Πινγκ πονγκ: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Europe Trophy

Newsroom
Η ομάδα πινγκ πονγκ του Ολυμπιακού κατέκτησε τον τίτλο στο Europe Trophy

bet365

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη δουλειά στο ΣΕΦ και αναδείχτηκε νικητής του Europe Trophy στο πινγκ πονγκ ανδρών.

Μια νέα τεράστια επιτυχία για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, με την ομάδα πινγκ πονγκ να κατατακτά τον τίτλο στο Europe Trophy ανδρών. Ένας ευρωπαϊκός τίτλος για τον πειραϊκό σύλλογο που ήρθε τέσσερις ημέρες μετά την κατάκτηση του Challenge Cup από την ομάδα βόλεϊ ανδρών.

Στον απογευματινό τελικό έκαμψε την πολωνική Pharma Orlicz 1924 Suchedniow με 3-0 και ολοκλήρωσε αήττητος τη διοργάνωση, ενώ στο ΣΕΦ είχε πέντε νίκες.

Με σταθερά καλές εμφανίσεις και τη συμπαράσταση δεκάδων φίλων του επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί στο OLP-COSCO Europe Trophy Gran Final, που έγινε αυτό το Σαββατοκύριακο στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και στη μεγάλη ιστορία του στο άθλημα, κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του.

O Ολυμπιακός γιορτάζει το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του, στα ατομικά αθλήματα, μετά το Cela Cup στην πάλη ανδρών το 2006.

Από την αρχή παρουσιάστηκε πολύ δυνατός στο 3ο τη τάξει ευρωπαϊκό Κύπελλο συλλόγων, είχε την εγγύηση των Κροατών παγκόσμιας κλάσης Γκάτσινα και Πουκάρ, αλλά είναι πολύ σημαντικό ότι συνέβαλε πολύ και ο Έλληνας πρωταθλητής Τάσος Ρηνιώτης μετά από το απρόοπτο πρόβλημα με τον Άγγλο, Λίαμ Πίτσφορντ.

Για να προκριθούν στον μεγάλο τελικό οι «ερυθρόλευκοι» το πρωί της Κυριακής (19/3) ξεπέρασαν το εμπόδιο της Panaceo Stockerau από την Αυστρία με 3-0 σετ.

Μετά την κατάκτηση της πρωτιάς στην Περιφέρεια C, τον περασμένο Νοέμβριο, ο Ολυμπιακός είχε με το μέρος του τις πιθανότητες και στο OLP-COSCO Europe Trophy Gran Final.

Όχι μόνο επειδή αγωνίστηκε στην έδρα του, αλλά και γιατί έφερε στην Αθήνα και τον Πίτσφορντ, που μαζί με τους δύο Κροάτες ήταν και απόλυτα έτοιμοι αγωνιστικά έχοντας διαδοχικά ματς στο Europe Top 16 Cup στο Μοντρέ, στο WTT Star Contender στην Goa και στο Singapore Smash.

Η υπεροχή φάνηκε και στο τραπέζι, καθώς με εξαίρεση τη μία ήττα του Πίτσφορντ πριν σταματήσει με στομαχικές διαταραχές, όλες οι ομαδικές νίκες ήρθαν με σκορ 3-0. Ο Ρηνιώτης πήρε τη θέση του Άγγλου και τα πήγε τέλεια με πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες!

Ο προπονητής Γιώργος Χριστοφοράκης, που έζησε την καλύτερη στιγμή του στην πολυετή καριέρα στον Ολυμπιακό, είχε στη σύνθεση και τον νεαρό διεθνή Σωκράτη Γιαννούτσο, ο οποίος αγωνίστηκε στην πρώτη φάση στη Σερβία.

«Πράγματι ήμασταν το φαβορί και το επιβεβαιώσαμε. Δεν είναι όμως εύκολο να παίζεις σε αυτά τα ματς όχι μόνο γιατί οι αντίπαλοι εκτός του ότι είναι άξιοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν και παίζουν ελεύθερα. Απαιτείται να έχεις μεγάλη συγκέντρωση και να παίξεις πολύ προσεκτικά για να φτάσεις στον στόχο. Το κάναμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι με τον ευρωπαϊκό τίτλο», τόνισε στην ιστοσελίδα της ΕΦΟΕπΑ ο Τόμισλαβ Πουκάρ και συνέχισε: «Μετά το πρόβλημα με τον Πίτσφορντ σκεφτήκαμε ότι ενδεχομένως τα πράγματα γίνονταν κάπως πιο δύσκολα, όμως ο Τάσος (σ.σ. Ρηνιώτης) απέδωσε καταπληκτικά και μας βοήθησε πολύ. Και δεν εμφάνισε μόνο εδώ εξαιρετικό πρόσωπο, είχε κάνει καλές εμφανίσεις και στη Σερβία τον Νοέμβριο. Είμαι πολύ χαρούμενος που μετά το περσινό πρωτάθλημα πανηγύρισα και ευρωπαϊκή διάκριση με τον Ολυμπιακό, πιστεύω να συνεχίσω στην ομάδα και την επόμενη χρονιά».

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού

Pharma Orlicz 1924 Suchedniow - Ολυμπιακός 0-3

Πιοτρ Τσίρνεκ-Τόμισλαβ Πουκάρ 1-3 (4-11, 5-11, 11-7, 3-11)

Ρόμπερτ Φλόρας-Αντρέι Γκάτσινα 1-3 (11-5, 10-12, 7-11, 7-11)

Ντάνιελ Μπακ-Τάσος Ρηνιώτης 2-3 (3-11, 11-9, 8-11, 12-10, 4-6)

Αναλυτικά η εξέλιξη του ημιτελικού

Ολυμπιακός-Stockerau 3-0

Τόμισλαβ Πουκάρ-Νταβίντ Σερντάρογλου 3-1 (11-4, 9-11, 11-8, 11-9)

Αντρέι Γκάτσινα-Μίχαλ Μπανγκόζ 3-1 (11-2, 16-18, 11-6, 11-7)

Τάσος Ρηνιώτης-Αλεξάντερ Τσεν 3-0 (11-6, 11-9, 11-3)


@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα