Η «μπλαουγκράνα» φανέλα με το 7

Η «μπλαουγκράνα» φανέλα με το 7

Η «μπλαουγκράνα» φανέλα με το 7

bet365

Το Νο7 της Μπαρτσελόνα φαίνεται πως βρίσκει νέο κάτοχο στο όνομα του Αντουάν Γκριεζμάν και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τους ποδοσφαιριστές, που αγωνίστηκαν με αυτό το νούμερο στους «μπλαουγκράνα», από τότε που καθιερώθηκαν οι σταθεροί αριθμοί στη φανέλα.

Λουίς Φίγκο
Ο πρώτος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα με το «7» από τη στιγμή της καθιέρωσης των σταθερών αριθμών. Από το 1995 έως το 2000, ο Λουίς Φίγκο αγωνιζόταν με αυτό το νούμερο στην πλάτη, αφού στη συνέχεια αποχώρησε για την Ρεάλ Μαδρίτης και έγινε... κόκκινο πανί για τους φίλους της Μπαρτσελόνα και ένας από τους πιο μισητούς αντιπάλους.

Αλφόνσο
Αυτός που διαδέχθηκε τον «εχθρό» Φίγκο ήταν ένας ακόμη ποδοσφαιριστής, με παρουσία τόσο σε Ρεάλ, όσο και σε Μπάρτσα. Μετά την αποχώρησή του από την «βασίλισσα», ακολούθησε μια πενταετία στην Μπέτις και το 2000 πήγε στους «μπλαουγκράνα». Ωστόσο, η συνεισφορά του Ισπανού επιθετικού δεν ήταν η αναμενόμενη, αφού σε 1,5 χρόνο σημείωσε μόλις δύο τέρματα.

Χαβιέ Σαβιόλα
Και ο τρίτος κατά σειρά ποδοσφαιριστής, που φόρεσε το Νο7 στην Μπαρτσελόνα, αγωνίστηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης. Το 2001, μόλις στα 19 του, ο παλιός μας γνώριμος από τη θητεία του στον Ολυμπιακό, έφυγε από την Αργεντινή, για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα. Έμεινε σερί μέχρι το 2004, στη συνέχεια αγωνίστηκε ως δανεικός σε Μονακό και Σεβίλλη, για να γυρίσει στο Καμπ Νου. Στην επιστροφή του, όμως, το «7» είχε κάνει... φτερά.

Χένρικ Λάρσον
Όταν ο Σαβιόλα παραχωρήθηκε δανεικός το 2004, επόμενος κάτοχος της φανέλας με το «7» έγινε ο νεοαποκτηθής Σουηδός επιθετικός. Στα 33 του – τότε – ο Χένρικ Λάρσον ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς, μένοντας όμως για μια διετία στο Καμπ Νου. Μπορεί τα νούμερά του να μην ήταν εντυπωσιακά, όμως είχε τεράστια συμβολή στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2006, με την εμφάνισή του στον τελικό.

Εϊντουρ Γκούντιονσεν
Ένας ακόμη γνώριμός μας από τη θητεία του στην Ελλάδα με τη φανέλα της ΑΕΚ. Όταν έφυγε ο Λάρσον, το 2006, αυτός που τον αντικατέστησε στο ρόστερ και στον αριθμό της φανέλας ήταν ο Γκούντιονσεν. Στην πρώτη του χρονιά ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η έλευση του Τιερί Ανρί περιόρισε αισθητά το χρόνο συμμετοχής του. Στο Καμπ Νου έμεινε μέχρι το 2009 και έγινε ο πρώτος Ισλανδός, που στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης.

Νταβίντ Βίγια
Μετά από μία σεζόν (2009-10) που το «7» δεν είχε κάτοχο, ο Νταβίντ Βίγια αφίχθη το 2010 στο Καμπ Νου και έγινε ο επόμενος κάτοχος του συγκεκριμένου αριθμού. Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην εκπληκτική ομάδα εκείνης της εποχής, που σάρωσε όλους τους τίτλους, όμως είχε την ατυχία να τραυματιστεί σοβαρά τη σεζόν 2011-12. Τότε, έμεινε οκτώ μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων και το 2013 αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα.

Πέδρο
Μετά τη φυγή του Βίγια, το Νο7 κατέληξε στον Πέδρο, ο οποίος μέχρι πρότινος είχε το «17». Ο Ισπανός συνέχισε την παράδοση, που άφησε ο συμπατριώτης του, αφού συνέβαλλε τα μέγιστα στην Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ωστόσο, η δημιουργία της τριπλέτας Μέσι-Σουάρες-Νεϊμάρ περιόρισε αισθητά το χρόνο συμμετοχής του Πέδρο, με αποτέλεσμα το 2015 να αποχωρήσει με προορισμό την Τσέλσι.

Αρντά Τουράν
Είχε συμφωνήσει με την Μπαρτσελόνα από το καλοκαίρι του 2015, όμως η μεταγραφή επισημοποιήθηκε στα τέλη της χρονιάς, καθώς ο σύλλογος είχε απαγόρευση μεταγραφών. Με τον Πέδρο να έχει φύγει, ο Αρντα Τουράν έγινε ο επόμενος κάτοχος της φανέλας με το «7». Ο Τούρκος έμεινε στο Καμπ Νου μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο, όταν παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπασακσεχίρ. Τότε, το Νο7 έμεινε «ορφανό» και όλοι πίστευαν ότι θα το έπαιρνε ο Κουτίνιο. Ο Βραζιλιάνος διάλεξε το Νο14 και τώρα ανοίγει ο δρόμος για τον Γκριεζμάν.

 

Τελευταία Νέα