Αγγλικοί «εμφύλιοι» στο Τσάμπιονς Λιγκ

Αγγλικοί «εμφύλιοι» στο Τσάμπιονς Λιγκ

bet365

Τότεναμ εναντίον Μάντσεστερ Σίτι για μια θέση στα ημιτελικά και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλες τις περιπτώσεις, που αγγλικές ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες σε νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ.

2003-04: Τσέλσι – Άρσεναλ 1-1/2-1
Ο παρθενικός αγγλικός «εμφύλιος» στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πρώτος προημιτελικός στο Στάμφορντ Μπριτζ έληξε 1-1 (Γκούντιονσεν, Πιρές), όμως η Τσέλσι κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά μέσα στο Χάιμπουρι. Αν και η Άρσεναλ προηγήθηκε (Ρέγες), οι «μπλε» έφτασαν στην ανατροπή, παίρνοντας τη νίκη-πρόκριση με 1-2 (Λάμπαρντ, Μπριτζ).

2004-05: Τσέλσι – Λίβερπουλ 0-0/0-1
Το ξεκίνημα των επικών μονομαχιών τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πρώτος ημιτελικός στο Στάμφορντ Μπριτζ έληξε χωρίς σκορ, με τον επαναληπτικό του Άνφιλντ να κρίνεται από ένα τέρμα, το οποίο κανείς μέχρι σήμερα δεν είναι σίγουρος, αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι. Τότε, ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε χαρακτηρίσει «φάντασμα» το γκολ του Λουίς Γκαρσία, ο οποίος έγραψε με αυτόν τον τρόπο το 1-0 και έδωσε στη Λίβερπουλ το εισιτήριο για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

2006-07: Τσέλσι – Λίβερπουλ 1-0/0-1 (1-4 πεν.)
Δύο χρόνια μετά, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ξανά στα ημιτελικά, με την Λίβερπουλ και πάλι να βγαίνει νικήτρια στον αγγλικό «εμφύλιο». Η Τσέλσι νίκησε 1-0 στο Στάμφορντ Μπριτζ (Κόουλ), με τη Λίβερπουλ να απαντά με το ίδιο σκορ στο Άνφιλντ (Άγκερ). Ο επαναληπτικός οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι «κόκκινοι» ήταν πιο ψύχραιμοι και με σκορ 4-1 πήραν το εισιτήριο για τον τελικό της Αθήνας.

2007-08: Άρσεναλ – Λίβερπουλ 1-1/2-4
Στη συγκεκριμένη σεζόν, από τα προημιτελικά κι έπειτα, υπήρχε συνεχώς ένας αγγλικός «εμφύλιος». Το πρώτο ματς στο Εμιρέιτς έληξε 1-1 (Αντεμπαγιότ, Κάιτ), με τον επαναληπτικό να γίνεται «ροντέο» και την πρόκριση να αλλάζει χέρια αρκετές φορές. 0-1 η Άρσεναλ (Ντιαμπί), 2-1 η Λίβερπουλ (Χίπια, Τόρες), 2-2 η Άρσεναλ (Αντεμπαγιόρ) και τελικό 4-2 η Λίβερπουλ (Τζέραρντ, Μπάμπελ), που πήρε και την πρόκριση στα ημιτελικά.

2007-08: Λίβερπουλ – Τσέλσι 1-1/2-3
Μετά την πρόκριση επί της Άρσεναλ, η Λίβερπουλ βρήκε απέναντί της στα ημιτελικά μια παλιά γνώριμη στη διοργάνωση. Μόνο που στη μεταξύ τους μονομαχία Νο3, η Τσέλσι ήταν αυτή που χαμογέλασε. 1-1 στο πρώτο ματς στο Άνφιλντ (Κάιτ, Ρίισε), 1-1 και στον επαναληπτικό του Στάμφορντ Μπριτζ (Ντρογκμπά, Τόρες). Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου οι «μπλε» σκόραραν δύο φορές (Λάμπαρντ, Ντρογκμπά) και οι «κόκκινοι» μία (Μπάμπελ). Τελικό σκορ 3-2 και η Τσέλσι πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

