Τόκιο: Μειωμένες στο 50% οι αφίξεις από το εξωτερικό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Gazzetta team
Τόκιο: Μειωμένες στο 50% οι αφίξεις από το εξωτερικό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

bet365

Σχεδόν 80.000 άτομα που θα εργαστούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αναμένονται τον Ιούλιο στο Τόκιο.

Περίπου 80.000 επίσημοι, δημοσιογράφοι και προσωπικό, θα αφιχθούν στο Τόκιο τον Ιούλιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς οι διοργανωτές προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη πως δεν υπάρχει λόγος να ακυρωθεί η διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των αφίξεων από το εξωτερικό αναμένεται να είναι λίγο πάνω από τις 79.000, αριθμός που είναι μειωμένος κατά 50% από το αναμενόμενο προ πανδημίας. Ο εκτελεστικός διευθυντής Τοσίρο Μούτο, είχε δηλώσει πως ο αριθμός θα είναι μικρότερος των 90.000, κάτι που αποδεικνύεται και στην πράξη, καθώς οι Ιάπωνες προσπαθούν με κάθε τρόπο να μειώσουν τον αριθμό των αποστολών λόγω της έξαρσης της πανδημίας στη χώρα.

Σε αυτές τις αφίξεις πρέπει να προστεθούν και οι 11.500 περίπου αθλητές που θα αγωνιστούν, οι οποίοι δεν θα μπουν σε καραντίνα, αλλά θα πρέπει να υποβάλλονται καθημερινά σε μοριακό τεστ για τον κορονοϊό και δεν θα μετακινούνται σε άλλους χώρους πριν του Ολυμπιακού Χωριού και των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, είπε πως περιμένει ότι το Ολυμπιακό Χωριό θα έχει πληρότητα πάνω από 80%. «Για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να δώσουμε ακόμη λεπτομέρειες στους αθλητές για την διαμονή τους, όμως η βασική αρχή είναι μία: να μείνει ασφαλές το Ολυμπιακό χωριό όπως και η διοργάνωση», ανέφερε ο Μπαχ που αναμένεται στο Τόκιο στις 12 Ιουλίου, 11 ημέρες πριν την τελετή έναρξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σαράντα πόλεις στην Ιαπωνία αρνούνται να φιλοξενήσουν αποστολές λόγω κορονοϊού

Ολυμπιακοί Αγώνες: 7.800 αθλητές έχουν προκριθεί ήδη για το Τόκιο

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα