EIO: Ο «πόλεμος» ανακοινώσεων και η υποψηφιότητα Αναστασίου

Gazzetta team
EIO: Ο «πόλεμος» ανακοινώσεων και η υποψηφιότητα Αναστασίου

bet365

«Χαρτοπόλεμος" ανακοινώσεων από τις παρατάξεις "ΚΙΦΙ" και "Φρέσκος Άνεμος" που διεκδικούν την διοίκηση της ΕΙΟ στις εκλογές της 24ης Μαρτίου. Υποψήφια πρόεδρος η Νίκη Αναστασίου.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

«Φρέσκος Άνεμος: Η δικαίωση ήρθε μία μέρα μετά…

Πλήρη δικαίωση για τους έξι Ομίλους που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη κατά της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, επικαλούμενοι την ακυρότητα της επικείμενης Γενικής Συνελεύσεως, λόγω της μη σύννομης πρόσκλησης της 24/1/2021 και ζήτησαν το διορισμό προσωρινής διοίκησης που θα διενεργούσε τις εκλογές.

Μόνο που άργησε μία μέρα.

Η Ελληνική πολιτεία, μέσω της διευκρινιστικής εγκυκλίου επί των άρθρων 5,14,22 και 24 του ν. 2527/1999, όπως αυτά αντικαταστάθηκαν από άρθρα των ν. 4726/2020 και ν. 4778/2021, που εξέδωσε στις 5 Μαρτίου 2021, δηλαδή μία μέρα μετά την εκδίκαση της αίτησης διορισμού προσωρινής διοίκησης, διευκρινίζει σαφώς τα εξής :

…..ότι στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Δ.Σ. αθλητικών σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών, οι υποψηφιότητες υποβάλλονται χωρίς να γίνεται διάκριση μεταξύ υποψηφίων τακτικών και αναπληρωματικών μελών του προς ανάδειξη Δ.Σ. Μέχρι τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου από το οικείο καταστατικό αριθμού αναπληρωματικών μελών, ως τέτοια, εκλέγονται κατά μειούμενη σειρά, οι υποψήφιοι που έλαβαν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης μετά το τελευταίο εκλεγέν μέλος. Σε περίπτωση ισοψηφίας μεταξύ υποψήφιων συμβούλων, εφόσον πρόκειται για ισοψηφήσαντες που έχουν λάβει τους λιγότερους σταυρούς προτίμησης, το τελευταίο αναπληρωματικό μέλος προκύπτει με κλήρωση ενώπιον της εφορευτικής επιτροπής. Οι ρυθμίσεις αυτές κατισχύουν κάθε διαφορετικής καταστατικής πρόβλεψης.

Με την παραπάνω διευκρίνηση γίνεται σαφές ότι οι έξι όμιλοι είχαν κάθε λόγο να κινηθούν δικαστικά κατά της διοίκησης της Ε.Ι.Ο, για να στηρίξουν τη νομιμότητα, καθώς η προκήρυξη της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών ήταν και συνεχίζει να είναι μη σύννομη και πλημμελής.

Είναι σαφής η ανικανότητα των διοικούντων να συντάξουν μια σωστή κατά το νόμο προκήρυξη, καθώς ακόμα και οι φόρμες που έστειλαν για να συμπληρώσουμε, ήταν γεμάτες ελλείψεις, όπως όλοι διαπιστώσατε και ο νόμος που επικαλούνται για διαδικτυακή συνέλευση, είναι εσφαλμένος

Σε ό,τι αφορά στην εκδίκαση της αιτήσεως ενώπιον του Δικαστηρίου και στις φήμες που κυκλοφορούν οι ίδιοι, περί του αριθμού των σωματείων που τους στήριξαν, η αλήθεια είναι ότι στην δικογραφία κατατέθηκαν 39 εξουσιοδοτήσεις, εκ των οποίων οι 2 ήταν από ομίλους χωρίς δικαίωμα ψήφου. Δηλαδή επί της ουσίας 37.

Είναι γνωστή η τακτική της δημιουργίας εντυπώσεων, πλην όμως με τον τρόπο αυτό δεν κερδίζονται αυτές οι εκλογές, ούτε θεραπεύονται οι πλημμέλειες και οι ελλείψεις της προκήρυξης.

Τίποτε όμως δεν μπορεί να αποτρέψει αυτό που θέλει η συντριπτική σιωπηλή πλειοψηφία.

Την ριζική αλλαγή προσώπων και πρακτικών.

