Λούδης στο gazzetta.gr: «Κάνουμε όνειρα Ευρώπης στο Περιστέρι»

Αντώνης Πατσούρας
Λούδης στο gazzetta.gr: «Κάνουμε όνειρα Ευρώπης στο Περιστέρι»

bet365

Ο Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης Κώστας Λούδης μιλάει στο gazzetta.gr για την σπουδαία πορεία του ΓΣ Περιστερίου, για την εθνική ομάδα αλλά και τις κόρες του που αγωνίζονται στην ΑΕΚ.

Ανέλαβε τον ΓΣ Περιστερίου στην Α2 και τον έφτασε σήμερα να είναι στην 2η θέση στο πρωτάθλημα πόλο της Α1 Ανδρών και έτοιμο να "πετάξει" στην Ευρώπη!

Ο Κώστας Λούδης, ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους Έλληνες πολίστες στο εξωτερικό, με 4 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αρχηγός της εθνικής ανδρών και με θητεία ως παίκτης σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο.

Ως προπονητής οδήγησε τον Πανιώνιο σε τελικό Len Trophy, χάνοντας τον τίτλο στα πέναλτι, ενώ με τη Βουλιαγμένη κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος απέναντι στον Ολυμπιακό. Τα τελευταία χρόνια είναι στον ΓΣ Περιστερίου τον οποίο και έχει οδηγήσει στο Final-4 του Κυπέλλου (2019 και 2020).

Ο 52χρονος προπονητής μιλάει στο gazzetta.gr για τον μεγάλο στόχο του ΓΣ Περιστερίου, για την εθνική ανδρών και τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και για τις κόρες του που διακρίνονται ως πολίστριες της ΑΕΚ.

Περίμενες στην αρχή της σεζόν τέτοια πορεία από τον ΓΣ; Τέσσερις αγώνες πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου είναι στην 2η θέση.
«Ήμουν πολύ αισιόδοξος. Δουλέψαμε σκληρά, με κάτω το κεφάλι, αλλά με όρεξη και πείσμα και φτάσαμε ψηλά. Η ομάδα έχει κάνει υπέρβαση. Ανεβήκαμε από την Α2 και στόχος ήταν να μείνουμε στην κατηγορία. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη 2η θέση και είμαστε πολύ κοντά στο να κλειδώσουμε μια θέση στην τετράδα».

Ποιος είναι ο νέος στόχος της ομάδας;
«Η έξοδος στην Ευρώπη. Να είμαστε στα πλέι οφ και θέλουμε να είμαστε μέσα στους 5 πρώτους. Θέλουμε να παίξουμε στην Ευρώπη. Μετά θα κυνηγήσουμε στα πλέι οφ να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».
Το μυστικό σας ποιο είναι;
«Η ομαδικότητα και το καλό κλίμα. Έχουμε δίπλα μας έναν σημαντικό παράγοντα, τον πρόεδρο του ΓΣ Φίλιππο Κότση, και με τις εμφανίσεις μας τον έχουμε κάνει να αγαπήσει το άθλημα μας. Ο ΓΣ έχει το μπάσκετ αλλά τώρα έχει και το πόλο. Με συνετές κινήσεις φτιάξαμε μια ομάδα με πολλά νέα παιδιά δικαιωθήκαμε. Έχουμε μόνο 2 έμπειρα παιδιά, τον Καραμπέτσο και τον Καρούντζο και τους ξένους. Από εκεί και πέρα έχουμε νέα παιδιά. Τον Χρήστο Μπιτσάκο που είναι του 2004, τον αρχηγό μας τον Αντώνη Σκαρπέλη ο οποίος έχει παίξει μόνο στον ΓΣ και άλλα παιδιά που δεν έχουν πολλές εμπειρίες από την Α1».
Οι παίκτες της ομάδας ζουν από το πόλο;
«Όχι και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τα παιδιά δουλεύουν για να ζήσουν και έρχονται να προπονηθούν με την ομάδα με πολύ όρεξη και δίψα για διάκριση. Αγαπούν αυτό που κάνουν και αυτό το δείχνουν στην πισίνα. Αυτό το διάστημα της καραντίνας δεν κάναμε τις προπονήσεις που θα θέλαμε αλλά όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα ήμασταν αυτοί που έπρεπε».


Ο προπονητής Κώστας Λούδης πως νιώθει που οδηγεί αυτή την ομάδα από νίκη σε νίκη;
«Δεν έχω νιώσει μεγαλύτερη ικανοποίηση στην καριέρα μου. Με τον Πανιώνιο χάσαμε το Κύπελλο Ευρώπης στα πέναλτι, με τη Βουλιαγμένη κερδίσαμε το Κύπελλο Ελλάδος κόητρα στον Ολυμπιακό αλλά αυτά τα παιδιά μ΄έχουν κερδίσει. Είμαι τρομερά ικανοποιημένος για την εξέλιξη τους και την πρόοδο της ομάδας. Αυτό με γεμίζει πολύ ως προπονητή».
Ο Φίλιππος Καραμπέτσος είναι φέτος στα 44 από τους καλύτερους τερματοφύλακες της Α1. Που βρίσκει κίνητρο να παίζει ακόμη; Θα μπορούσαμε να τον δούμε και πάλι στην εθνική ομάδα;
«Με τον Φίλιππο έχουμε πολύ καλή σχέση. Έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν. Τον πλησίασα και του είπα το πλάνο μου. Δέχτηκε να είναι μέλος αυτής της ομάδας. Είναι ο απόλυτος επαγγελματίας. Για τα παιδιά μέσα στην πισίνα είναι και προπονητής και παιδαγωγός. Σίγουρα μια ομάδα για να φτάσει ψηλά θέλει καλό τερματοφύλακα και είμαστε περήφανοι όλοι που έχουμε μαζί μας τον Φίλιππο. Όσο αφορά την εθνική ομάδα ναι μεν είναι από τους καλύτερους στην Α1 αλλά πρέπει να δώσουμε χρόνο και χώρο στα νέα παιδιά».


Ως αρχηγός της εθνικής ομάδας την οδήγησες στην 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Αν και δεν κάνω λάθος έπαιξες στην εθνική ανδρών από το 1988 έως το 2004. Θα ήθελες να επιστρέψεις στην ομάδα ως προπονητής της;
«Ποιος δεν θα ήθελε; Θα έλεγα ψέμματα εάν έλεγα όχι. Ναι όπως είπες υπήρξε μέλος αυτής της ομάδας από το 1988 έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Σαφώς και είναι όνειρο να επιστρέψω ως προπονητής της. Είμαι όμως γεμάτος σαν άνθρωπος. Ποτέ δεν έχω ζηλέψει. Προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς και να είμαι πάντα δίπλα στην εθνική ομάδα τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Είναι η μεγάλη μου αγάπη».
Τελευταία έχει ανοίξει μια κουβέντα για την κατάκτηση μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο από την Ελλάδα. Είναι εφικτό;
«Είναι σημαντικό που προκριθήκαμε από ένα δύσκολο προ ολυμπιακό. Πάντα είναι δύσκολη αυτή η διαδικασία. Θεωρώ ότι η ψαλίδα με τις άλλες ομάδες έχει μικρύνει αρκετά. Η ομάδα μας έχει ποιότητα και ταλέντο. Είναι μια καλή φουρνιά παικτών η οποία έχει μαζί της και πιο νέους που όμως έχουν αποκτήσει σημαντικές εμπειρίες. Ίσως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για ένα μετάλλιο. Δεν έχουμε πάρει ποτέ βέβαια. Όλα είναι πιθανά. Κάθε παιχνίδι είναι τελικός δίχως αύριο. Εύχομαι να είμαστε όπως πρέπει στα χιαστί παιχνίδια και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».


Οι δυο κόρες σου, η Εύα και η Αναστασία, που ακολουθούν τα βήματα σου, είναι φέτος παίκτριες της ΑΕΚ. Παρακολουθείς την πορεία τους;

«Δεν συνηθίζω να πηγαίνω στην πισίνα να τις βλέπω ν' αγωνίζονται. Αγαπούν το άθλημα. Η Εύα δίνει το 100% στο κάθε παιχνίδι αλλά δουλεύει παράλληλα στο διαφημιστικό της "Καθημερινής" και σπουδάζει στο τμήμα διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών. Η Αναστασία είναι τεράστιο ταλέντο αλλά χειρουργήθηκε από τον Γιώργο Καραχάλιο στον ώμο και μπορεί να φοβάται κάπως για τον ώμο της. Αυτό την πήγε πίσω. Παράλληλα σπουδάζει τουριστικά στο πανεπιστήμιο Πειραιά. Έχουν βρει το δρόμο τους και είμαι περήφανους γι' αυτές».

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα