Ελλάδα - Καζακστάν 13-5: Με το δεξί στο προ ολυμπιακό οι «γοργόνες»

Gazzetta team
Ελλάδα - Καζακστάν 13-5: Με το δεξί στο προ ολυμπιακό οι «γοργόνες»

bet365

Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών της Ελλάδος ξεκίνησε με το δεξί στο προ ολυμπιακό της Τεργέστης επικρατώντας με 13-5 του Καζακστάν. Με το Ισραήλ (17:00) την Τετάρτη τα κορίστια του Τεό Λοράντου.

Με νίκη ξεκίνησε η εθνική ομάδα πόλο γυναικών της Ελλάδος στο προ ολυμπιακό που διεξάγεται στην Τεργέστη της Ιταλίας.

Σ' αγώνα της 1ης ημέρας του Β' ομίλου επικράτησε με 13-5 του Καζακστάν και θα παίξει την Τετάρτη (17:00, ERT Flix) με το Ισραήλ το οποίο στην πρεμιέρα του ηττήθηκε με 27-2 από την Ουγγαρία.

Πρώτη σκόρερ με 7 γκολ η αρχηγός της ομάδας, Χριστίνα Τσουκαλά.

Η ομάδα του Τεό Λοράντου έπαιξε κατά διαστήματα καλό πόλο αλλά το ζητούμενο είναι να είναι όπως πρέπει στον αγώνα της Πέμπτης (15:00, ERT 3) με την Ουγγαρία που θα κρίνει την 1η θέση στον όμιλο και φυσικά το Σάββατο στον ημιτελικό που δίνει εισιτήριο για Τόκιο.

Θυμίζουμε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα προκριθούν οι δυο ομάδες που θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στον τελικό της Κυριακής.

Ο αγώνας

Η Ελλάδα είχε από την αρχή έως το τέλος μεγάλο όπλο της την καλή άμυνα και επέτρεψε στο Καζακστάν να πετύχει μόνο 5 γκολ.

Στην επίθεση αν και αμυντικός πρώτο βιολί ήταν η Χριστίνα Τσουκαλά η οποία πέτυχε τα 7 από τα 13 γκολ. Η ομάδα του Τεό Λοράντου προηγήθηκε με 7-1 στο 1.46 του 2ου με πέναλτι της Τσουκαλά και με +7 (9-2) πάλι με την Τσουκαλά στο 7.45 του 3ου.

Στο 0.19'' του 3ου η διαφορά έφτασε στο +8 (11-3) και παρέμεινε έως το τέλος του αγώνα.

Τα οχτάλεπτα: 4-1, 4-1, 3-2, 2-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Λοράντος): Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 7, Τριχά, Ελευθεριάδου2, Πλευρίτου Μ., Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα, Κότσια, Πλευρίτου Β. 1, Πλευρίτου Ε.2 , Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ( Ναουραζμπέκοφ): Ζαρκιμπάγεβα, Ποτσίνοκ, Ακιλμπάγεβα 1, Τούροβα, Γερέμινα 1, Ρόγκα 1, Νοβίκοβα, Μουράγεβα, Σαποβάλοβα, Κχριτάνκοβα 2, Ραχμάνοβα, Μουρατίλιεβα, Αλιμπάγεβα.

Διαιτητές: Ντριβάλ (Ρωσία), Μαργέτα (Σλοβενία).

Ελλάδα π.π. 3/7, πέναλτι 1/1. Καζακστάν π.π. 2/6, πέναλτι 1/1.

 

Τελευταία Νέα