2007-08: Μάντσεστερ Γιουν. – Τσέλσι 1-1 (6-5 πεν.)
Μετά τα προημιτελικά και τα ημιτελικά, ο τρίτος «εμφύλιος» μέσα στην ίδια σεζόν ήρθε στον τελικό της Μόσχας, στην πρώτη αγγλική μονομαχία σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Το 90λεπτο στην αναμέτρηση της Γιουνάιτεντ με την Τσέλσι ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1 (Ρονάλντο, Λάμπαρντ), με τις δύο ομάδες να φτάνουν ως τη διαδικασία των πέναλτι. Τερί και Ανελκά ήταν οι μοιραίοι για τους «μπλε», ο Φαν Ντερ Σαρ ήταν ο ήρωας για τους «μπέμπηδες» και με σκορ 6-5 το τρόπαιο κατέληξε στην ομάδα του Φέργκιουσον.

2008-09: Λίβερπουλ – Τσέλσι 1-3/4-4
Η τέταρτη και τελευταία – μέχρι τώρα – φορά, που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν σε νοκ άουτ. Η Τσέλσι έκανε πάρτι στο πρώτο ματς του Άνφιλντ, κερδίζοντας με 1-3 (Τόρες - Ιβάνοβιτς 2, Ντρογκμπά) και παίρνοντας τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης. Ωστόσο, η Λίβερπουλ πούλησε ακριβά... το τομάρι της στον επαναληπτικό, φτάνοντας δυο φορές μία ανάσα μακριά από σκορ πρόκρισης. Το 0-2 (Αουρέλιο, Αλόνσο) έγινε 3-2 για τους «μπλε» (Ντρογκμπά, Άλεξ, Λάμπαρντ), όμως οι «κόκκινοι» έφεραν τούμπα το ματς, για το 3-4 (Λούκας, Κάιτ). Τελικά, ο Λάμπαρντ διαμόρφωσε το τελικό 4-4, που έδωσε στους Λονδρέζους το εισιτήριο για τα ημιτελικά, σε ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια όλων των εποχών στη διοργάνωση.

2008-09: Μάντσεστερ Γιουν. – Άρσεναλ 1-0/3-1
Την ίδια σεζόν, εκτός από την Τσέλσι, δύο ακόμη αγγλικές ομάδες βρέθηκαν στα ημιτελικά και αναμετρήθηκαν μεταξύ τους. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Άρσεναλ και με δύο νίκες πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τον τελικό. 1-0 στο Ολντ Τράφορντ (Ο’Σέι) και 3-1 στο Έμιρέιτς (Παρκ, Ρονάλντο 2 – Φαν Πέρσι).

2010-11: Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουν. 0-1/1-2
Ένας ακόμη αγγλικός «εμφύλιος», στον οποίο η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πέρασε... αέρα στην επόμενη φάση. Απέναντι στην Τσέλσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε με 1-0 (Ρούνεϊ) στο πρώτο παιχνίδι στο Στάμφορντ Μπριτζ, ενώ στον επαναληπτικό του Ολντ Τράφορντ επικράτησε με 2-1 (Τσιτσαρίτο, Πάρκ – Ντρογκμπά) και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

2017-18: Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 3-0/2-1
Ο τελευταίος αγγλικός «εμφύλιος», πριν το φετινό ανάμεσα στην Τότεναμ και τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» ήταν και πέρσι μία από τις δύο ομάδες, όμως η Λίβερπουλ ήταν κυριολεκτικά ασταμάτητη. Στο πρώτο παιχνίδι, στο Άνφιλντ, νίκησε 3-0 (Σαλάχ, Τσαμπερλέιν, Μανέ), σημειώνοντας όλα τα γκολ της στο πρώτο ημίωρο. Στον επαναληπτικό του Ετιχάντ, η Σίτι μπορεί να προηγήθηκε νωρίς (Ζεσούς), όμως οι «κόκκινοι» έφτασαν στην ανατροπή (Σαλάχ, Φιρμίνο) και με δύο νίκες πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

 

Τελευταία Νέα