Στη μάχη του Ευρωπαϊκού της Βουδαπέστης οι "γοργόνες"!

Αντώνης Πατσούρας
Στη μάχη του Ευρωπαϊκού της Βουδαπέστης οι "γοργόνες"!

bet365

Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών της Ελλάδος παίζει την Κυριακή (14:00, ERT Sports) με την Σερβία στην Βουδαπέστη.

Με παρακαταθήκη τα 3 ασημένια μετάλλια, που κέρδισε το 2010, το 2012 και το 2018, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών της Ελλάδος εισέρχεται την Κυριακή στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Η Ελλάδα που έχει ως μεγάλο στόχο της χρονιάς να είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού απέχει απ' αυτούς από το 2008, έχει τεράστια παράδοση στο Ευρωαπαϊκό αλλά και μια νέα ομάδα που θέλει δουλειά για να φτάσει στο επιθυμητό σημείο.

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση, που είναι ο προπονητής που έχει οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση των 3 μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό, αλλά και του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011, είναι στον Α' όμιλο μαζί με την Κροατία, την Σερβία, την Ουγγαρία, την Ρωσία και την Σλοβακία και έχουν ως πρώτο στόχο την οχτάδα.

Για να γίνει αυτό αρκούν δυο νίκες στα παιχνίδια με τις "αδύναμες" Κροατία, Σερβία, Σλοβακία και η αρχή θα πρέπει να γίνει την Κυριακή (14:00, ERT Sports) με την Σερβία στην πρεμιέρα. Στον άλλο όμιλο (Β) είναι η Ισπανία, η Ιταλία, η Ολλανδία (πρωταθλήτρια Ευρώπης), αλλά και η Γερμανία, η Γαλλία και το Ισραήλ.

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο συνεχίζουν στους "8" και θα παίξουν χιαστί η 1η με την 4η και η 2η με την 3η.

Η Ελλάδα θέλει ν' αποφύγει την 4η θέση για να μην πέσει το πιθανότερο με την Ισπανία στους "8" και θα πρέπει να κερδίσει Σερβία, Σλοβακία και Κροατία. Όσο ψηλότερα τερματίσει τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα στη συνέχεια...

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα προκριθεί η πρωταθλήτρια Ευρώπης ή η φιναλίστ εάν την κούπα κατακτήσει η Ισπανία που έχει ήδη προκριθεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019. Βέβαια ακολουθεί και το προ ολυμπιακό που θα δοθούν τα τελευταία εισιτήρια για το Τόκιο.

Για την Ελλάδα, σημαντική είναι η απουσία της Αλεξάνδρας Ασημάκη, η οποία επέλεξε να κρεμάσει το σκουφάκι της, ενώ για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό θα δούμε την Ειρήνη Νίνου, την Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη και την Ιωάννα Σταματοπούλου.

Για 8η φορά θα συμμετάσχει η αρχηγός του Ολυμπιακού, Άλκηστης Αβραμίδου, και για 6η η αρχηγός της εθνικής, Χριστίνα Τσουκαλά.

Για τον ομοσπονδιακό προπονητή μας, Γιώργο Μορφέση, αυτό θα είναι το 5ο Ευρωπαϊκό του και μόνο το 2014 στη Βουδαπέστη δεν κέρδισε μετάλλιο αφού η ομάδα ήταν 6η.

Στην αποστολή μετέχουν οι: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Σταματοπούλου (τερματοφύλακες), Χριστίνα Τσουκαλά, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Άλκηστη Αβραμίδου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Άλκηστη Μπενέκου, Χριστίνα Κότσια, Ειρήνη Νίνου, Ελευθερία Πλευρίτου, Ελένη Ξενάκη.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

12:30 Σλοβακία-Ρωσία
14:00 Ελλάδα-Σερβία
15:30 Γαλλία-Ισπανία
17:00 Γερμανία-Ιταλία
18:30 Ολλανδία-Ισραήλ
20:30 Ουγγαρία-Κροατία

 

Τελευταία Νέα