Ο ΦΡΕΣΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ έχει σαφές προβάδισμα και αυτό θα αποδειχθεί στις εκλογές όποτε και με όποιον τρόπο γίνουν.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την εξασφάλιση μίας νέας διοίκησης που θα προέλθει από την αβίαστη και ελεύθερη βούληση των ναυταθλητικών σωματείων.

Καλούμε όλες τους ομίλους να συστρατευτούν μαζί μας, για να αποκαταστήσουμε την εύρυθμη λειτουργία της ομοσπονδίας, με διαφάνεια, εξωστρέφεια και δικαιοσύνη».

«ΚΙΦΙ: ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Είναι δικαίωση εξαπάτησης , είναι δικαίωση ψεύδους ,είναι δικαίωση πανικού και παραδοχής της ήττας, όταν κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν το μεγάλο μπέρδεμα και τις αναρίθμητες και αλλοπρόσαλλες ασάφειες των νόμων, των τροπολογιών και των απανωτών κοινών υπουργικών αποφάσεων (ΚΥΑ) που εκδίδονται εδώ και 18 μήνες και μέχρι προχθές

Ολος ο Ελληνικός αθλητισμός βρίσκεται σήμερα μπερδεμένος :
1.Με την τροπολογία που πέρασε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 17 Φεβρουαρίου.
2.Με την ΚΥΑ εκδόθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2021 σε εφαρμογή του άρθρου 45 του ν. 4778/2021 για τη «Διαδικασία διεξαγωγής Γενικών Συνελεύσεων με ψηφιακά μέσα και διενέργειας ηλεκτρονικών ψηφοφοριών για τη λήψη αποφάσεων και την εκλογή των μελών των καταστατικών οργάνων των αθλητικών ομοσπονδιών και ενώσεων».
3. Με την τελευταία διευκρινιστική και ερμηνευτική εγκύκλιο της Παρασκευής ,5 Μαρτίου 2021 με Α.Π. 91181, που ήλθε μία μέρα μετά την απόφαση του Δικαστηρίου για να διευκρινίσει τις ασάφειες και τις αμφιβολίες που αφορούν στις εκλογές των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών.

Μ’ αυτόν τον τρόπο ,λοιπόν, συνεχίζουν να πολιτεύονται , με ψέματα, υποσχέσεις και ΘΑ, ανακατεύοντας την Ιστιοπλοΐα με την πολιτική για 1η φορά εδώ και δεκαετίες.

Αντίθετα η ΚΙ.Φ.Ι ,με την πολύπλευρη στήριξή της προς την Περιφέρεια ,την 2η θέση στο πρόγραμμα ΧΙΛΩΝ της Γ.Γ.Α. μεταξύ 48 ομοσπονδιών ,τα 25-30 μετάλλια κάθε χρόνο από τους αθλητές και τις αθλήτριές μας σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια, την εγγραφή 123 σωματείων μας στο Μητρώο της ΓΓΑ από τα οποία τα 113 με δραστηριότητα , συνεχίζει να οραματίζεται παρουσιάζοντας ένα αγωνιστικό πρόγραμμα που εγγυάται τεράστιες επιτυχίες και ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Αυτοχαρακτηρίζονται στις ανακοινώσεις τους «τα 6 τίμια σωματεία» ,υπονοώντας ότι τα υπόλοιπα σωματεία είναι ανέντιμα. Είναι στην ίδια λογική, όταν έλεγαν ότι θα ψηφίσουν μόνο 30 σωματεία και ότι τα υπόλοιπα ήταν μαϊμού. Την ψήφο αυτών των μαϊμού σωματείων ζητούν σήμερα. ΕΛΕΟΣ πια!

Η κατασυκοφάντηση της ιστιοπλοΐας δυστυχώς συνεχίζεται για το κυνήγι των ψήφων. Ας ξαναθυμηθούμε με ποιους τρόπους μέχρι σήμερα:

1ον : Το κατάπτυστο βίντεο που δημιουργήθηκε κάτω από την ταμπέλα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά το οποίο ο κος Παπαδημήτριου ενώπιον του ΔΣ της Ε.Ι.Ο. αποδοκίμασε ,αλλά στη συνέχεια με διάφορες αναρτήσεις του το επιδοκίμασε.

