Σιμόν Μπάιλς: Μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση κατά της Ολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ

Gazzetta team
Σιμόν Μπάιλς: Μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση κατά της Ολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ

bet365

Η Σιμόν Μπάιλς υπέγραψε μαζί μ' άλλες αθλήτριες την μήνυση κατά της ομοσπονδίας γυμναστικής αλλά και της Ολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ.

Το 2018 η σπουδαιότερη αθλήτρια γυμναστικής στον κόσμο, η Σιμόν Μπάιλς, είχε καταγγείλει δημόσια σεξουαλική κακοποίηση από τον γιατρό της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ Λάρι Νασάρ.

Η Μπάιλς η οποία είναι κάτοχος 4 χρυσών μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και 19 σε Παγκοσμία Πρωταθλήματα πάντα στην ενόργανη δεν ήταν η μόνη αθλήτρια που είχε καταγγείλει την επίθεση.

Ο γιατρός οδηγήθηκε σε δίκη και ομολόγησε την σεξουαλική κακοποίηση σε 7 γυμνάστριες ενώ κατηγορήθηκε και για κατοχή πορνογραφικού υλικού με παιδιά. Ο γιατρός καταδικάστηκε σε 230 χρόνια φυλάκισης αλλά κανείς από αυτούς που τον κάλυπταν δεν τιμωρήθηκε.

Η ομοσπονδία γυμναστικής των ΗΠΑ αλλά και η Ολυμπιακή Επιτροπή οι οποίες και καταγγέλθηκαν από τις γυμνάστριες ζήτησε να αποσυρθούν οι κατηγορίες εις βάρος τους προτείνοντας συμβιβασμό έναντι 215 εκατομμυρίων δολαρίων ο οποίος όμως δεν έγινε αποδεκτός.

Η κατάθεση της μήνυσης

Την Δευτέρα (15/6) η Σιμόν Μπάιλς μαζί με πολλές γνωστές γυμνάστριες και συνολικά 140 θύματα κακοποίησης κατέθεσαν μήνυση κατά της ομοσπονδίας των ΗΠΑ, της Ολυμπιακής αλλά και της Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Σκοπός τους είναι να καταθέσουν όλοι όσοι ξέρουν και καλύπτουν την υπόθεση και να τιμωρηθούν εκείνοι που θα αποδειχτεί ότι την... κουκούλωσαν.

Καμία από τις αθλήτριες δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι πάνω στην υπόθεση και η Μπάιλς συνεχίζει την προετοιμασία της για το Τόκιο 2021 όπου είναι το φαβορί για το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο σε πολλά αγωνίσματα.

Η υπόθεση του γιατρού είναι πολύ "παλιά" και αρχίζει πριν από το 2014.

 

Τελευταία Νέα