Κωστόπουλος στο Gazzetta: «Εξαιρετική η περσινή χρονιά του Παναθηναϊκού, φέτος θέλουμε περισσότερα»

Φώτης Καρακούσης
Κωστόπουλος στο Gazzetta: «Εξαιρετική η περσινή χρονιά του Παναθηναϊκού, φέτος θέλουμε περισσότερα»

bet365

Ο Βασίλης Κωστόπουλος που τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό μίλησε στο Gazzetta από την Πλατεία Αριστοτέλους αναφέροντας πως οι «πράσινοι» πέρσι είχαν εξαιρετική χρονιά και πως φέτος θέλει να πάνε ακόμα καλύτερα.

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν τα προκριματικά του Thessaloniki Grand Slam, στις εξέδρες που στήθηκαν στην Πλατεία Αριστοτέλους έχουν βρεθεί πολλοί παίκτες που αγωνίζονται στην Volley League. Ένας από αυτούς είναι και ο Βασίλης Κωστόπουλος, ο 27χρονος ακραίος που τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό.

Ο Κωστόπουλος που ξεκίνησε την καριέρα του στον Πανερυθραϊκό, συνέχισε στην Παναχαϊκή, έκανε το βήμα στην Ευρώπη παίζοντας στη Γερμανία και την Φρανκφούρτη, επέστρεψε στην χώρα μας και μετά τον Φοίνικα Σύρου και την Κηφισιά, υπέγραψε στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, θέλοντας όπως τόνισε και στο Gazzetta να βοηθήσει την ομάδα να πάει ακόμα καλύτερα.

Όσον αφορά το τουρνουά της Θεσσαλονίκης, ο ακραίος του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια τόσο για το θέαμα, όσο και για το πόσο αμφίρροπα παιχνίδια είδαμε στα προκριματικά.

Βασίλη 2η ημέρα των προκριματικών του Thessaloniki Grand Slam και από την πρώτη στιγμή είσαι στις εξέδρες και παρακολουθείς τους αγώνες. Πως τα έχεις δει ως τώρα τα ματς;

«Είναι πάρα πολύ όμορφο τουρνουά αυτό στην Αριστοτέλους στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Είναι ένα τουρνουά που έχει γίνει θεσμός και κάθε χρόνο είναι όλο και πιο όμορφα. Φέτος υπάρχουν και δύο γήπεδα πάνω στην πλατεία. Πιστεύω πως είναι ένα πανέμορφο τουρνουά και μακάρι να καθιερωθεί όπως δείχνει να γίνεται τα τελευταία χρόνια»

Έχοντας δει τα περισσότερα παιχνίδια, συμφωνείς με όσους λένε πως τα προκριματικά στο συγκεκριμένο τουρνουά είναι πολύ δυνατά με αμφίρροπα παιχνίδια;

«Ναι συμφωνώ γιατί και εγώ αυτό βλέπω τις δύο μέρες που βρίσκομαι εδώ. Κάθε παιχνίδι είναι δυνατό, υπάρχουν ανατροπές και κάθε ομάδα δίνει το 100% για να περάσει στο κυρίως ταμπλό».

Ζηλεύεις καθόλου; Γιατί έχεις αγωνιστεί και στο μπιτς βόλεϊ.

«Έχω παίξει στην άμμο, αλλά πλέον έχω αφιερωθεί στη σάλα».

Κωστόπουλος

Δεν συ έρχεται δηλαδή η επιθυμία τώρα που το βλέπεις να πας να παίξεις λίγο;

«Εντάξει τώρα που το βλέπω το σκέφτομαι, αλλά το απολαμβάνω πολύ και από έξω βλέποντας τα παιδιά να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην άμμο».

Και αφήνουμε την άμμο και πάμε στην σάλα. Εκεί σε βρίσκουμε σε νέα ομάδα, καθώς πλέον θα συνεχίσεις στον Παναθηναϊκό. Ένα άλμα για την καριέρα σου. Πως βλέπεις και πως περιμένεις τη νέα χρονιά που έρχεται;

«Αρχικά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα είμαι σε αυτή την ομάδα. Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και έχει δείξει τα τελευταία χρόνια πως κάθε χρόνο πηγαίνει όλο και καλύτερα. Πραγματικά οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Η ομάδα βρίσκεται σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις εκτός του ότι διεκδικεί κάθε τίτλο και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι μέλος αυτής της ομάδας».

Πως την βλέπεις την νέα χρονιά; Είναι μια χρονιά με δυνατούς πάντα σύμφωνα με τις έως τώρα κινήσεις, τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ να κάνει και αυτός τις κινήσεις του και τον Φοίνικα να δείχνει πως αντιμετωπίζει κάποια θέματα. Θεωρείς πως θα είναι μια μάχη των δύο ή θα υπάρξει και ο ΠΑΟΚ μέσα σε αυτό;

«Πιστεύω πως θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν τα ρόστερ και να κλείσουν και μετά να μπορούμε να μιλήσουμε. Αλλά σίγουρα τα συμπεράσματα θα φανούν στο γήπεδο. Αυτό που φαίνεται είναι πως πολύ καλοί αθλητές από τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έρχονται στην Ελλάδα και προτιμούν το πρωτάθλημά μας για να αγωνιστούν και αυτό μας χαροποιεί πάρα πολύ. Όσον αφορά την μάχη του τίτλου, είπα πως όλα θα φανούν στο γήπεδο και μόλις ολοκληρωθούν τα ρόστερ, αλλά πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός θα είναι πρωταγωνιστής σε Ελλάδα και θα προσπαθήσουμε και για την Ευρώπη».

Είπες για τους παίκτες. Ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει τον Ερνάντες, έναν διαγώνιο εγνωσμένης αξίας, τον Κόβαρ, έναν ακραίο με θητεία στην Τσιβιτανόβα για χρόνια. Ο Ολυμπιακός από την άλλη τον Τράβιτσα, τον Ιγκάλντο. Πως βλέπεις αυτές τις κινήσεις που για πολλά χρόνια είχαν λείψει από το πρωτάθλημα.

«Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό προς τα εκεί οδεύει η ομάδα. Στο να κάνει τέτοιες κινήσεις κάθε χρόνο. Να έρχονται στην ομάδα τέτοιοι αθλητές. Και το ότι όλες οι ομάδες που πάνε για πρωτάθλημα προσπαθούν να κάνουν το ίδιο, σίγουρα ανεβάζει το πρωτάθλημα και το ελληνικό βόλεϊ».

Εσύ φέτος κάνεις το μεγάλο άλμα στην καριέρα σου. Τι περιμένεις αρχικά από εσένα;

«Θα είναι μία χρονιά με πάρα πολλά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και η ομάδα χρειάζεται όλους τους αθλητές της και στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα όπου με χρειαστεί για να έχουμε τα θετικά αποτελέσματα που πρέπει να έχουμε».

Και ποιοι είναι συνολικά οι στόχοι στην ομάδα; Με τι θα ήσουν ευχαριστημένος με τον Παναθηναϊκό τη νέα χρονιά;

«Πιστεύω πως η περσινή χρονιά ήταν μια πάρα πολύ καλή ομάδα για τον Παναθηναϊκό, οπότε με βάση το ότι κάθε χρονιά θέλουμε και περισσότερα, θα πάμε να διεκδικήσουμε κάθε τίτλο και ευελπιστούμε να το καταφέρουμε και να πάμε ακόμα καλύτερα και στην Ευρώπη».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα