Το Κύπελλο στα κορίτσια της Καμμένου!

Αντώνης Πατσούρας
Το Κύπελλο στα κορίτσια της Καμμένου!

bet365

Η Βουλιαγμένη κέρδισε 10-8 τον Ολυμπιακό και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος 2018-19.

Η Βουλιαγμένη κερδίζοντας με 10-8 τον Ολυμπιακό στον τελικό του 2ου Final-4 που διεξήχθη στη Χίο κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος στο πόλο γυναικών, το οποίο είναι και το πρώτο στην ιστορία της.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου ήταν καλύτερη σ' όλο το παιχνίδι όπου είχε το προβάδισμα από την αρχή έως το τέλος.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Ο Ολυμπιακός δεν πέρασε ποτέ μπροστά στο σκορ και ακολουθούσε πάντα την Βουλιαγμένη. Οι τυπικά φιλοξενούμενες προηγήθηκαν με 0-2 και με 2-4 και στο φινάλε του 2ου η Έγκενς ισοφαρίζει σε 4-4 για τον Ολυμπιακό.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν συναρπαστικό. Η Ξενάκη κάνει το 4-5 αλλά η Ασημάκη ισοφαρίζει σε 5-5. Η Ράνεϊ βάζει και πάλι μπροστά την Βουλιαγμένη αλλά η Έγκενς ισοφαρίζει σε 6-6 στα 3΄03 πριν το τέλος του 3ου. Η Ειρήνη Νίνου όμως που είχε παίξει και στον Ολυμπιακό σκόραρε 2 φορές, στο τέλος του 3ου και στην αρχή του 4ου και έδωσε και πάλι προβάδισμα 2 γκολ (6-8) στην Βουλιαγμένη.

Η ομάδα της Καμμένου έχει την ευκαιρία να φτάσει στο 6-9 αλλά η Χυδηριώτη που αναλαμβάνει να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε η Ξενάκη βλέπει την Διαμαντοπούλου να αποκρούει το σουτ της.

Στην επόμενη επίθεση η Αβραμίδου μειώνει σε 6-8 αλλά 2 συνεχόμενα γκολ της Χυδηριώτη δίνουν προβάδισμα 3 γκολ (7-10) στη Βουλιαγμένη στο 1'02 πριν το τέλος. Η Αβραμίδου απλά μειώνει στο φινάλε σε 8-10.

Ο Ολυμπιακός είχε 3/9 στην παραπάνω και η Βουλιαγμένη 2/7 και 0/1 πέναλτι.

Πολυτιμότερη παίκτρια του Final-4 αλλά και καλύτερη τερματοφύλακας είναι η Άσλεϊ Τζόνσον. Πρώτες σκόρερ της διοργάνωσης με 6 γκολ ήταν η Αλεξάνδρα Ασημάκη και η Άλκηστης Αβραμίδου του Ολυμπιακού.

Η ομάδα του Πειραιά χάνει τον πρώτο της εγχώριο τίτλο μετά από 5 χρόνια.

Διαιτητές: Σταυρίδης-Μαρκοπούλου.

Τα οχτάλεπτα: 2-3, 2-1, 2-3, 2-3

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε, Έγκενς 2, Μπάκλινγκ, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβαρμίδου 3, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ, Πλευρίτου Β, Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Παπαναστασίου, Κανετίδου.

Βουλιαγμένη (Αλεξία Καμμένου): Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 1, Χυδηριώτη 3, Ελληνιάδη, Κοκκινάκη, Ξενάκη 1, Νίνου Ε 3, Πάτρα, Κώτσια, Διαμαντοπούλου, Ράνεϊ 2, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη, Νίνου Π, Γιαννοπούλου.

 

Τελευταία Νέα