Στη «σκιά» των συμπαικτών τους

Στη «σκιά» των συμπαικτών τους

bet365

Ο Καρίμ Μπενζεμά δήλωσε πως για χρόνια ήταν δεύτερο «βιολί» στη Ρεάλ Μαδρίτης, λόγω Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε σπουδαίους ποδοσφαιριστές, που πάντα περνούσαν σε δεύτερη μοίρα, εξαιτίας των «λαμπερών» συμπαικτών τους.

Σέρχιο Μπουσκέτς
Ο άνθρωπος που «εκτόπισε» τον Μάρκος Σένα από την ενδεκάδα της εθνικής Ισπανίας και τον Γιάγια Τουρέ από την αντίστοιχη της Μπαρτσελόνα, ενώ οδήγησε τον Χαβιέ Μασεράνο στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Παρόλα αυτά, δεν είχε ποτέ την αναγνώριση που του άξιζε. Κι αυτό οφείλεται στους τεράστιους Τσάβι και Ινιέστα, οι οποίοι με αυτά που έκαναν στη μεσαία γραμμή, άφηναν τον Μπουσκέτς σε... τρίτη μοίρα. Η μεταξύ τους τριπλέτα στους «μπλαουγκράνα» αποτελεί μία από τις κορυφαίες όλων των εποχών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όμως όλη η «λάμψη» πήγαινε στους Τσάβι και Ινιέστα, με τον Μπουσκέτς να έρχεται τρίτος και... καταϊδρωμένος.

Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Ένας από τους μεγαλύτερους «θρύλους» της Μίλαν, που ήταν παρών στις σπουδαίες ομάδες των «ροσονέρι» και τη δεκαετία του ’80 και τη δεκαετία του ’90. Πέντε κύπελλα πρωταθλητριών και εφτά πρωταθλήματα Ιταλίας έχει μεταξύ άλλων στο παλμαρέ του ο Ιταλός αμυντικός, όμως ποτέ του δεν απολάμβανε την «αίγλη» των συμπαικτών του. Ο Φράνκο Μπαρέζι αρχικά και ο Πάολο Μαλντίνι στη συνέχεια άφησαν τον Κοστακούρτα «αιώνια δεύτερο» στη συνείδηση του φίλαθλου κοινού.

Έντινσον Καβάνι
Η μεταγραφή του το 2013 από τη Νάπολι στην Παρί Σεν Ζερμέν αποτέλεσε τότε την πιο ακριβή στην ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο, η Ουρουγουανός επιθετικός είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον «τυφώνα» Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Η παρουσία του Σουηδού επιθετικού στην κορυφή της επίθεσης «επισκίαζε» τον Καβάνι και δεν του επέτρεπε να αγωνιστεί στην ίδια θέση, που ήταν και η φυσική του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τοποθετείται στα άκρα της Παρί και να μη σκοράρει τόσο συχνά. Ενδεικτικό είναι πως στα τρία χρόνια που ήταν συμπαίκτης με τον Ζλάταν δεν είχε πετύχει ποτέ πάνω από 20 τέρματα σε μία σεζόν στη Ligue 1, ενώ στην πρώτη χρονιά μετά την αποχώρηση του συμπαίκτη του, σημείωσε 35!

Φερνάντο Μοριέντες
Ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς της προηγούμενης δεκαετίας, με τρομερή αίσθηση στο σκοράρισμα. Ωστόσο, στη Ρεάλ Μαδρίτης είχε πάντα την ατυχία να ανταγωνίζεται πραγματικούς σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Αρχικά, είχε μπροστά του τον Νταβόρ Σούκερ και στη συνέχεια τον τεράστιο Ραούλ. Όταν η «βασίλισσα» αγωνιζόταν με δύο φορ είχε θέση στην ενδεκάδα, αλλιώς ήταν στον πάγκο. Με την έλευση του βραζιλιάνου Ρονάλντο, το 2002, ο Μοριέντες περιορίστηκε ξανά σε ρόλο κομπάρσου, αφού δε χωρούσε στους “galacticos” του Φλορεντίνο Πέρεθ. Έτσι, τη σεζόν 2003-04 αγωνίστηκε ως δανεικός στη Μονακό, τιμωρώντας τη Ρεάλ στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Γκάρι Νέβιλ
Ένα από τα μέλη της “Class of 1992” της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που οδήγησε την ομάδα στην κορυφή της Αγγλίας και της Ευρώπης. Ωστόσο, η Γκάρι Νέβιλ έμεινε για πάντα στη «σκιά» των Μπέκαμ, Γκιγκς και Σκόουλς, οι οποίοι τα χρόνια της συνύπαρξής τους έστρεφαν πάνω τους όλα τα φώτα. Ωστόσο, ο Άγγλος μπακ ήταν μια σταθερή αξία στο δεξί άκρο της άμυνας και φυσικά αρχηγός της Γιουνάιτεντ για πολλά χρόνια. Μπορεί να μην απέκτησε ποτέ τη «λάμψη» των παραπάνω συμπαικτών του, όμως η αξία του ήταν αδιαμφισβήτητη. Και μάλιστα, από την αποχώρησή του μέχρι και σήμερα, οι «κόκκινοι διάβολοι» ουσιαστικά δεν κάλυψαν ποτέ το κενό που άφησε.

 

Τελευταία Νέα