Το Αφγανιστάν αποσύρθηκε από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες λόγω της κατάστασης στην χώρα

Κώστας Ευθυμιάδης
Το Αφγανιστάν αποσύρθηκε από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες λόγω της κατάστασης στην χώρα

bet365

Η εισβολή των Ταλιμπάν στην Καμπούλ ανάγκασε την Ολυμπιακή Επιτροπή του Αφγανιστάν να αποσύρει την συμμετοχή των αθλητών της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η κατάσταση είναι έκρυθμη στο Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες κόσμου να προσπαθεί να φύγει από την χώρα.

Με τις εξελίξεις να τρέχουν, η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας αποφάσισε να μην συμμετέχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν σε λίγες ημέρες στο Τόκιο.
Το Αφγανιστάν θα είχε μόνο δύο συμμετοχές, αμφότερες στο τάε κβον ντο, ωστόσο με την κατάσταση στο «κόκκινο» στην χώρα, θεωρήθηκε πως δεν ήταν καλή ιδέα να προσπαθήσουν να ταξιδέψουν στην Ιαπωνία.

Οι σκηνές χάους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ κάνουν επικίνδυνη την κατάσταση για τον οποιονδήποτε επιχειρήσει να ταξιδέψει, με το αεροδρόμιο να έχει κλείσει τις τοπικές πτήσεις ήδη.

«Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, τα αεροδρόμια κλείνουν και δεν είμαστε σε θέση να ταξιδέψουμε στο Τόκιο. Ελπίζουμε οι αθλητές και το προσωπικό να παραμείνουν ασφαλείς» αναφέρει η παραολυμπιονίκης Χ. Κουντανταντί που θα ήταν η πρώτη γυναίκα που θα αγωνιζόταν σε Παραολυμπιακούς Αγώνες για την χώρα.

 

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ Τελευταία Νέα