Ελληνας ο νεαρότερος κάτοχος μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Κώστας Ευθυμιάδης
Ελληνας ο νεαρότερος κάτοχος μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες

bet365

Ο Δημήτρης Λούνδρας το 1896 κρατά το ρεκόρ του νεαρότερου αθλητή με μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό με έντονο ελληνικό χρώμα, δημοσίευσε η ΔΟΕ με αφορμή τα μετάλλια από δύο 13χρονες στο σκέιτμπορντ των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Γιαπωνέζα Νισίγια και η Βραζιλιάνα Λεάλ κατέκτησαν το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα, με την πρώτη να γίνεται η δεύτερη νεαρότερη χρυσή ολυμπιονίκης στην ιστορία, σε ηλικία 13 ετών και 330 ημερών.

Παραδόξως όμως, δεν είναι στην πρώτη δεκάδα των νεαρότερων αθλητών και αθλητριών με οποιοδήποτε μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αντίθετα, η Λεάλ είναι καθώς σε ηλικία 13 ετών και 204 ημερών, είναι η 8η νεαρότερη που ανεβαίνει σε βάθρο των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Είναι μάλιστα και η πρώτη μετά το 1960 και την Γερμανίδα Ζέρτα στην κωπηλασία που μπαίνει στην λίστα των 10 νεαρότερων μεταλλιούχων σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η κορυφή ανήκει σε έναν Ελληνα, τον Δημήτρη Λούνδρα, ο οποίος σε ηλικία 10 χρονών και 206 ημερών, είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.


Μπες στο Fantasy του Gazzetta για το ελληνικό πρωτάθλημα, εντελώς δωρεάν. Φτιάξε την δική σου ομάδα, αγόρασε τους κατάλληλους παίκτες και κέρδισε μεγάλα δώρα. Κάνε τις μεταγραφές που πιστεύεις, δημιούργησε το δικό σου πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μπορείς να συμμετέχεις στη συνολική βαθμολογία για τα έπαθλα. 

 

Στο Transfer Center του Gazzetta θα μάθεις για όλες τις μεταγραφές που έχουν γίνει το καλοκαίρι για να μην πιαστείς αδιάβαστος στο νέο Fantasy.