ΚΟΕ: Θέλουν πρωτάθλημα αλλά και ανοιχτές ακαδημίες τα σωματεία της Α1

Αντώνης Πατσούρας
ΚΟΕ: Θέλουν πρωτάθλημα αλλά και ανοιχτές ακαδημίες τα σωματεία της Α1

bet365

Οι απόψεις των εκπροσώπων των σωματείων, τα 30.000 ευρώ, οι ακαδημίες και η Ευρώπη. Στο μητρώο η Βουλιαγμένη, εκτός ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ.

Πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη που ... προκάλεσε η ΚΟΕ με τις ομάδες της Α1 πόλο γυναικών και ανδρών με θέμα την συνέχιση των πρωταθλημάτων.

Τα περισσότερα σωματεία δια των εκπροσώπων τους σημείωσαν ότι θέλουν να συνεχιστούν τα 2 πρωταθλήματα φυσικά με το αυστηρό πρωτόκολλο και με τεστ covid-19 κάθε εβδομάδα.

Πολλά από τα σωματεία όμως τόνισαν πως το μεγάλο τους πρόβλημα είναι οι ακαδημίες. «Εάν μπει λουκέτο στις ακαδημίες δεν υπάρχουν έσοδα για να συντηρηθούν οι πισίνες και οι ομάδες», ακούστηκε στην τηλεδιάσκεψη.

Το ποσό της ΚΟΕ και η Ευρώπη

Η ΚΟΕ συγκέντρωσε όλες τις απόψεις και δεσμεύτηκε να ενημερώσει τους αρμοδίους τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα στην τηλεδιάσκεψη η ΚΟΕ δεσμεύτηκε πως θα προσπαθήσει να βγάλει ένα βοήθημα στις ομάδες για το κόστος των τεστ.

Στο μεταξύ στο θέμα της συμμετοχής στην Ευρώπη ομάδων όπως είναι ο Υδραϊκός, η Βουλιαγμένη, ο Απόλλλων και μετά ο Ολυμπιακός θα πρέπει το κράτος να δώσει άδεια να ανοίξουν τα κολυμβητήρια για προπονήσεις.

Εάν κάποιο σωματείο δεν συμμετάσχει υπάρχει πρόστιμο από τη LEΝ. Βέβαια όλα κυλούν σε αργούς ρυθμούς και όποια απόφαση θα παρθεί δεν θα είναι μέσα στην εβδομάδα.

Ήδη μετά από τα παιχνίδια της Τετάρτης (4/11) αναβλήθηκαν και οι αγώνες του Σαββάτου (7/11) σε άνδρες και γυναίκες στην Α1 και θα υπάρξει και συνέχεια.

Οι εθνικές ομάδες και ο Μάρτιος

Τώρα όσο αφορά τις εθνικές ομάδες ετοιμάζονται οι λίστες για να σταλούν στην ΕΟΕ (που έχει και ολομέλεια την Πέμπτη) και από εκεί στην ΓΓΑ προκειμένου ν'ανοίξει κάποιο κολυμβητήριο για προπονήσεις από την επόμενη εβδομάδα.

Με τα σημερινά δεδομένα και με τον κίνδυνο γενικού lockdown στη χώρα είναι δύσκολο να διεξαχθούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ενώ ειδικά για το πόλο δεν θα είναι απίθανο να δούμε ξανά αγώνες σε επίπεδο πρωταθλήματος τον Μάρτιο του 2021 αφού υπάρχει τον χειμώνα και μεγάλη διακοπή για τα προ ολυμπιακά.

Βέβαια οι καταστροφές για τα σωματεία είναι τεράστιες και τα χρέη θα αυξάνονται μέρα με την ημέρα.

Ναι στη Βουλιαγμένη, όχι σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

Στο μεταξύ, η ΓΓΑ έβγαλε χθες στη δημοσιότητα τα σωματεία που έχουν πάρει έγκριση και έχουν εγγραφεί στο μητρώο. Από τα σωματεία της ΚΟΕ από αυτά που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Α1 μόνο η Βουλιαγμένη είναι στο μητρώο και έχει δικαίωμα να πάρει επιχορήγηση (θα πάρουν όπως δεσμεύτηκε ο Αυγενάκης όσα έχουν προεγγραφεί και χωρίς να έχουν έγκριση) και να ψηφίσει.

Εκτός μητρώου είναι ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Πανιώνιος, ο Απόλλων Σμύρνης. Συνολικά στα πρωταθλήματα της Α1 (άνδρες-γυναίκες) συμμετέχουν 24 ομάδες και μόνο 2 (1 σωματείο, Βουλιαγμένη) έχουν άδεια!

Βέβαια όλα τα σωματεία έχουν την αθλητική αναγνώριση της ΓΓΑ και έτσι συμμετέχουν στα πρωταθλήματα αλλά και στα Κύπελλα Ευρώπης αλλά δεν μπορεί να ψηφίσουν!

Αξίζει να σημειωθεί πως τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία είναι με τους προπονητές (πολλοί είναι στο δημόσιο) αλλά και με τα οικονομικά τους.

Η ανακοίνωση της ΚΟΕ για την τηλεδιάσκεψη:

«Σε πολύ καλό και επικοδομητικό κλίμα έγινε την Τρίτη (3/11) το μεσημέρι η τηλεδιάσκεψη και ανοιχτή συζήτηση για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον ελληνικό αθλητισμό λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του covid-19, των εκπροσώπων της ΚΟΕ με τα σωματεία της Α1 Ανδρών και Α' Γυναικών, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΔΥ), τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΠΥ), τον Σύνδεσμο Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΑΥ), τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ).

Ενδεικτική της αγωνίας που υπάρχει για το τι μέλει γενέσθαι, ήταν η παρουσία εκπροσώπων από ΟΛΑ τα σωματεία των μεγάλων κατηγοριών, αλλά και όλων των φορέων που είχαν κληθεί στη διάσκεψη.

Μετά την εισήγηση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Δημήτρη Διαθεσόπουλου, τοποθετήθηκαν άπαντες, κυρίως στο θέμα της συνέχισης η μη των πρωταθλημάτων (με τη συντριπτική πλειοψηφία να είναι υπέρ της συνέχισης, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνονται τα απαραίτητα τεστ για τα οποία πρέπει να εξασφαλιστεί το κόστος), το άνοιγμα των κολυμβητηρίων, τη λειτουργία των ακαδημιών και άλλων σοβαρών θεμάτων. Ο συγκερασμός όλων των απόψεων και των προτάσεων καταγράφηκαν από τους ανθρώπους της ΚΟΕ και αύριο Τετάρτη (4/11) το πρωί θα καταγραφούν σε σχετική επιστολή που θα αποσταλεί στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη».

 

Τελευταία Νέα