Φωκιανού, Πατακοπούλου: «Στο τέλος βγήκε η δουλειά που κάναμε και ήρθε η πρόκριση στα τελικά»

Newsroom
Μπιτς βόλεϊ

bet365

Οι Αναστασία Φωκιανού και Μοσχούλα Πατακοπούλου αναφέρθηκαν στην πρόκρισή τους στα τελικά του Αγίου Νικολάου, τονίζοντας πως στο τέλος βγήκε η δουλειά που έκαναν όλη την χρονιά.

Αναστασία και Μοσχούλα από την αρχή της σεζόν στην άμμο προσπαθούσαν να βρεθούν στο κυρίως ταμπλό ενός Grand Slam αλλά συνήθως η πορεία τους σταματούσε στον τελευταίο αγώνα των προκριματικών. Κι όμως το δίδυμο από την Πάτρα κρατούσε το καλύτερο για το φινάλε καθώς κατάφεραν στα προκριματικά των τελικών να πάρουν το ένα από τα δύο εισιτήρια που της έφεραν στον Άγιο Νικόλαο.

«Είχαμε βρεθεί στην Αίγυπτο για αγώνες επίδειξης λίγες ημέρες πιο πριν. Επιστρέφοντας ήμασταν εκτός αγωνιστικού ρυθμού και πήγαμε στα προκριματικά 'έτοιμες' για να γυρίσουμε στην Πάτρα. Όλη τη σεζόν κάναμε προπόνηση, δίναμε φιλικούς αγώνες και προσπαθούσαμε να μπούμε στο κυρίως ταμπλό αλλά χάναμε συνήθως στον τελευταίο αγώνα. Όλο αυτό μας είχε απογοητεύσει και σκεφτόμασταν ακόμη και να μην κατέβουμε στα προκριματικά», παραδέχεται η Αναστασία και συμπληρώνει η Μοσχούλα: «Τελικά το σκεφτήκαμε ξανά και είπανε να πάμε να παίξουμε χαλαρά κι ότι βγει. Και τελικά ήρθε το αποτέλεσμα που κυνηγούσαμε όλη τη σεζόν. Στο πρώτο ματς χάσαμε πολύ εύκολα το πρώτο σετ, αλλά σιγά σιγά βρίσκαμε ρυθμό και από ένα σημείο και μετά είχαμε μια σιγουριά ότι θα μας βγει το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Η εξήγηση που δίνουν τα δύο κορίτσια για το πως τα κατάφεραν στο φινάλε μοιάζει απλοϊκή, αλλά όπως τονίζουν: «Σίγουρα στο τέλος βγήκε η δουλειά που έχουμε κάνει, αλλά αυτό που έχει συμβεί είναι ότι εμείς είχαμε... υπερφορτώσει τον εαυτό μας εγκεφαλικά. Όταν αποφασίσαμε να παίξουμε ελεύθερα, χωρίς προσδοκίες βγήκε και το αποτέλεσμα που περιμέναμε τόσον καιρό».

Η πρεμιέρα τους στα τελικά μπορεί να μην ήταν ιδανική (έχασαν με 2-0 από τις Καραγκούνη/Χριστοδούλου) ωστόσο αυτό δεν τις επηρεάζει. «Σίγουρα το πρώτο ματς δεν πήγε όπως θα θέλαμε, αλλά παίζαμε και με το φαβορί του ομίλου και ίσως της διοργάνωσης. Δεν μας απογοητεύει, ήδη έχουμε πετύχει το στόχο μας και ότι άλλο έρθει είναι καλοδεχούμενο. Απλά θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Patras Beach House στις εγκαταστάσεις του οποίου προπονούμαστε και την Έφη Σφυρή για τη συμπαράσταση και την καθοδήγηση που μας προσφέρει».

Για την Αναστασία είναι η δεύτερη παρουσία της στον Άγιο Νικόλαο και στους τελικούς του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ, αλλά η διαφορά είναι ότι «το 2018 είχα έρθει ως θεατής για να δω τους αγώνες και από τότε ήθελα να έρθω και σαν αθλήτρια», ενώ για τη Μοσχούλα το παρθενικό ταξίδι στον Άγιο Νικόλαο τη βρίσκει «ενθουσιασμένη πραγματικά από την εμπειρία. Είναι μια πολύ όμορφη διοργάνωση, σε ένα πολύ όμορφο μέρος. Πάντα αναρωτιόμουν αν θα τα καταφέρω κι εν τέλει τα κατάφερα. Κι έπεται και συνέχεια.»

 

Τελευταία Νέα