Ελλάδα - Ισπανία 12-11: Ιστορική πρόκριση στα τελικά του World League

Gazzetta team
Ελλάδα - Ισπανία 12-11: Ιστορική πρόκριση στα τελικά του World League

bet365

Με γκολ του Αργυρόπουλου στα 6'' πριν το φινάλε η Ελλάδα επικράτησε με 12-11 της Ισπανίας στο Ντέμπρετσεν και προκρίθηκε για πρώτη φορά μετά από το 2016 στα τελικά του World League.

Την πρόκριση της στα τελικά του World League στο πόλο ανδρών πανηγυρίζει η Ελλάδα.

Η ομάδα του Θόδωρου Βλάχου επικράτησε με 12-11 της "ασημένιας" παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2019, Ισπανίας, στον ημιτελικό του τουρνουά του Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία) και μαζί με το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (21:00 με Μαυροβούνιο) εξασφάλισε μια θέση στο Super Final.

Είναι η πρώτη φορά μετά από το 2016 όπου η εθνική ομάδα προκρίνεται στα τελικά και μάλιστα τότε πάλι σε Ολυμπιακή χρονιά είχε κατακτήσει και το χάλκινο μετάλλιο.

Ο αγώνας με τους Ισπανούς

Το παιχνίδι με την Ισπανία έκρινε ένα γκολ του Στέλιου Αργυρόπουλου στα 6'' πριν το φινάλε αλλά η Ελλάδα έδειξε χαρακτήρα και πως είναι στο σωστό δρόμο για να πάρει σε λίγες εβδομάδες μέσω του προ ολυμπιακού του Ρότερνταμ το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Εθνική στο 3ο οχτάλεπτο έκανε την αντεπίθεση της και με 4-1 πήρε προβάδισμα 2 τερμάτων (8-6) κάνοντας το μεγάλο βήμα για τη νίκη. Οι Ισπανοί ισοφαρίζουν σε 9-9 αλλά πρώτα ο Παπαναστασίου και μετά ο Σκουμπάκης δίνουν προβάδισμα 2 γκολ (11-9).

Οι Ισπανοί που το 2019 έπαιξαν στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ισοφαρίζουν σε 11-11 στο 1.35' αλλά ο Αργυρόπουλος δίνει τη νίκη στην Ελλάδα.

Τα οχτάλεπτα: 2-3, 2-2, 4-1, 4-5.

ΕΛΛΑΔΑ: Γαλανίδης, Γενιδουνιάς 1, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 1, Ζερδεβάς.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Μουνιαρίθ 3, Μπαρμπόζο 2, Γρανάδος 2, Φερνάντες 1, Μπουστός 1, Περόνε , Φαμέρα 1.

Το Μαυροβούνιο κέρδισε με 14-10 την Ιταλία στον άλλο ημιτελικό.

Βλάχος: «Κερδίσαμε πρόκριση, όχι μετάλλιο»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Θόδωρος Βλάχος ο οποίος θέλει να οδηγήσει την εθνική ομάδα ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες μιλώντας στο koe.org.gr μετά από τη νίκη επί της Ισπανίας ξεκαθάρισε:

«Χρειαζόμαστε να παραμείνουμε προσεκτικοί και να μαθαίνουμε από κάθε τι που συμβαίνει. Πετύχαμε μια νίκη απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου τα τελευταία χρόνια, αλλά κερδίσαμε απλά μια πρόκριση στην τελική φάση κι όχι κάποιο μετάλλιο.

Το μυαλό μας παραμένει στο Ρότερνταμ. Συστήνω στους παίχτες μου χαμηλά το κεφάλι, προσοχή, συγκέντρωση και τρομερή επιθυμία για ομαδικό παιχνίδι, όπως σήμερα, για να πετύχουμε οτι ονειρευόμαστε».

Για την επιτυχία της εθνικής ομάδας εξέδωσε ανακοίνωσε και ο ΑΣ Άρης!

Το Τμήμα Υδατοσφαίρισης του Α.Σ. ΑΡΗΣ εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών ,...

Δημοσιεύτηκε από ARIS WATER POLO στις Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2021
 

Τελευταία Νέα