Στεφανίδη: Το πρώτο... παγκόσμιο μετάλλιο της Κατερίνας στο Πόρτλαντ (vid)

Στεφανίδη: Το πρώτο... παγκόσμιο μετάλλιο της Κατερίνας στο Πόρτλαντ (vid)

bet365

Σαν σημερα (18/3) το 2016 η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Όρεγκον, Πόρτλαντ. Την 17η Μαρτίου αρχίζει στην πόλη των ΗΠΑ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου με την συμμετοχή φυσικά και της Ελλάδος η οποία έχει σημαντική παρουσία στη διοργάνωση.

Στις ΗΠΑ και στο Όρεγκον είναι και η Κατερίνα Στεφανίδη. Στοχεύει στο πρώτο της μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε επίπεδο γυναικών. Της λείπει και είναι σίγουρη πως κάποια στιγμή θα έρθει.

Στα τέλη Φεβρουαρίου είχε περάσει τα 4.90 σε μίτινγκ της Νέας Υόρκης. Η επίδοση της 20ης Φεβρουαρίου ήρθε λίγες ημέρες μετά από το πανελλήνιο ρεκόρ (1.81μ) της Νικόλ Κυριακοπούλου.

Η Νικόλ το είχε πετύχει στις 17/2 στη Στοκχόλμη. Η Κατερίνα όμως το πήρε και μάλιστα το ανέβασε από το 4,81 στο 4,90.

Η Στεφανίδη δηλώνει μετά από το μίτινγκ της Νέας Υόρκης πως μπορεί να έχει ακόμη μεγαλύτερο άλμα αλλά στόχος της είναι η διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Από τη Νέα Υόρκη στο Πόρτλαντ. Οι Ρώσοι έχουν τιμωρηθεί και δεν συμμετέχουν στους αγώνες.

Την 18η Μαρτίου 2016 η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεπερνάει τα 4,80 και κατακτά το χάλκινο μετάλλιο. Ήταν το πρώτο της σε επίπεδο γυναικών σε Παγκόσμιο.

Το 2005 είχε κατακτήσει το χρυσό στο Μαρακές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων. Εκείνη τη χρονιά είχε καταρρίψει δυο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ (4.37μ).

Στο Μαρακές με 4,30μ θα κάνει ρεκόρ αγώνων. Ήταν 15 ετών. Το 2007 στην Τσεχία θα είναι 2η στην ίδια διοργάνωση και το 2008 στην Πολωνία θα κερδίσει και το χάλκινο μετάλλιο.

Μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου όπου δεν πέρασε στον τελικό και το Παγκόσμιο της Κίνας που επίσης δεν ήταν στον τελικό η Κατερίνα είχε αποφασίσει πως αρχίζει η χρυσή της εποχή!

Στο Πόρτλαντ λοιπόν κατακτά το χάλκινο μετάλλιο με 4,80μ. Δοκίμασε στα 4,85 και στα 4,90 αλλά δεν τα ξεπέρασε. Πρώτη με ρεκόρ αγώνων είναι η Τζεν Σουρ με 4,90μ (ρεκόρ αγώνων) και στη δεύτερη θέση η Σαντι Μόρις με 4,85μ.

Η εποχή της Κατερίνας έχει ξεκινήσει.

Το 2016 κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Άμστερνταμ. Το καλοκαίρι στο Ρίο Ντε Τζανέιρο θα έρθει η μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας της.

Με άλμα στα 4,85 κατακτά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακολουθούν το 2017, τα χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου με το θαυμάσιο 4,91 αλλά και στα Ευρωπαϊκά σε ανοιχτό και κλειστό! Το 2018 είναι 3η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού αλλά 1η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Το 2019 κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα. Όλη αυτή την τετραετία είναι μόνιμα πρώτη στο Diamond League και άλλους σπουδαίους αγώνες.

Πλέον η Κατερίνα είναι μέλος της επιτροπής των αθλητών στην Παγκόσμια ομοσπονδία και είναι υποψήφια και για την ΔΟΕ.

Το μεγάλο της στοίχημα το 2020 είναι η διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά μετά από την ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού εκφράζει συνεχώς την άποψη της για αναβολή τους!

 

Τελευταία Νέα