Ιστορικό χρυσό από την 13χρονη Νισίγια στο σκέιτμπορντ

Ιστορικό χρυσό από την 13χρονη Νισίγια στο σκέιτμπορντ

bet365

Η Γιαπωνέζα Μομίζι Νισίγια έγινε η δεύτερη νεαρότερη χρυσή ολυμπιονίκης στην ιστορία, κερδίζοντας τον τελικό στο σκέιτμπορντ.

Ιστορικό χρυσό μετάλλιο για πολλούς λόγους πήρε η Γιαπωνέζα Μομίζι Νισίγια στο σκέιτμπορντ.

Η μόλις 13 ετών και 330 ημερών αθλήτρια κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης για τις γυναίκες. Το κατάφερε μέσα στην πατρίδα της και έγραψε ιστορία για έναν ακόμη λόγο.

Έγινε η δεύτερη νεαρότερη χρυσή ολυμπιονίκης στην ιστορία, καθώς μόνο η Μάρτζορι Γκέστρινγκ (καταδύσεις, 1936) κατάφερε σε νεαρότερη ηλικία αυτό το επίτευγμα (13 ετών και 268 ημερών).

Η Νισίγια πρόσφατα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα είχε κατακτήσει την δεύτερη θέση και ήρθε τώρα στην πατρίδα της να φέρει το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο νεοσύστατο άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και στους άνδρες η πρωτιά κατέληξε στα χέρια συμπατριώτη της (Γιούτο Χοριγκόμε).

Το εντυπωσιακό στον σημερινό αγώνα είναι πως η αθλήτρια που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, η Βραζιλιάνα Ράισα Λεάλ, είναι επίσης 13 ετών και 203 ημερών. Αν στην τελευταία της προσπάθεια έφερνε εις πέρας το trick, τότε θα κέρδιζε αυτή το χρυσό και θα γινόταν η νεαρότερη χρυσή ολυμπιονίκης στην ιστορία των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων!

Οσον αφορά το χάλκινο μετάλλιο, αυτό πήγε σε μια άλλη Γιαπωνέζα, την Φούνα Νακαγιάμα, η οποία είναι 16 ετών!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα