Πινγκ πονγκ: Το σκεπτικό της απόφασης που δικαίωσε τον Ολυμπιακό

Newsroom
Πινγκ πονγκ: Το σκεπτικό της απόφασης που δικαίωσε τον Ολυμπιακό

bet365

Το σκεπτικό της απόφασης του Α.Σ.Ε.Α.Δ. που δικαίωσε τον Ολυμπιακό στη διαμάχη με τον Παναθηναϊκό για την αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής στο πρωτάθλημα του πινγκ πονγκ, έγινε γνωστό.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως η αιτιολογία για να διεξάγονταν κανονικά η τελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα του πινγκ πονγκ από την ομοσπονδία, κρίθηκε «ως αντιφατική και ως εκ τούτου αόριστη, δεδομένου ότι η Ομοσπονδία, απορρίπτει το αίτημα του προσφεύγοντος για λόγους σκοπιμότητας που αφορούν μάλιστα στο μέλλον, ενώ δέχεται το νόμω και ουσία βάσιμο της αιτήσεως του προσφεύγοντος».

Στο υπόμνημα που κατέθεσε Ενώπιον του Α.Σ.Ε.Α.Δ. η ομοσπονδία πινγκ πονγκ, επικαλέστηκε ότι: «Οι κανονισμοί δεν προβλέπουν άδειες ή υποχρεώσεις για τους αλλοδαπούς αθλητές, αλλά υποχρεώσεις των Ελλήνων Αθλητών, όταν αγωνίζονται στο εξωτερικό».

Το σκεπτικό του Α.Σ.Ε.Α.Δ. ωστόσο κατέρριψε την αιτιολογία της ομοσπονδίας.

«Η εν λόγω ερμηνεία των σχετικών διατάξεων κρίνεται από το Δικαστήριο εσφαλμένη, αφού με τυχόν αποδοχή της, θα εγκαθιδρύονταν άνιση μεταχείριση μεταξύ των Ελλήνων αθλητών που αγωνίζονται στο εξωτερικό και οι οποίοι, υπό την ανωτέρω ερμηνεία, θα μπορούσαν να συνδράμουν τη ελληνική εθνική ομάδα και έτσι να εξελιχθούν και προσωπικά έκαστος εξ αυτών στο άθλημα (καλύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη), σε σχέση με τους αλλοδαπούς αθλητές οι οποίοι αγωνιζόμενοι σε ελληνικές ομάδες, δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε αγώνες των δικών τους Εθνικών Ομάδων, υφιστάμενοι μάλιστα και ποινές. Επιπροσθέτως, η τυχόν αποδοχή της εσφαλμένης ως άνω ερμηνείας, θα είχε ως απώτερο αποτέλεσμα να μην επιλέγουν οι αλλοδαποί αθλητές και δη οι καλύτεροι στην παγκόσμια κατάταξη, τις ελληνικές ομάδες, με συνέπεια την υποβάθμιση του αθλήματος στην Ελλάδα» αναφέρει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα