Χρυσό Παπούτσι... back to back

Χρυσό Παπούτσι... back to back

bet365

Ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που κατέκτησε το Χρυσό Παπούτσι για τρίτη συνεχόμενη σεζόν και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται αυτούς που τα κατάφεραν... μόνο δύο σερί χρονιές!

Επιστροφή στοιχήματος* στον αγώνα Παναθηναϊκός - Μιλάνο και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα!(21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Άλι Μακ Κόιστ
Ο Σκωτσέζος επιθετικός έφτασε στις δύο συνεχόμενες επιτυχίες το διάστημα που ουσιαστικά είχε καταργηθεί επίσημα ο θεσμός (1991-1996), όμως οι νικητές έπαιρναν κανονικά το σχετικό βραβείο. Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ρέιντζερς, με εννέα σερί κατακτήσεις πρωταθλημάτων, κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης, σε επίπεδο τερμάτων, τις σεζόν 1991-92 και 1992-93. Είχε πετύχει από 34 γκολ στο πρωτάθλημα Σκωτίας, σε μία περίοδο που βρισκόταν στο «πικ» της καριέρας του.

Τιερί Ανρί
Ο κορυφαίος επιθετικός στην ιστορία της Άρσεναλ αναδείχθηκε τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ και τις δύο φορές από αυτές ήταν και πρώτος σκόρερ όλων των ευρωπαϊκών γηπέδων. Τη σεζόν 2003-04 οδήγησε τους «κανονιέρηδες» στην αήττητη κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τον ίδιο να σημειώνει 30 γκολ. Ένα χρόνο μετά, η Άρσεναλ μπορεί να μην έκοψε πρώτη το νήμα στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως ο Ανρί πέτυχε 25 τέρματα και κατέκτησε (μαζί με τον Φορλάν) για δεύτερη σερί χρονιά το Χρυσό Παπούτσι.

Λιονέλ Μέσι
Ο Αργεντινός σούπερ σταρ μπορεί να κατέκτησε φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Χρυσό Παπούτσι, όμως και στο παρελθόν έχει κάνει σερί, αλλά με δύο κατακτήσεις. Από τη σεζόν 2011-12 κατέχει το απόλυτο ρεκόρ τερμάτων όλων των εποχών, αφού σημείωσε 50 γκολ στη La Liga, φτάνοντας το νούμερο 100 στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης. Την επόμενη χρονιά, ο Μέσι έφτασε σχεδόν στον ίδιο αριθμό τερμάτων στο ισπανικό πρωτάθλημα, αφού πέτυχε 46 και κατέκτησε για μία ακόμη φορά (3η τότε) το Χρυσό Παπούτσι.

Κριστιάνο Ρονάλντο
Όταν σε μια λίστα ρεκόρ βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι, τότε κατά πάσα πιθανότητα βρίσκεται και ο Ρονάλντο. Ο Κριστιάνο μπορεί να μην έφτασε ποτέ (και μάλλον δε θα τα καταφέρει) στις τρεις σερί κατακτήσεις, όμως δύο συνεχόμενες χρονιές έκανε και αυτός δικό του το Χρυσό Παπούτσι. Τη σεζόν 2013-14 πέτυχε 31 γκολ στη La Liga και μοιράστηκε το βραβείο με τον Λουίς Σουάρες, όμως ένα χρόνο μετά δεν είχε αντίπαλο. Σημείωσε 48 τέρματα στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων.

 

Τελευταία Νέα