Διαθεσόπουλος: «Θα είμαι εδώ και θα συνεχίσω να προσφέρω»

Gazzetta team
Διαθεσόπουλος: «Θα είμαι εδώ και θα συνεχίσω να προσφέρω»

bet365

Το μήνυμα του απερχόμενου προέδρου της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλου τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές της ομοσπονδίας.

Το τελευταίο του μήνυμα ως πρόεδρος της ΚΟΕ δημοσιοποίησε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΟΕ μετά από τις εκλογές της 29ης Μαρτίου θα είναι πλέον επίτιμος πρόεδρος της ομοσπονδίας και δεσμεύτηκε δημόσια πως θα συνεχίσει να είναι δίπλα στη νέα διοίκηση και να προσφέρει.

Στο μήνυμα του κάνει λόγο για μεθοδεύσεις και πρακτικές που δεν του επέτρεψαν να είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος ενώ επισημαίνει ότι η επόμενη ημέρα λόγω και του covid-19 θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Θυμίζουμε στις εκλογές της 29ης Μαρτίου θα διεκδικήσουν την θέση του προέδρου ο Κυριάκος Γιαννόπουλος και ο Σπύρος Γιαννιώτης. O Δημήτρης Διαθεσόπουλος θα είναι υποψήφιος με την παράταξη του Σπύρου Γιαννιώτη για την θέση του εκπροσώπου της ΚΟΕ στην ΕΟΕ.

Αναλυτικά το μήνυμα του Δημήτρη Διαθεσόπουλου:

"Φίλες και Φίλοι,

Στις 29 Μαρτίου το κυρίαρχο σώμα των σωματείων μας, των κυττάρων των Αθλημάτων μας, καλείται να αποφασίσει για την επόμενη ημέρα.

Μια νέα περίοδο όπου, τα συσσωρευμένα προβλήματα και ζητήματα που προέκυψαν και προκλήθηκαν από τον κορωνοϊό και την διαχείριση τους, δημιουργούν ένα ιδιαίτερο δύσκολο περιβάλλον για τον Αθλητισμό γενικότερα.

Μεθοδεύσεις, πρακτικές και νομοθετήματα που αντιβαίνουν τους κανόνες της ηθικής, της δημοκρατίας και των συνταγματικών επιταγών, δεν μου επιτρέπουν να αιτηθώ για μία ακόμη φορά, τη βούληση σας για να να συνεχίσουμε μαζί το όμορφο, δημιουργικό και μεγαλειώδες ταξίδι μας.

Ένα ταξίδι γεμάτο επιτυχίες πρωτόγνωρες, που έφεραν τα Αθλήματα μας στην κορυφή του Ελληνικού Αθλητισμού και τα κατέστησαν πρωταγωνιστές και στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα.

Ένα ταξίδι που, συνοδεύτηκε από καινοτόμες και πρωτόγνωρες διαδικασίες συνολικής ανάταξης των Αθλημάτων μας, εκείνων που βρήκαμε στην αφετηρία αυτής της διαδρομής, μα, και εκείνων που με κόπο, όραμα και σχέδιο καταφέραμε να αναπτύξουμε, όλα αυτά τα χρόνια.

Ένα ταξίδι που έγινε, χέρι, χέρι μαζί σας, που τόσο απλόχερα μου δώσατε την εμπιστοσύνη σας την οποία και κουβάλησα ως παρακαταθήκη, σε όλο μου το διάβα στο κοινό μας σπίτι.

Με τους συνεργάτες μου, με τα στελέχη μας, με τους προπονητές μας, με τους αθλητές μας, με εσάς που αποτελείτε την ψυχή και την καρδιά των Αθλημάτων μας, καταφέραμε να φτιάξουμε ένα οικοδόμημα που όμοιο του δεν έχει. Ούτε στην ιστορία της αθλητικής διαδρομής της Ομοσπονδίας μας, ούτε στον Ελληνικό Αθλητισμό γενικότερα.

Ένα οικοδόμημα που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους, όσο και να πετροβολήθηκε, όσο και να υπονομεύθηκε, όσο και να λοιδωρήθηκε, από άφρονες πολιτικές, μικρόνοους και καιροσκοπικές προσεγγίσεις. Από ελάχιστες μειοψηφίες που, εμφανίζονται κατά καιρούς, ανιστόρητες και προσβάλλουν, πάνω απ' όλα, τη νοημοσύνη όλων μας.

Στο τέλος βέβαια, κι όλοι αυτοί, ξέρανε και ξέρουν πως, ναι, αυτή η μαούνα που παραλάβαμε το 1984, έφτασε να ταξιδεύει στις θάλασσες των Επιτυχιών, της Καταξίωσης και της Αναγνώρισης, ως υπερωκεάνιο.

Σ' όλο αυτό το ταξίδι, φίλες και φίλοι, πορεύτηκα με πυξίδα και γνώμονα πάντοτε, να δίνω όλη μου την ενέργεια, όλη μου την αγάπη, όλο μου το ενδιαφέρον, στον κοινό μας σκοπό. Να σηκωθούν ψηλά τα Αθλήματα μας, να αποτελέσουν τους Φάρους του Ελληνικού Αθλητισμού.

Ένιωσα περήφανος, για όσα μεγάλα και σπουδαία ζήσαμε και πανηγυρίσαμε μαζί, δάκρυσα από συγκίνηση, όπως όλοι εκείνοι που νιώθουν τον Αθλητισμό ως αναπόσπαστο και σημαντικό κομμάτι της Κοινωνίας και των Ιδανικών μας.

Στενοχωρήθηκα, πικράθηκα, ένιωσα και έμαθα από τα λάθη μας, σ' όλη αυτή τη διαδρομή, μα πάντοτε γνώμονας ήταν το συνολικό συμφέρον των Αθλημάτων μας. Η ιστορία, όμως, πάντα δικαιώνει.

Αυτή την ΚΟΕ κι αυτά τα Αθλήματα, λοιπόν, αυτή την τεράστια προίκα, παραδίδουμε στις 29 Μαρτίου.

Με πλήρη συναίσθηση και ευθύνη, για όσα δημιουργήσαμε, πετύχαμε, κατορθώσαμε, μαζί σας.

Αυτή την ΚΟΕ, παραλαμβάνουν εκείνοι που γαλουχήθηκαν μαζί μας, μας έκαναν περήφανους με τις Επιτυχίες τους, ανέβασαν την Ελλάδα μας στην Κορυφή του Κόσμου.

Η επόμενη ημέρα θα μας βρει κοντά τους, μαζί τους. Ενεργούς και συμμέτοχους στο ταξίδι που συνεχίζεται, για να βρει νέους σταθμούς.

Σας χαιρετώ φίλες και φίλοι, με τη συνείδηση μου πλήρως ήσυχη, για όσα μπόρεσα να προσφέρω και να δώσω, στην δημιουργία αυτού του τεράστιου και μοναδικού οικοδομήματος.

Με την υπόσχεση, ότι θα είμαι εδώ, να συνεχίσω να προσφέρω και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων μου".

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.