Παναθηναϊκός: Έτοιμη για το νέο ταξίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα πινγκ πονγκ γυναικών

Δημήτρης Ντζάνης
Η Κατερίνα Τόλιου με τον Παναθηναϊκό

bet365

Η ομάδα γυναικών του Παναθηναϊκού για δεύτερη διαδοχική σεζόν θα πάρει μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αμέσως μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών της Σουηδίας η δράση στην επιτραπέζια αντισφαίριση παραμένει σε πνεύμα ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Απλά ο αγωνιστικός λόγος περνάει στους συλλόγους, καθώς πλησιάζει η έναρξη του Τσάμπιονς Λιγκ, περιόδου 2023-2024.

Το κορυφαίο ευρωπαϊκό κύπελλο ομάδων αρχίζει στα μέσα της εβδομάδας με το στάδιο 1 σε άνδρες και γυναίκες και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει και φέτος ο Παναθηναϊκός.

Το «τριφύλλι» είχε αγωνιστεί και πέρσι καταγράφοντας μάλιστα, την πρώτη στην ιστορία παρουσία ελληνικού σωματείου στον θεσμό κι έχει ξεχωριστή σημασία για τον ίδιο και το άθλημα στη χώρα ότι αποφάσισε να μετρήσει εκεί τις δυνάμεις του άλλη μια φορά.

Οι αθλήτριες του Παναθηναϊκού αναχωρούν την Τετάρτη (20/9) για την Ισπανία, όπου για το 1ο γκρουπ θα διεκδικήσουν από την επόμενη μέρα την πρόκριση κόντρα στη διοργανώτρια Ρέους, την Χονόντιν από την Τσεχία (επικεφαλής), τη γαλλική Κεβιλί και την επίσης ισπανική Τζιρμπάου.

Την αποστολή, σε πρώτη φάση, συγκροτούν οι Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Άνα Τοφάντ (σ.σ. αγωνίστηκαν όλες στο ευρωπαϊκό του Μάλμε) το Σάββατο θα μεταβεί στην Ισπανία και η Μαρία Αρτσέτου για να αγωνιστεί στο τελευταίο ματς απέναντι στην ομάδα της Γαλλίας, ενώ αρχηγός αποστολής θα είναι ο τιμ μάνατζερ Σωτήρης Χούμος.

Δύο γκρουπ έχει το στάδιο 1 των γυναικών. Των 5 ομάδων είναι και τα 2. Αγωνίζονται μεταξύ τους μία φορά με το σύστημα «ένας προς όλους» και στο στάδιο 2, όπου περιμένουν σε νέα γκρουπ τα φαβορί της διοργάνωσης, προκρίνονται οι 2 πρώτες ομάδες από το κάθε ένα. Αυτές που γνωρίζουν τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζουν την ευρωπαϊκή «περιπέτεια» στο Europe Cup, όπως είχε γίνει πέρσι με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος τελικά είχε προχωρήσει μέχρι τα προημιτελικά της 2ης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός θ’ αγωνιστεί από την Πέμπτη (21/9) και για ένα τριήμερο στην πόλη Ρέους. Είναι η έδρα της ομάδας, την οποία ενίσχυσε την περασμένη και την προπερασμένη σεζόν στην ισπανική λίγκα η Τόλιου. Θα έχει σίγουρα δύσκολο έργο, πάντως με τις τρεις έμπειρες και εγνωσμένης αξίας βασικές αθλήτριές του μπορεί να φτάσει στην πρόκριση, που επίσης θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για ελληνική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το πρόγραμμα των αγώνων του (σε ώρες Ελλάδος)

21/9 Παναθηναϊκός - Τζιρμπάου (Ισπανία) 17:00
22/9 Παναθηναϊκός - Χοντόνιν (Τσεχία) 17:00
23/9 Παναθηναϊκός - Ρέους (Ισπανία) 13:00
23/9 Παναθηναϊκός - Κεβιλί (Γαλλία) 20:00

 

Τελευταία Νέα