ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Αναβλήθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του 2021

Αναβλήθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του 2021

Αναβλήθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του 2021

Αναβάλλεται οριστικά για το 2021 το φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ομαδικού.

Το βράδυ της Τρίτης, ανήμερα του εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας, το διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης πραγματοποίησε μία ακόμη προγραμματισμένη συνεδρίαση για τη σημερινή κατάσταση στο άθλημα μέσα στην υγειονομική κρίση.

Η ITTF πήρε νέα ενημερωτική έκθεση από την Ομάδα Εργασίας COVID-19, συζήτησε με βασικούς ενδιαφερόμενους και αποφάσισε οριστικά ότι το φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού ανδρών-γυναικών, που είχε μετατεθεί για το διάστημα 27/09-04/10, αναβάλλεται για τους πρώτους μήνες του 2021.

Οι ακριβείς ημερομηνίες για την κορυφαία διοργάνωση στο Μπουσάν της Κορέας θα καθοριστούν στην επόμενη on-line συνεδρίαση της διοίκησης, την 8η, που κανονίστηκε για τις 10 Ιουλίου.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη επηρεάζει αναπόφευκτα και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων του 2021. Έχει οριστεί για τον Ιούνιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η ITTF εξετάζει ήδη εναλλακτικές ημερομηνίες, καθώς δεν είναι δυνατό να τηρήσει το πρόγραμμα έχοντας ακόμη σε εκκρεμότητα τη διοργάνωση του 2020. 

Το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησε με την Τοπική Οργανωτική Επιτροπή (LOC) του Μπουσάν ότι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2020 θα αναβληθεί για τους πρώτους μήνες του 2021, διότι είναι απίθανο η πλειοψηφία των ομάδων να είναι σε θέση να ταξιδέψει στη Δημοκρατία της Κορέας στις ημερομηνίες, που είχαν δοθεί προκαταρκτικά για τον Σεπτέμβριο του 2020. Η ακριβής ημερομηνία του πρωταθλήματος θα αποφασιστεί στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 10 Ιουλίου 2020.

 Όσον αφορά στο καλεντάρι του 2020, η ITTF διερευνά τη δυνατότητα διοργάνωσης εναλλακτικών εκδηλώσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για το υπόλοιπο του 2020, σε περίπτωση που η πανδημία COVID-19 δεν επιτρέψει τη διοργάνωση ανοιχτών τουρνουά, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Δεδομένης της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του ιού, η Εκτελεστική Επιτροπή θα περιμένει την κατάσταση να βελτιωθεί περαιτέρω πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.