2ον : Οι γνωστοί ηθικοί αυτουργοί της καταστρατήγησης κάθε δημοκρατικής διαδικασίας εις βάρος ομοσπονδιών και σωματείων μαζί με τον γραφικό τελάλη τους, ,κατασυκοφάντησαν σε όλα τα ΜΜΕ, όχι το Διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας ,αλλά την Ιστιοπλοΐα, χωρίς να σεβαστούν καν την θέση του Ολυμπιονίκη Παύλου Καγιαλή με την οποία συμφωνούμε απόλυτα : «Η δουλειά των αθλητών είναι να προπονούνται και να κάνουνε μόνο αυτό το πράγμα. Εκεί πρέπει να σκέφτονται και να επικεντρώνονται. Για όλα τα άλλα είναι υπεύθυνοι οι παράγοντες που πρέπει να κάνουν την δουλειά τους. Εμείς είμαστε για να αθλούμαστε και να σηκώνουμε ψηλά την ελληνική σημαία. »

3ον : Έφτασαν στο σημείο να ξεφτιλίσουν το άθλημα μας και σε διεθνές επίπεδο, στέλνοντας επιστολές στην World Sailing για διορισμό Διοίκησης στην ΕΙΟ. Η απάντηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας είναι γνωστή: «δεν καταστρατηγούμε το αυτοδιοίκητο των Ομοσπονδιών -μελών μας»

4ον: Αφού εξάντλησαν όλα τα άλλα μέσα κατέφυγαν και στα Δικαστήρια για να ξεφτιλίσουν ακόμη περισσότερο την ιστιοπλοΐα, πιστεύοντας ότι η Δικαιοσύνη δεν θα κάνει σωστά τη δουλειά της. Με την απόφαση της η Δικαιοσύνη απέδειξε το αυτονόητο , ότι είναι αμερόληπτη.

Ίσως πίστευαν ότι με τα δικαστήρια διάφοροι από θέσεις εξουσίας θα μπορούσαν να εκφοβίσουν τα σωματεία μας και ότι θα αλλάξουν το σκηνικό της συντριπτικής υπεροχής της ΚΙ.ΦΙ.
Τελικά η προσφυγή για διορισμό διοίκησης έγινε μπούμερανγκ.

Από τη στιγμή που μας κοινοποίησαν το αίτημα για διορισμό διοίκησης (Δευτέρα ,1η Μαρτίου, μεσημέρι) ,μέσα σε ελάχιστες ώρες πριν την εκδίκαση, 32 Σωματεία έστειλαν εξουσιοδοτήσεις υπέρ της ΕΙΟ και ,μετά την αναβολή που οι ίδιοι ζήτησαν, έγιναν 41. Κατά την διάρκεια της δίκης προστέθηκαν άλλα 12 που εκφωνήθηκαν στην έδρα από τον δικηγόρο της Ε.Ι.Ο. και δεν χρειάστηκε να κατατεθούν. Δυστυχώς δεν ήταν παρόντες για να ακούσουν .

Μέχρι την έκδοση της απόφασης την επόμενη ημέρα τα σωματεία έφτασαν τα 65. Ακόμη και τώρα, μετά την απόφαση, δεν σταματάμε να δεχόμαστε συγχαρητήρια μηνύματα. Δεν τα δημοσιεύουμε, διότι φοβόμαστε το μπούλινγκ σε βάρος των σωματείων μας. Ήδη το έκαναν την ημέρα της αναβολής ,εκτοξεύοντας απειλές σε σωματεία που είχαν δώσει εξουσιοδοτήσεις. Αυτό θα πει δημοκρατία!

Και κάτι τελευταίο για την… δήθεν δικαίωσή τους :
Διακεκριμένοι δικηγόροι και ο επιφανής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλεβιζάτος σύμβουλος στον ΣΕΓΑΣ, εξέτασαν και ενέκριναν τις προσκλήσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Ομοσπονδιών ΚΟΕ, ΣΕΓΑΣ, XANTΜΠΩΛ και άλλων ομοσπονδιών που μπορεί να τις βρει κανείς αναρτημένες στα αντίστοιχα site για την ξεχωριστή εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών ΔΣ.
Την ασάφεια του ίδιου του νόμου του , λοιπόν, έσπευσε μόλις την περασμένη Παρασκευή, δηλαδή μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, να διορθώσει ο αρμόδιος υφυπουργός με διευκρινιστική εγκύκλιο.

Τι άλλο μένει να δούμε πλέον;

Μήπως μια καινούργια αγωγή εναντίον των δύο γυναικών υποψήφιων Προέδρων του Δ.Σ. και της ΕΑΘ της Κίνησης Φίλων Ιστιοπλοΐας ;

Θα τους δώσουμε ακόμη μία συμβουλή: Πάψτε τις απειλές , τους εκβιασμούς, το μπούλινγκ, την πολιτική ανάμειξη, τα δικαστήρια. Μ΄ αυτές τις μεθόδους θα χάσετε και τη 2η θέση. Ήδη έχουν αρχίσει οι αποχωρήσεις , όπως αυτή του κου Κρότση ,που ήταν το δεξί σας χέρι.

Εδώ τελειώνει για εμάς ο χαρτοπόλεμος των ανακοινώσεων. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας για να εκπαιδεύσουμε τα σωματεία μας ώστε ενημερωμένα και χωρίς άγχος να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα, να ψηφίσουν όλα.

Υ.Γ.
1.Ακόμα περιμένουμε απάντηση για τον ξυλοδαρμό αθλήτριας Ιστιοπλοΐας από αθλητή- προπονητή.
2.Αλήθεια ,θα μας πει κάποιος τι έγινε με τον τότε έφορο Ιστιοπλοΐας που συνεπλάκη με προπονητή ενώπιον όλων; Γιατί έγινε η συμπλοκή; ΧΡΥΣΑ…χρόνια της Ιστιοπλοΐας, ε?»

Υποψήφια η Νίκη Αναστασίου

Η γενική γραμματέας της ΕΙΟ Νίκη Αναστασίου ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια πρόεδρος με την παράταξη ΚΙΦΙ στις εκλογές της ΕΙΟ.

Η ανακοίνωση:

«Πλησιάζουμε στην ημέρα των εκλογών που θα αποτελέσει μετά από μεγάλο διάστημα το πρώτο στάδιο λύτρωσης για το άθλημά μας και την χαμένη του αξιοπρέπεια .

Ξεκινάμε σήμερα μαζί μια καινούργια δημιουργική και προοδευτική περιπέτεια στο αγαπημένο μας άθλημα. Το μαζί είναι μία έννοια που έχω υποστηρίξει και υπηρετήσει σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα που μετείχα και μετέχω. Γιατί πιστεύω στην ομάδα που συν-εργάζεται , αλλά και στο καινούργιο που εμπεριέχει ενθουσιασμό, δημιουργικότητα και πάθος για ανανέωση ,αλλαγές, μικρές επαναστάσεις.

Ταυτόχρονα, αποδίδω τον μέγιστο σεβασμό στις ρίζες μου, γιατί αυτό διδάχτηκα από την οικογένειά μου. Γι΄αυτό τιμώ απεριόριστα την Κίνηση Φίλων Ιστιοπλοΐας από την οποία ξεκίνησε η επαναστατική ανανέωση και η γιγάντωση της ιστιοπλοΐας σε όλη την Ελλάδα και από την οποία ξεκίνησαν και διδάχτηκαν όλα τα σημερινά στελέχη του χώρου μας μεταξύ των οποίων και εγώ.

Η μνήμη είναι ένα σπουδαίο προτέρημα και δεν την θάβω ,όταν πιστεύω πως δεν την χρειάζομαι πια.

Η Κίνηση Φίλων Ιστιοπλοΐας με τις επαναστατικές της ανατροπές έβγαλε από το τέλμα το άθλημά μας και έφτασε την Ομοσπονδία στη 2η θέση στο πρόγραμμα ΧΙΛΩΝ της Γ.Γ.Α. μεταξύ 48 ομοσπονδιών, με 25-30 μετάλλια κάθε χρόνο από τους αθλητές και τις αθλήτριές μας σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα και την τεράστια ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Η επιλογή να είμαι υποψήφια Πρόεδρος στις εκλογές του Μαρτίου σηματοδοτεί την μεγάλη ανανέωση στο άθλημά μας. Μία γυναίκα επικεφαλής σε μία μεγάλη Ομοσπονδία και σε ένα πλήρως ανανεωμένο ψηφοδέλτιο που περιλαμβάνει νέους ανθρώπους, άξιους Προέδρους Ομίλων, γυναίκες, αθλητές, αθλητές ΑμεΑ, διακεκριμένους επιστήμονες που όλοι τους από διάφορες θέσεις και με διαφορετικούς τρόπους έχουν δώσει την ψυχή τους για το καλό του αθλήματός μας.

Με γνώση ,θέληση, όραμα και εμπειρία αφήνουμε πίσω μας την εσωστρέφεια και συνεχίζουμε τη δουλειά μας για περισσότερα παιδιά στην Ιστιοπλοΐα, μεγαλύτερη ώθηση στην Περιφέρεια, υψηλό πρωταθλητισμό όχι μόνο στο Κέντρο, περισσότερα μετάλλια κάθε χρόνο.»

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα