Οι εξηγήσεις της Marca για το… copy paste του Αστερίξ! (pics)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Οι εξηγήσεις της Marca για το… copy paste του Αστερίξ! (pics)

bet365

Η Marca κατηγορήθηκε ότι αντέγραψε το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της Équipe και ο υποδιευθυντής της ισπανικής εφημερίδας έδωσε τις εξηγήσεις του.

Το πρωτοσέλιδο της Équipe που κυκλοφόρησε αρχικώς το βράδυ της Τρίτης (24/3) στα social media συνδυάζει την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και τον θάνατο του έτερου «πατέρα» του Αστερίξ, Αλμπέρ Ουντερζό με το εξώφυλλο του «Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε το πρωτοσέλιδο της Marca με το ίδιο ακριβώς σχέδιο κι αναπόφευκτα έγιναν οι σχετικοί συνειρμοί για αντιγραφή.

Έτσι, λοιπόν, ο υποδιευθυντής της ισπανικής εφημερίδας, Κάρλος Κάρπιο έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις!

«Σήμερα η Équipe και η Marca ταίριαξαν σε ένα εξαιρετικό πρωτοσέλιδο που συνδυάζει την είδηση της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων και τον θάνατο του Αλμπέρ Ουντερζό, συνδημιουργού του Αστερίξ. Ορισμένοι μας κατηγόρησαν ότι αντιγράψαμε τους Γάλλους συναδέλφους μας. Η Équipe δημοσίευσε πρώτη το πρωτοσέλιδο της στα social media στις 21:25 ενώ στη Marca το δημοσιεύσαμε στις 21:57, έπειτα δηλαδή από 32 λεπτά. Αντιγραφή, θα μπορούσαν να πουν κάποιοι. Θα τους ζητούσα να εμπιστευτούν εμάς και την ικανότητα μας να φτιάχνουμε ωραία πρωτοσέλιδα! Επειδή, όμως ξέρω ότι αυτό το αίτημα μου δεν πρόκειται να εισακουστεί, εδώ είναι ένα printscreen από το ομαδικό γκρουπ στο WhatsΑpp της εφημερίδας όπου μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει ότι στις 21:03 είχαμε ήδη αυτό το πρωτοσέλιδο! Και για να τελειώσει εδώ το ζήτημα, σας λέω να μην ανησυχείτε! Δεν νομίζω ότι κατά τη διάρκεια αυτών των 22 λεπτών η Équipe μας αντέγραψε και έκλεψε την ιδέα μας. Απλώς, έκαναν ένα υπέροχο πρωτοσέλιδο! Και για αυτό τους συγχαίρω»!

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.