει μια λίστα τερματοφυλάκων, που αποδείχθηκαν ανίκητοι από την άσπρη βούλα σε ένα μόνο παιχνίδι.

Χέλμουτ Ντουκαντάμ
Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών του 1986, στη Σεβίλλη, Στεάουα Βουκουρεστίου και Μπαρτσελόνα έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία, μετά από κανονική διάρκεια και παράταση. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου έλαμψε το άστρο του Ρουμάνου τερματοφύλακα. Είπε «όχι» σε τέσσερα σουτ των Καταλανών (Αλεσάνκο, Πεδράθα, Αλόνσο και Μάρκος) και με σκορ 2-0 η Στεάουα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, ενώ στον Ντουκαντάμ αποδόθηκε το παρατσούκλι «ο ήρωας της Σεβίλλης».

Κιάραν Κέλι
Παρά το γεγονός ότι πραγματοποίησε αντίστοιχο επίτευγμα με αυτό του Ντουκαντάμ, ο Ιρλανδός γκολκίπερ δε μνημονεύεται από το ευρύ κοινό. Κι αυτό γιατί τα κατάφερε στον τελικό του κυπέλλου Ιρλανδίας (και όχι πρωταθλητριών). Σλίγκο Ρόβερς και Σάμροκ Ρόβερς ήταν οι δύο φιναλίστ, με τον αγώνα να ολοκληρώνεται χωρίς τέρματα, έπειτα από 120 λεπτά. Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, με τον τερματοφύλακα της Σλίγκο να αποκρούει τέσσερις εκτελέσεις των αντιπάλων του και χαρίζει στην ομάδα του το τρόπαιο.

Φραντσέσκο Τόλντο
Ο τραυματισμός του Μπουφόν τον έκανε... από το πουθενά βασικό τερματοφύλακα της εθνικής Ιταλίας στο Euro 2000. Στον ημιτελικό απέναντι στην Ολλανδία, οι παίκτες των «οράνιε» έστησαν έξι φορές την μπάλα στην άσπρη βούλα, όμως μόλις τη μία φορά κατάφεραν να σκοράρουν. Στο 90λεπτο, ο Τόλντο απέκρουσε το πέναλτι του Φρανκ Ντε Μπουρ, ενώ ο Κλάιφερτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Μετά τη «λευκή» ισοπαλία, το ματς πήγε στη «ρώσικη ρουλέτα», όπου ο Ιταλός πορτιέρο ήταν ξανά ανίκητος. Απέκρουσε τα σουτ των Ντε Μπουρ και Μπόσβελτ, ο Σταμ έστειλε την μπάλα άουτ και η Ιταλία προκρίθηκε στον τελικό με σκορ 3-1.

Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ
Γνωστός για την ικανότητά του στις εκτελέσεις πέναλτι, είχε χαρίσει με αυτόν τον τρόπο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το Τσάμπιονς Λιγκ, το 2008. Η συγκεκριμένη σεζόν είχε ξεκινήσει πάλι με τρόπαιο για τους «κόκκινους διαβόλους», με τον Φαν Ντερ Σαρ να είναι ξανά ο πρωταγωνιστής. Στον τελικό του Community Shield, τον Αύγουστο του 2007, Γιουνάιτεντ και Τσέλσι οδηγήθηκαν στη «ρώσικη ρουλέτα», μετά το 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση. Εκεί, ο Ολλανδός πορτιέρο απέκρουσε τα σουτ των Πιζάρο, Λάμπαρντ και Ράιτ-Φίλιπς, δίνοντας στην ομάδα του τη νίκη με 3-0.

Ντίντα
Ένας ακόμη τερματοφύλακας, που αποδείχθηκε «κέρβερος» κάτω από την εστία της ομάδας τους, χαρίζοντάς της το Τσάμπιονς Λιγκ. Στον τελικό του 2003, στο Μάντσεστερ, ο ιταλικός «εμφύλιος» ανάμεσα σε Μίλαν και Γιουβέντους οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, μετά από ένα «στείρο» 0-0 σε 120 λεπτά αγώνα. Η «ρώσικη ρουλέτα» εξελίχθηκε σε μία μονομαχία Ντίντα-Μπουφόν, με τον γκολκίπερ των «ροσονέρι» να αποκρούει τρία σουτ των Τρεζεγκέ, Ζαλαγιέτα και Μοντέρο (έναντι δύο του πορτιέρο της «Κυρίας») και να δίνει στην ομάδα του το τρόπαιο.

Κλαούντιο Μπράβο
Ο Χιλιανός τερματοφύλακας ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της εθνικής του ομάδας στις δύο διαδοχικές κατακτήσεις του Κόπα Αμέρικα (2015, 2016) απέναντι στην Αργεντινή, στη διαδικασία των πέναλτι. Ωστόσο, το κορυφαίο επίτευγμά του στη «ρώσικη ρουλέτα» ήταν στο κύπελλο συνομοσπονδιών, το 2017. Ο ημιτελικός με την Πορτογαλία οδηγήθηκε στα πέναλτι, με τον Κλαούντιο Μπράβο να λέει τρία «όχι». Ο ίδιος απέκρουσε τα σουτ των Κουαρέσμα, Μουτίνιο και Νάνι, οι δικοί του συμπαίκτες βρήκαν δίχτυα και η Χιλή επικράτησε με 3-0.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα