Η απάντηση της Ομοσπονδίας πινγκ πονγκ στην καταγγελία της γ. γ. Ξένιας Στάθη στο GWomen

Newsroom
Η Ξένια Στάθη

bet365

Το δοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας πινγκ πονγκ εξέδωσε ανακοίνωση στα όσα κατήγγειλε, μέσω του GWomen, η γενική γραμματέας Ξένια Στάθη.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης τοποθετήθηκε στις καταγγελίες της γενικής γραμματέας Ξένιας Στάθη, στο GWomen, που έχουν να κάνουν με εκφοβισμό, απειλή και ρητορική μίσους από πρωταθλητή του πινγκ πονγκ και μέλος της Εθνικής ομάδας.

Το Δ.Σ. αρχικά τονίζει ότι οι πολύ σοβαρές καταγγελίες θα διερευνηθούν λεπτομερώς ώστε «σε περίπτωση που διαπιστωθούν πειθαρχικές παραβάσεις, να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις από τους Κανονισμούς της ΕΦΟΕΠΑ».

Ακολούθως το Δ.Σ. ξεκαθαρίζει ότι έλαβε για πρώτη φορά γνώση των καταγγελιών αυτών μετά τη δημοσίευση στον Τύπο και «αποδοκιμάζει αυτή την επιλογή της Γενικής Γραμματέως» και τέλος υπογραμμίζει ότι «θα κάνει όποια ενέργεια είναι αναγκαία για την εξάλειψη τυχόν τέτοιων συμπεριφορών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Το ΔΣ της ΕΦΟΕΠΑ, κατά τη συνεδρίαση της 7/2/2024 συζήτησε το θέμα των δηλώσεων της Γεν. Γραμματέως Ξ. Στάθη, που δημοσιεύθηκε σε αθλητική ιστοσελίδα. Το ΔΣ κρίνει ότι στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται πολύ σοβαρές καταγγελίες, οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν λεπτομερώς και, σε περίπτωση που διαπιστωθούν πειθαρχικές παραβάσεις, να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις από τους Κανονισμούς της ΕΦΟΕΠΑ. Για τον σκοπό αυτό όρισε τριμελή επιτροπή, η οποία θα συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που θα κρίνει απαραίτητα και στη συνέχεια θα τα υποβάλλει προς το ΔΣ, για να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Το ΔΣ έλαβε για πρώτη φορά γνώση των καταγγελιών αυτών μετά τη δημοσίευση στον Τύπο και αποδοκιμάζει αυτή την επιλογή της Γενικής Γραμματέως, που είναι αντικαταστατική και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αθλήματος.

Η ΕΦΟΕΠΑ πιστεύει ότι στο ευγενές άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης δεν υπάρχει χώρος για εξυβρίσεις, απειλές, σεξιστικές συμπεριφορές ή προσωπικές επιθέσεις, οι οποίες άλλωστε είναι αντίθετες με το φίλαθλο πνεύμα και απαγορεύονται και από τους Κανονισμούς της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, οι οποίοι αφορούν όλα τα πρόσωπα του αθλητισμού. Γι’ αυτό θα κάνει όποια ενέργεια είναι αναγκαία για την εξάλειψη τυχόν τέτοιων συμπεριφορών».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα