Η μεγάλη γιορτή του πόλο αρχίζει στη Χίο!

Αντώνης Πατσούρας
Η μεγάλη γιορτή του πόλο αρχίζει στη Χίο!

bet365

Αρχίζει στη Χίο το 2ο Final-4 του Κυπέλλου Γυναικών με τους αγώνες Ολυμπιακός-Νηρέας και Βουλιαγμένη-Γλυφάδα.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Στη Χίο ανοίγει το απόγευμα της Παρασκευής (15.2) η αυλαία του 2ου Κυπέλλου πόλο στις Γυναίκες.

Ο θεσμός που ξεκίνησε πέρσι από το Καρπενήσι, με πρώτο νικητή τον Ολυμπιακό Πειραιώς, συνεχίζεται φέτος στη Χίο η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει μετατραπεί από νησί της μαστίχας σε νησί των ανέμων αφού οι ριπές του αέρα... θερίζουν τα πάντα στο πέρασμα τους.

Ο αέρας θα είναι ίσως και η αιτία που το Final-4 που θα διεξαχθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στην Χίο δεν θα έχει τηλεοπτική κάλυψη αφού ως και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, λόγω του απαγορευτικού στα λιμάνια, το βαν των εξωτερικών μεταδόσεων της ΕΡΤ δεν μπόρεσε να φτάσει στο νησί και να δώσει εικόνα.

Στους δυο ημιτελικούς της ημέρας θα "συναντηθούν" ο Ολυμπιακός με τον Νηρέα Χαλανδρίου στις 18:00 και η Βουλιαγμένη με την Γλυφάδα στις 20:00. Ξεκάθαρα τα φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου (14:00) είναι ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη.

Οι δυο ομάδες έχουν παίξει αρκετές φορές φέτος αλλά ο τελικός θα έχει μια άλλη ... άγρια ομορφιά αφού είναι νοκ άουτ αγώνας και κρίνει έναν τίτλο.

Οι αποστολές των ομάδων έφτασαν την Πέμπτη στο νησί του Βορείου Αιγαίου αεροπορικώς. Πρώτα έφτασαν οι αποστολές του Ολυμπιακού και του Νηρέα και ακολούθησαν οι αποστολές της Γλυφάδας και της Βουλιαγμένης.

Την Παρασκευή φτάνουν στο νησί και οι διαιτητές του αγώνα ενώ στις 12:00 ο ΝΟΧ μαζί με την δημοτική αρχή και την ΚΟΕ θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσουν το νησί αλλά και τις ομάδες. Η πάντα φιλόξενη Χίος είχε διοργανώσει και πέρσι το Final-4 των Ανδρών ενώ και στο παρελθόν έχει αναλάβει με επιτυχία μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Στο νησί εδώ και ημέρες ... υπερισχύσει μόνο ο δυνατός άνεμος ενώ το βράδυ της Πέμπτης υπήρξε σχετική κίνηση στο κέντρο της πόλης και στο λιμάνι αφού όλοι μαζεύτηκαν σε μαγαζιά της πόλης για να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Europa League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην Ντιναμό Κιέβου. Άλλοι πάλι ... γιόρτασαν τον Άγιο Βαλεντίνο σε μαγαζιά της πόλης, πιο αργά και πιο ... δυναμικά.

Η Χίος είναι "ερωτευμένη" με το άθλημα της υδατοσφαίρισης και το κολυμβητήριο, που είναι από τα πιο ... κλασσικά στην Ελλάδα, αναμένεται να είναι γεμάτο στο Final-4 και ειδικά στον τελικό του Σαββάτου.

 

Τελευταία Νέα