Αναβλήθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών

Gazzetta team
Αναβλήθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών

bet365

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είχε προγραμματιστεί για το διάστημα 15-20/9 στην Πολωνία αλλά ακυρώθηκε λόγω covid-19.

Η πορεία της πανδημίας έφερε, στην επιτραπέζια αντισφαίριση, την αναβολή και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων ανδρών-γυναικών της Βαρσοβίας.

Μολονότι εδώ και καιρό η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (E.T.T.U.) και οι Πολωνοί οικοδεσπότες περνούσαν το μήνυμα ότι η κορυφαία διοργάνωση θα διεξαχθεί στο προγραμματισμένο διάστημα από τις 15 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2020, δεν χρειαζόταν να είναι κάποιος ευφυής για να καταλάβει ότι με τα αυξημένα κρούσματα Covid-19, κάτι τέτοιο θα ήταν σχεδόν απίθανο.

Αυτό επιβεβαιώθηκε στην πράξη καθώς η E.T.T.U. ανακοίνωσε την αναστολή του πρωταθλήματος, που θα ήταν το εναρκτήριο στη σεζόν 2020-2021. Στη Βαρσοβία είχε γίνει πολλή δουλειά απ’ όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να είναι όλα έτοιμα στις ειδικές συνθήκες (μέχρι και συνέντευξη Τύπου είχε πραγματοποιηθεί με την κατάσταση ρευστή), όμως με απόλυτη προτεραιότητα στην υγεία όσων θα συμμετείχαν η απόφαση για αναβολή ήταν μονόδρομος. Μελλοντικά θα συζητηθούν οι νέες ημερομηνίες για τους αγώνες και θα επικυρωθούν από τους αρμόδιους έπειτα από συνεδρίαση.

Το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της E.T.T.U. αναφέρει:

«Λόγω των αυξημένων περιπτώσεων Covid-19 τις τελευταίες ημέρες σε πολλά μέρη της Ευρώπης, καθώς και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τις αρκετές εθνικές καραντίνες, που ισχύουν για ορισμένες χώρες, η Εκτελεστική Επιτροπή της ETTU αποφάσισε να αναβάλει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2020 που είχε προγραμματιστεί να γίνει στη Βαρσοβία μεταξύ 15 και 20 Σεπτεμβρίου. Η πολωνική ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης κατανοεί και αποδέχεται τη δύσκολη απόφαση.

Ο πρόεδρος της ETTU Ρόναλντ Κράμερ δήλωσε: «Η ασφάλεια των αθλητών, των προπονητών, των αξιωματούχων, των εθελοντών, του προσωπικού και των χορηγών υπήρξε προτεραιότητα για όλους τους εμπλεκόμενους οργανισμούς. Έχει γίνει πολλή δουλειά τους τελευταίους έξι μήνες για την προετοιμασία της διοργάνωσης κι ευχαριστούμε τον πρόεδρο της πολωνικής ομοσπονδίας, το διοικητικό συμβούλιο, το προσωπικό και τους συνεργάτες στη Βαρσοβία, που έκαναν ό,τι είναι δυνατόν για να πραγματοποιηθεί η μεγάλη αθλητική εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, οι επερχόμενοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ομόφωνη, αλλά θλιβερή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής μας για αναβολή. Με το να μην μπορούν να πάρουν μέρος όλες οι εθνικές ομοσπονδίες-μέλη μας δεν θα ήταν ένα δίκαιο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Ο πρόεδρος της πολωνικής ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης Ντάριους Σουμάτσερ σχολίασε: «Λόγω του Covid-19 η διοργάνωση αναβάλλεται και είμαστε πολύ απογοητευμένοι, που η ευρωπαϊκή οικογένεια του αθλήματος δεν θα μπορέσει να έρθει στην όμορφη Βαρσοβία τον Σεπτέμβριο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ETTU και την ITTF για όλη την υποστήριξη αυτές τις εβδομάδες και μήνες. Είχαμε προετοιμάσει μια πολύ ειδική εκδήλωση παρά τις συνθήκες τους τελευταίους πέντε μήνες. Ωστόσο, οι συνάδελφοί μου και εγώ, η πόλη της Βαρσοβίας και οι συνεργάτες μας ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε όλους σε άλλη ημερομηνία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Μια μελλοντική ημερομηνία για τους αγώνες θα επιβεβαιωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο. Σύντομα θα ακολουθήσουν πληροφορίες για το επόμενο συνέδριο της ETTU, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου».

Πηγή: ΕΦΟΕΠΑ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα